ne,ne bea poznati pred glasanjeto.
ostavki letaa vo sdsm radi monti pajton listite poso nekoj pederski gi stavil pred svrsen cin na kongresot.
isto i glasacite bea staveni pred svrsen cin, gi mrzat vmro a zaev znae deka moze da si igra kurot i gi testirase da vidi do kolku mozat da progoltaat.
lile i muhic. otvori se zemjo indijo.
a pavle 15 dena pred objavuvanje lazese po mediumi deka ne pregovara za kandidranje so sdsm.
koga lazes celo vreme, na kraj te stigaat lagite. nezavisno dali si sdsm ili dpmne.
Ај да нема забуна. Многу ме нервира кога има само мудрување и кога не се предлагаат решенија.
Лиле - да, грешка сериозна. Ферид исто не го ценам. Младиве кои ги наброја не ги познавам, ама не очекувам ништо од нив.
Ај опциите да ги видиме.
Левица - јас сум левичар по сите разбирања за општествените односи, ги поддржувам во скоро сите ставови, освен катастрофалната грешка што ја напраија во раситнувањето на опозициониот фронт. Немаа фонд, средства, инфрастуктура, штабови, медиуми, реклами, а беа влезени во филм дека со ветувања ќе напраат парче. Значи дека секој глас за Левица ја нема таа јачина контра режимот, има само делумно во симнувањето на процентот.
Другиве македонски опции не ми се ни дискутираат. Павле е исто што и Лиле. љубчо требаше да се обеси уште на времето, хармоникашот се виде дека нема и тој капацитет.
И на што се сведува? Да гласам за амди бајрам? Да гласам за говната без интегритет што имаат потпишано меници? За ѓубрињата што гласаат амнестија на учки на копче, кога у Скопје е топло и нема никој?
Не глеам што ти е решението во постот. Или да не искачаме на гласање? Тоа па е харакири најобично. Плус, паторот освен со немири или притисок од надвор (кој не е на негова страна) може да добие нови парламентарни избори. Тоа на св. Никад ќе го добие пошо не е таков фактор - малцинство е.
Еве сеа баш склучивме договор за увоз на кенгури од аустралија, благодарение на вас сме втори во европа 3ти во светот!
Што општиш со него воопшто? 30000 туристи по 5000 евра
- ниту ги има тие пари, ниту некој ги видел. Битола е претворен во град на зомбија, како и Скопје и секој друг град во државава. И кој сака да живее од charity, од пари (наводно) пратени од дијаспора - па уште тој ќе ми кажува дека паторот супер бил. Од тоа киселината што ги чисти клозетите, мозочето пуздер му е напраено.
...или збори за чесна победа на дпне во дијаспора
- со 800 гласа добива пратеник од дијаспора, а во матичната земја потребни се 15000 во некои општини. Добро рече вчера
@Makaron - да и забраниме на „дијаспорава“ воопшто да се искажува на тема политика - немаат допирна точка со реалноста.