Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Локалните избори најверојатно во септември.Све зависит од НЕБАЊАНИТЕ .
Некогаш зависи од бањатите, некогаш од небањатите. Така ти е тоа во демократијава наша.

Каква е таа победа ако немаат влада?
А бе сеедно каква е „таа победа“. Муабетот ми е дека истата секунда кога се дознало кој освоил најмногу на изборите, се соопштува кој победил (иако е далеку под 50%). Кај нас се кажуваат „гачки“, разни нови дефиниции... дури и „демократите“ од ЕУ не сакаа да спомнат кој победил во РМ во декември 2016. Или не им било тоа во сценарието, па чекаа да направат корекција на истото? Изгледа тоа е.

А бе сеедно каква е „таа победа“. Муабетот ми е дека истата секунда кога се дознало кој освоил најмногу на изборите, се соопштува кој победил (иако е далеку под 50%). Кај нас се кажуваат „гачки“, разни нови дефиниции... дури и „демократите“ од ЕУ не сакаа да спомнат кој победил во РМ во декември 2016. Или не им било тоа во сценарието, па чекаа да направат корекција на истото? Изгледа тоа е.
Ама што ќе ти е да слушнеш кој победил кога не прават влада тие?[DOUBLEPOST=1490602344][/DOUBLEPOST]
Не. Целта е да се градат мостови. Да може полесно да се движат народ, идеи, капитал... Реално ова треба да се прави преку институциите ама во МКД ништо не функционира. Имање пратеник ги олеснува тие работи. Еден вид втор амбасадор пошто оние олоши што ги праќате (и од двата табора) за ништо не ги бива. Подруго би било кога некој локален македонец што си ја знае заедницата работи на зближување, бар јас така гледам на се тоа.
Дијаспората веќе имаше пратеници. Што направија подобро освен што беа гласачки копчиња на вмровските закони?

Ама што ќе ти е да слушнеш кој победил кога не прават влада тие?[DOUBLEPOST=1490602344][/DOUBLEPOST]
Дијаспората веќе имаше пратеници. Што направија подобро освен што беа гласачки копчиња на вмровските закони?

Toa ne bea prestavnici na dijasporata nego na vmro. Citaj sto napisav pogore. Idejata si e dobra ama ko i sekogas nekoj ja zloupotrebuva.

Ама што ќе ти е да слушнеш кој победил кога не прават влада тие?
Јавете му на Борис нека не се радва џабе и нека не прима честитки за победата пошто технички уште нема победено туку само се квалификува за во финале.

Ти ја разбирам замерката за двојните стандарди, и се согласувам во врска со тоа. Сеа едно прашање, што би одбрал повеќе, победа на избори (со највеќе мандати) а не доволно да правиш влада, или второпласиран (втор по мандати) и да правиш влада?

Матирани ...пааа може така да се каже, ако си шипатар,друг душман, квислинг, џукела, еу педофил или сосросоидна свиња...можеш дури и да се измочаш на гробот на Македонија или да изиграш еден индијански танц за: Придај Алху!!.. Ама ти си само k3b глас од подрумот....затоа :tapp:

Си заборавил за преваранти да спомнеш :pos:

Ти ја разбирам замерката за двојните стандарди, и се согласувам во врска со тоа. Сеа едно прашање, што би одбрал повеќе, победа на избори (со највеќе мандати) а не доволно да правиш влада, или второпласиран (втор по мандати) и да правиш влада?

Do kaj e vtoroplasiraniot so pravenje vlada? Posto ovie sto potpisaa da mu se dade toa pravo kazaa deka i ne mora da vlezat vo vlada taka?

Do kaj e vtoroplasiraniot so pravenje vlada? Posto ovie sto potpisaa da mu se dade toa pravo kazaa deka i ne mora da vlezat vo vlada taka?

Нема да прави Заев влада, тоа на сите ни е познато одамна. Во Македонија никогаш веќе нема да има влада, а што ќе има, ќе видиме што ќе даде Господ.

Чисто се сомневам дека воопшто и ме сфати што имам напишано, да си бидам искрен не ни очекувам ама ајде можеби и ке ме изненадиш. Еве ти мала помош, врска нема со цицај кур работно место, сосем друга поента има постот но ти мислиш овде правиме муабет за фудбал па као навиваме.

Ти сам неможиш да се сфатиш па друг да те сфати. Тебе можи да те сфати само некој што сте на иста фреквенција, или луѓе од типот на иреал, бачето, брутус и компанија. Со нив можеш да си прајш муабет дека светот се врти околу Македонија, дека ќе се води 3та светска војна за Македонија, дека од Трамп дедому бил македонец и такви Васко Ефтов завери.

А бе мерак ми е. :)

Огромен број од пратениците се гласачки копчиња. Не само од „дијаспората“.[DOUBLEPOST=1490603798][/DOUBLEPOST]
..дека од Трамп дедому бил македонец ..
Дедо му, мислиш татко на „жената му“? Словенецот?

Pa vidi vasava stoka bitolska tuka dominira. 30 000 turisti godisno imate samo od niv. Po 5000e neka se napravi matematika... Ne se pravi mutav i sam znaes kako i od kogo prezivejuva tvojot "grad"

Овде се пресметани и тие 1000 долари за поплавите што ги собравте така? Остатокот е за знамето по се изгледа :pos:

Кое необразовано копито си ти човече

Прашањево е во стил кога не може да се каже 1 или 2. Јас би одбрал победа на избори и формирање на влада. Иако, јас не би сакал ниту да одам на избори, ниту да правам влада, ниту некаква функција. Целосна одбивност имам кон тоа.

Ти сам неможиш да се сфатиш па друг да те сфати. Тебе можи да те сфати само некој што сте на иста фреквенција, или луѓе од типот на иреал, бачето, брутус и компанија. Со нив можеш да си прајш муабет дека светот се врти околу Македонија, дека ќе се води 3та светска војна за Македонија, дека од Трамп дедому бил македонец и такви Васко Ефтов завери.
Читни ги постовите одма над твојот, има луѓе што малце повеќе ги разбираат работите.
Тука сме блиску со анализата, само нијанси се во прашање околу владата, можните идни влади и парламентарни мнозинства . Не е некоја виша математика.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom