Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Точно е дека не исплаќаат плати Алфа, потврди на Фејсбук оној со квизот, брадестиот, Димитар ли беше, инаку во први редови на сите самити на УМС, некаде и водител на тие чудата. Убаво рече силмарилон, нека им секнат платите, ќе видите дали им е до четврт Илинден.
ne ti teknalo,deka bas praat 4 ilinden' za da ne im seknat platite?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.044
Поени од реакции
23.487
:lolzz:Изгледај еден дневник на Сител и на Џезира и напрај споредба, па пиши тука, ама биди реален.[DOUBLEPOST=1490560800][/DOUBLEPOST]Иначе, нели ЕУ е курва, и лаже, па зашто и Вајгл не би кажал нешто против Грујо? Или не е логично? Де молим те, зборувај ми ти, за логика.
Неможам , оперисан си ти од логика. Ова твоето испаѓа што на баба и е мило тоа и се снило. Ал џезеира објавува нешто и тебе воопшто не те ни интересира дали е спин или не. Дури и свесно изјавуваш дека немаш проблем и да лажел околу изјавата , се додека го кажува она што сакаш да го прочиташ или слушнеш :facepalm:

A

Avenger99

Гостин
Неможам , оперисан си ти од логика. Ова твоето испаѓа што на баба и е мило тоа и се снило. Ал џезеира објавува нешто и тебе воопшто не те ни интересира дали е спин или не. Дури и свесно изјавуваш дека немаш проблем и да лажел околу изјавата , се додека го кажува она што сакаш да го прочиташ или слушнеш :facepalm:
Страшно.. како може да не ме интересира дали е спин или не? Ал Џезира важи за нормална телевизија, итоа пази регионална телевизија од таков калибар би си дозволила да каже дека Вајгл дал изјава за нив и таа да е лажна? А за ова второво, изглеа малце повеќе тебе не ти работи логиката.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Да знаеле Фидел и Че каков створ ќе им го копира уникатниот имиџ најверојатно ќе се ориентирале кон одгледување на цвеќе.

Каков кретен мајко мила, органски не можам да го поднесам, кај го видов кај си ебав матер и ја, пу.
Идеолошки, Че би се борел против газдите на платеников. Веројатно би се борел и против едните и против другите, ама сигурно мајка му, Гевара старата не лапала 750к на тендер, па синчето да и скока као ајван и да брани режим. Тешки патетики...или кога ќе ги видам со маскине од V for vendetta - тотално промашена приказна и страна во приказната.
Испродаваа анти-глобалистички говна истите тие што го укрупнија капиталот во целата земја - сите фирми се сведоа на 5-6 газди...ама на балвани можеш све да им продадеш.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Ајде и ти недела дена, и така ќе не напушташе, да ти олеснам.
Зошто ги банира @jamajka и @WestBE ?!?
Да не е затоа што постираа работи што не ви се свиѓаат?
Од кога Кајгана стана Safe Space?

Ако останало во тебе грам совест, ќе ги одбанираш, ова се буљашки работи.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Да знаеле Фидел и Че каков створ ќе им го копира уникатниот имиџ најверојатно ќе се ориентирале кон одгледување на цвеќе.

Каков кретен мајко мила, органски не можам да го поднесам, кај го видов кај си ебав матер и ја, пу.
da znaele partizanite deka zaev kje im go prisvoi nivniot trud i zrtvi kje se orientiraa kon trgovija. poso trgovec glumi spasitel na drzavata

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Зошто ги банира @jamajka и @WestBE ?!?
Да не е затоа што постираа работи што не ви се свиѓаат?
Од кога Кајгана стана Safe Space?

Ако останало во тебе грам совест, ќе ги одбанираш, ова се буљашки работи.
јамајка сам се откажа ради некои "неправди" негови. Се сеќавам дека реагираше кога му одговарале со смајлиња.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.044
Поени од реакции
23.487
СЈО работи по објавените и необјавените материјали кои ги поседуваше опозицијата, а ги добила од нашите тајни служби. Ако во тие разговори нема ништо за опозицијата, тогаш зошто сметаш дека треба да ја гони и опозицијата (под една претпоставка дека нема, или под друга дека и да имало, сега нема)!? Имаше еден смешен наместен случај, каде Заев беше обвинет за насилство (или силување, нешто така беше) врз високи државни функционери, а немаше ниту еден доказ за истото. Можеби било извршено некое силување врз паторот штом така оди, не знаеме, но неговиот достоинствен од не е доказ дека некој го силувал или вршен насилство врз него, нели?

И зошто цело време ми компарираш со сдсм? Јас не застапувам интереси и ставови на сдсм, баш ти си тој кој застапува интереси и ставови на вмро, и се вадиш на класиката “а во ваше време како беше“. Мое време немало. Никогаш сум немал допирна точка со сдсм, па затоа јас немам потреба да се правдам за нешто со кое не се согласувам, а се направило/случило во минатото, како приватизацијата или територијалната поделба.

Не може контра агрумент за работата на ЈО да ти биде СЈО. Прво и основно, 4-ри партии се договараа за СЈО, и 4-ри партии ги гласаа обвинителите, додека за ЈО, гласаа само 2! Паторот имаше полна уста бисери за Катица, а таа кога започна да работи, и тој се пикна во некоја вреќа. Нели вмро сакаше опозиција што има се’ да објави!? А потоа плачеа во собрание за некаква забрана за објавување на “бомбите“? Мислам дека патетиката е доволно изразлива и без мојот дополнителен коментар.

И не се работи за демократијата, се работи за принципот. Секој кој го газеше тој принцип на поделба на власта, леташе во опозиција. Секој. Сега паторот би посебен. Јас не знам што видовте толку многу во него!? Сериозно. Ниту е паметен, ниту е чесен, ниту има некоја харизма, ниту е патриот, што е главна одлика на модерниот вмровец. Разбирам, кога дојде првите години направи некаков ред. Имаше некаков економски раст, унијата на млади силеџии (УМС) ја обнови, ја соедини партијата по оној драматичен расцеп и тоа. Денес тонеме во жив песок поради тие 30.000 месечно евра во еден правец и врска немаме колку сме должни, ниту што реално се случува. Сега уште еден кредит (3 годинава) од 90 милиони! Или околу 300.000 милиони само за 3 месеци! Тоа и не е баш економски чекор, но нека биде, апетитот си го задоволувате со она “ниско задолжена земја“. Нека ви биде, и така на никој начин не може ништо да ви се објасни. :)
Ме праша за СЈО ти кажав што мислам. Јас не очекував ништо од СЈО, ти сите карти ги ставаш на него како демек ке сменело нешто во државата на подобро, ке ја вратело демократијата и бла бла бла. Сега не ми е јасно што ти е поентата. Ти сакаш да се реши криминалот во државата онака декларативно или сериозно се надеваш на тоа, пошто ако сериозно се надеваш на тоа очигледно си ја утнал работата со СЈО. Муабети од типот дека немало материјали за опозицијата или и да имало сега ги нема не врви ни пред кооперација повеќе, уште помалце е некое оправдување на неговата наводно непристрасна работа околу гонењето на криминалот, така да батали тој муабет.
Ти компарирам со СДСМ од многу проста причина што со самото тоа што го поддржуваш СЈО и ја оправдуваш неговата работа ти автоматски ја поддржуваш СДСМ затоа што СЈО е нивна испостава. Ако неможеш тоа да го видиш тогаш си стварно наивен или се правиш наивен. Нема трето. Таква правда и таква демократија не фала.

D

Darko_ufo

Гостин
Ме праша за СЈО ти кажав што мислам. Јас не очекував ништо од СЈО, ти сите карти ги ставаш на него како демек ке сменело нешто во државата на подобро, ке ја вратело демократијата и бла бла бла. Сега не ми е јасно што ти е поентата. Ти сакаш да се реши криминалот во државата онака декларативно или сериозно се надеваш на тоа, пошто ако сериозно се надеваш на тоа очигледно си ја утнал работата со СЈО. Муабети од типот дека немало материјали за опозицијата или и да имало сега ги нема не врви ни пред кооперација повеќе, уште помалце е некое оправдување на неговата наводно непристрасна работа околу гонењето на криминалот, така да батали тој муабет.
Ти компарирам со СДСМ од многу проста причина што со самото тоа што го поддржуваш СЈО и ја оправдуваш неговата работа ти автоматски ја поддржуваш СДСМ затоа што СЈО е нивна испостава. Ако неможеш тоа да го видиш тогаш си стварно наивен или се правиш наивен. Нема трето. Таква правда и таква демократија не фала.
Зајакот го повика Грукале на дебата и отфрли се што тука спинуваш дека прифатил, го гледаше интервјуто и тоа не на Телма или 24 Вести, ни повеќе ни помалку на АНАЛ 5.

Еве Мадуње види кој е ставот на Зајакот за името и за платформата, и зашто Грукале не прифаќа дуел?
https://www.facebook.com/zaevzoran/videos/10155258911482932/?hc_ref=NEWSFEED

W

wicked_1

Гостин
:lolzz:Изгледај еден дневник на Сител и на Џезира и напрај споредба, па пиши тука, ама биди реален.
Губиш време, ако имаш приметено на ладе се нешто не му е јасно. 24/7.

И таман нешто му се разјасни одма му се истовара нова прикаска, и одново нурка во воидот од нејаснотии.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.044
Поени од реакции
23.487
Страшно.. како може да не ме интересира дали е спин или не? Ал Џезира важи за нормална телевизија, итоа пази регионална телевизија од таков калибар би си дозволила да каже дека Вајгл дал изјава за нив и таа да е лажна? А за ова второво, изглеа малце повеќе тебе не ти работи логиката.
Значи Вајгл лажел кога демантирал дека нема дадено таква изјава?

Stoichkov

Царево Село/Делчево
Член од
9 февруари 2010
Мислења
204
Поени од реакции
60

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.044
Поени од реакции
23.487
Губиш време, ако имаш приметено на ладе се нешто не му е јасно. 24/7.

И таман нешто му се разјасни одма му се истовара нова прикаска, и одново нурка во воидот од нејаснотии.
Добар си добар, малце делиш од Алда. Отскокнуваш за нијанса, колку да ве разликувам.
Туку веќе кога си тука што пак тебе ти е толку кристално јасно? Ајде сподели тука , дај направи една анализа на ситуацијата и едно хипотетичко сценарио што би се случувало понатаму според тебе во одреден временски период кој сам ке си го одредиш. После тој период ке видиме колку тебе стварно ти е јасно или само тропаш празна слама.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom