Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Imam pisano i prethodno...Dneven prostor zaedno so kujna okulu 31m2...pvc dograma so 3 stakla...izolirana so 5cm stiropor na maltarena strana i 8cm stiropor na nemaltarena strana..Se raboti za sprat od kuka...Tavanot e od armirana ploca, a nad plocata se naoga neizolirano potkrovje...Smetam deka tamu se i najgolemite zagubi, a plus kukata se naoga vo Bitola kade sto se i najniski temperaturi vo zimata..

Vtora sezona greenje so klima, I lani I ovaa zima klimata e uklucena recisi od oktomvri I voopsto ne e isklucena, osven koga se cisti,lani voopsto ne koristev grugo greenje, ovaa zima samo vo ladniot period dogrevav navecer spalna soba so panel,zagrevam 31kv dnevna i kujna i 14kv spalna, vo kuca bez nadvoresna izolacija,se na se sum zadovolen od greenjeto I potrosuvakata.

Imam pisano i prethodno...Dneven prostor zaedno so kujna okulu 31m2...pvc dograma so 3 stakla...izolirana so 5cm stiropor na maltarena strana i 8cm stiropor na nemaltarena strana..Se raboti za sprat od kuka...Tavanot e od armirana ploca, a nad plocata se naoga neizolirano potkrovje...Smetam deka tamu se i najgolemite zagubi, a plus kukata se naoga vo Bitola kade sto se i najniski temperaturi vo zimata..
Да, да те јаде тебе таа плоча многу. Треба да ја средиш, многу е подобро чувството откога ќе се изолира одозгора. Знам и кај мене беше така во едната куќа.

Инаку кој хансол го зема 09/12ка или 18ка? -20 gexi или -30?

Vivax 12 ima mnogo slab kompresor, i mali pdesign, pa i ne očekujem da može da greje. Ali mene interesuje Vivax 18 AERI, i ima li neko iskustva sa njom? Snage ima, samo ne znam kako troši j koliko često ide u defrost?

Vivax 12 ima mnogo slab kompresor, i mali pdesign, pa i ne očekujem da može da greje. Ali mene interesuje Vivax 18 AERI, i ima li neko iskustva sa njom? Snage ima, samo ne znam kako troši j koliko često ide u defrost?
Pa gledano kolku e teska nadvoresna samo 37 kg sigurno cesto ke odi vo Defrost.

Тоа е и моето гледиште. 18ката доаѓа со одличен 14цц компресор, 4.3 пдесигнх, 750м3ч издув. Уствари тоа е многу слично на fh35ve само во мидеа верзија за доста пониска цена.
Воопшто не треба да се гледа на аери18 како 18ка, туку на добра јака 12ка.
И секако за коректна цена од 37000 денари.

Сум се навредил од коментарот, хахахахахаха. Сериозно?
Ако е лош добива 7ца, ако е добар 8ца. Ако е просек 6ка. :pos::pos::pos:

Немој да се навредиш од ова, ама скалава ти е прејака. :LOL:

То е шо е, без навреда ама не памтам дека некогаш твоето мислење ми било мене или било кому релевантно.

:shook::shook: Не е релевантно моето мислење? Се шокирав. :shook::shook:

a i duvala ladno pri defrost...za manje para dobijes i gratis Funkcija :)
defr.png

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Pa gledano kolku e teska nadvoresna samo 37 kg sigurno cesto ke odi vo Defrost.

Fujitsu Nocria ima tezinu spoljasnje jedinice 39 kg i mnogo veci kapacitet grejanja.Radi odlicno i svi su zadovoljni.
Imas klimu Gree 24 BTU koja ima tezinu od 55 kg spoljasnje jedinice a radi jako lose i slabo greje.

http://www.klimauredjaji.co.rs/gree-change-gwc12kf-k3dna5a/

Slabo greje a ispod nule nece da radi.[DOUBLEPOST=1490016355][/DOUBLEPOST]Mnogo zavisi i konstrukcija izmenjivaca i od kog materijala je napravljen i debljina istog.

Фх35ве има исто 37кг тежина.

Ама и убав и голем компресор.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom