A siguren si deka vivaksot AERI 18 ka e tolku dobra klima kako sto ti mislis deka e ili samo po pretpostavka se vodis deka bi trebalo da e dobra ama kako bi rabotela kolku bi odela vo Defrost toa sekako ne go racunas vo smetkata. Da ne odi vo Defrost sekoj cas koga ke zaladi.Ne ostanva drugo nisto osven da ja kupis pa da kazis vpecatoci. Edno e na hartija drugo e vo realni uslovi. Barem GREE Hansolot vo realni uslovi e top I proverena klima so odlicna rabota I si ja zasluzva cenata sto ja ima.Ќе си земеш VIVAX AERI 18ка за во дневниот салон за 36000.
Ќе си земеш две VIVAX AERI 09 за во спалните/детските за 24000. И две панелки од по 1kw за да стојат во ќош ако се појави дефект или проблем од 4000 денари.
Тоа ти е најефтино решение за кај нас во земја со фантастична медитеранска клима.
1500еур и решено греење и тоа за мерак. Најефтина инвестиција ем најниски сметки. Толку.
Можеш и парапетна АЕРИ единица во собите да ставиш, зависи каков е просторот. Ама тие се поскапи.
Се друго драстично ќе ја крене цената. Зависи од присторот можеш да одиш и на мицубиши ама тоа ќе е 3000 евра. Фуџицу ќе е некои 2300. Грее Ломовци ќе е 2000. Тошиба ќе фати 4000 најмалку за да згрее како другиве опции. Хаиер околу 1800...