Аха. Јас не очекував дека ќе ми објасниш вака. Ептен "јасно" ми стана.
Твојава "експертиза" стана актуелна во моментот кога Заев го зема мандатот и фати да преговара за влада. Пред тоа немаше мирко велиновски шоу, па немаше и твој пост од овој карактер. Ќе повторам - паторот отворено повикува народ да излезе на улица, целата машинерија му е фокусирана во конфликт и јас треба да ти поверувам на твоиве "предупредувања"? Нема потреба да пукаат ш иптарите од кога е паторот на власт, затоа што се' добиваат на тацна од него, а има потреба тој да пука пошо е тотално во аут. Во даденава ситуација и тие се свесни дека врз паторот е повлечено казанчето со вода и логично одат таму каде што преминува власта. Смилковско, Гошинце, Куманово - се настани режија од овој тип - да поттикнат поширок конфликт или да го зајакнат национализмот за гласачко популистички побуди. Прва придобивка на паторот би му била (така си мисли) зголемена популарност ако иде на избори (а нема да има такви) или конфликт во кој или ќе збрише или насилно ќе ја досјебе државава т.е. тоа што ќе остане од нејзе. Ти, во негово име одработуваш гадна агенда.