Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Kovacev se vraka so Rabotnicki :цицки::kruna::Кезец::zloo::zver:
И некни бил на клупа, лошо е без Ковачев можи во ѓорче чак и да изгубиме, со ова одбрана досега секој полуобид е гол, 5 обиди 5 голда досега.

Ковачев прва постава. Иљо место Пашето и товаретеја 2ка за сите пари.:zloo:

Ако не игра Ковачев в недела, се плашам дека ќе изгубиме од Ѓорче. Не памтам последно кога сме ги добиле на нивни терен, максимум нерешено или порази.
Дајбоже да ги добиеме и да влезиме со предност во дербито со Работнички, ама ако не игра Ковачев в недела, богами се плашам дали и бод ќе земиме.
Секој напад на противниците е гол... Примаме од последните екипи на табелата во 3 утакмици 5 гола. То е премногу за екипа шо прентедира за врвот на табелата.

Тежок терен е Ѓорче за освојување бодови барем за Пелистер, стално играме тешко против нив во Скопје, ама овај Пелистер сега ако не победи во Ѓорче, тогаш незнам кога би ги добиле :D
Ваков тим Пелистер немал во последите 10 години, играчки сме многу, многу посилни од нив, а и финансиски :D
И да не игра Ковачев, Мишко со Бојовиќ треба да покријат добро, Раденко лета на корнерите напред :pos:
Јас мислам треба да одмориме некој играч за следното коло со Работнички, еве пример прва опција би бил Фернандо на клупа, а на негово место брзиот вулканизер Фиката :цицки: :pos::pos:
И редно е Иљо на гол, кога веќе не донесоја голман, а Пашето се враќа на старите навики по примениот втор гол од Брегалница во купот, каде беше гледач плус на топката....
Исто така време е Мециновиќ да се исповеда за грешките со Победа, кај господин, господин Наџи Шенсои, па да го врати во колосек :D

Работнички - Ренова 0-0

Ни оди во прилог овај резултат на конкурентите за 3та позиција. Уште подобро ако си тепаме утре и со +3 разлика ги пречекаме Работнички на дербито во следното коло.
Утре нека проба варијанта со Мецинович и Бојович и на местото на Илиев нека проба со Блажевски да му дај шанса. Се надевам дека одбраната ќе биди на ниво и нема да примиме некој безвезни голој. За нападот не сумљам, си функционира како шо треба. Утре од старт со тројцата во напад Лукас,Баже, Силва и да отвориме први со гол.

ajde denes neka gi tepat nezgodnite gjorche petrov neka mu trgni na lucas baze i srekni radosni site da si bidime.Na Lucas mora da mu trgni so e mozno pobrzo oti ni treba mnogu hehe a odbranata bi trebalo misevski i bojovic da gi klaj ubo funkcionirat nekako mecinovic ne mi e siguren ama dur ne dojdi kovacev ova dvojka mi gleda naj naj sea ke vidime kako ke izlezi na teren nervozni sensoi haha[DOUBLEPOST=1488727369][/DOUBLEPOST]go motivirav izlea lukas hahah
ajdeee tamu mnogu vazna pobedaaa

Последно уредено:
Бразилската врска Силва - Лукас убиствена во нападот. :rolleyes:

Многу важни три бода, иако искрено не очекував дека ќе ги добиеме. Немав можност да ја глеам утакмицата ама ко видов дека губиме 1-0 во 8мин, реков нема шанси да победиме.
Трет натпревар и пак исто во првите 10 мин примаме безвеза гол.
Глеам денес со Мецинович и Раденко сме играле и Иљо на голот и пак не штима како шо треба.

Во секој случај победа си е победа, да не претерваме со критиките, ама за наредно коло со Работнички мора Ковачев да биди фит. ОДлична шанса да ги тепаме и да се одлепиме на +6. Хендикеп голем ќе биди шо нема да играме во Битола, ама имаме квалитет да ги добиеме било каде и да играме.

Битно се одлепивме на 8 бода од Ренова и Силекс. Ако се помини Брегалница во купот, веќе заверена ни е Лига Европа.

Не оди на арно ова зихерашко играње...
Можда ќе испрличиме како денес уште на некоја утакмица, ама има да не растурат некои шо се барем малку посериозни од Ѓорче и од Брегалница.
Ако треба со претпоследниот да се браниме на наша половина 40 минути, а кобајаги сакаме европа не знам шо мајка ќе бараме таму :toe:. Ај Брегалница имаат некои поискусни играчи, Победа делува посериозно од есента, ама овие Ѓорче беа деца испод просек би рекол, малце од малце да ги притисневме на 1-2 ќе турневме уште некој гол.
А имаме играчи за ваквите екипи да ги полниме барем со 3-4 гола... Баже, Лукас, Силва, Иве...
Баже неверојатна глупост напрај ко ќе го лобоваше голманот во единствената контра шо ја изигравме... Па закачија в мрежа сосе голман, ебате фраерот малезиски :facepalm:

Друго нешто шо можев да приметам денес на стадион... Јес примаме скроз безвезни голој, ама какви дупки прај средината и останват сами штоперите... Страшно фали некој како Христов, овој Илиев е премногу спор играч. Цело второ дури се браневме само една добра топка имаше за Баже, се друго закачи ја џенем негде.
И картоните се проблем, за глупости 3-4 жолти само во второто добивме, за попречување на слободен, фаул на нивна половина без опасност за контра :facepalm: Мора малце да ги стегни Наџи.

теренот катастрофа беше како само одскокнуваше топката,она за фудбалер е катастрофа, добро е што се победи денес

http://www.gol.mk/fotogalerii/mladite-lavovi-hrabro-se-nosea-so-pelister-no-ostanaa-so-prazni-race

Слика 14, чоекот кој што знае како да се освои Ѓорче, оваа нога ако стапни на терен во Ѓорче сигурни се 3те бода :pos::pos::pos: @ALoTt

Како да ме прочита Шенсои, реков пред утакмицата време е за Миленковски пред Фернандо, исто и за Иљо пред Пашето и двете измени на тимот беа направени и почнаја во стартните постави :D Ме чита скришно Наџи ;)

Победа чиста како солза, не тепа Работнички, не тепа ниту Шкендија, добри 3 бода за нас...

Незнам шо уште треба да напрај Силва за да го игра прва постава ?
Ало Наџи, добар си ? Аrkadaş како е ? :cool:
Па ЧУДО ОД ИГРАЧ е бразилчето, пушти го нека си ги работи сите, овај со Иве ми игра тешка категорија....

Абе незнам шо го форсира толку Иве треба да го клај Силва прва техника има детето се гледа дека поткован е убо, а Ристе незнам шо мисли абе неможи една долга да погоди и ко ке шутка втополи сите..Иначе Лукас вчера уште еднаш покажа дека е класа со онакви дриблинзи,меткања,техника .. секоја чест за детето :cuc:.. Ковачев излеа ќе биди фит за Работнички а за да се игра БТ мејби од следеча домашна утакмица после Репрезентација:semolam:

Иве ај што игра, па дури сега и капитен стана на последниот натпревар ЛОЛ
Ни ја не знам што толку запнал тренерот за него.
ја би го сменил Иве со Божиновски а Попзлатанов со Силва оти овој Попзлатанов ич не ми фаќа око (иако знам дека го играат чисто оти мораат У21 играч). Али коа ете мора еден младинец, во ситуацијава боље Мирчевски би го стаил место Илиев (бар еден натпревар да пробаат) него Попзлатанов цело време да му го зима местото на Силва.

Иве ај што игра, па дури сега и капитен стана на последниот натпревар ЛОЛ
Ни ја не знам што толку запнал тренерот за него.
ја би го сменил Иве со Божиновски а Попзлатанов со Силва оти овој Попзлатанов ич не ми фаќа око (иако знам дека го играат чисто оти мораат У21 играч). Али коа ете мора еден младинец, во ситуацијава боље Мирчевски би го стаил место Илиев (бар еден натпревар да пробаат) него Попзлатанов цело време да му го зима местото на Силва.
spored mene popzlatanov e super i mnogu trca mnogu sozdava sansi samo nema zavrsnica a iliev prosek e

spored mene popzlatanov e super i mnogu trca mnogu sozdava sansi samo nema zavrsnica a iliev prosek e
Што знам ја кога и да го гледав некако ич не ми фаќаше око и имав впечаток ко Кико сам да игра по таа десна страна

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom