Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување Време на започнување
Ма нема шансе да дадев толики паре сга, ќе тражив другу опцију. Едино он ако не тражи сам да си иде. 30000 е ќе ни завршив колко толко работу :D

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Ја ов'ј форум га читам од пред неколко године, ама с'га првпут сакам нешто да кажу. т.е. да цитирам некога од туј т.н. управу на единствен клуб за кој навивам: „Трансферот на Луковиќ лани беше противуслуга што МЗТ една сезона претходно ни дозволи да го вратиме Александар Костоски во своите редови." . Па добро бе мајчини, нели лани продавасте приче дека не сте знале за т’ј трансфер у емезете, дека на Бранку најглупавога брата сте га пуштиле сас намеру да иде у Партизан да игра, а он ве зезнаја? Не е поента да се премотуев стари филмови, ама боље некој од тзв. управу нека искочи да га демантира тој напишано на екипа.мк. Не заради друго, за вас навивав деца кои пропагирав “локал патриотизам“, а пред кои сас године им редите српски цариници, гето балерине и свирачи, а ви ги викате играчи, да не кажу кошаркари. Не е битно дали,куде и за колко ќе отиде Мијатовиќ, битно е што после Игора и Димета, од Куманово не искочи ни ед’н кумановац играч. Догодине цел буџет за плате дајте га на тренера кој од тија деца што ви седив на клупу, ќе направи тим, а тија деца у најмалу руку имав потенцијал. ПС. Прочитајте на eurobasket.com да видите за најголем дел од ваши звучни засилувања кои продефилирава низ клуб овија године, дека више нигде не играв. Толко од мене. Ед’н клуб, ед’н град. Само Куманово.

Зема ми га збор @Aleksandarbe бш такој, лани управа продаде 100 приче и пушти 1 милион муабети по чаршију дека Урош не изиграја требаја да иде у Романију и слично, за на крај сга да си признаев дека му вратиле услугу на МЗТ...

На овој погоре надовржуе се 2 милиона денара што тражив како оштету, ај да кажемо МЗТ плати ги тија паре за Мијатовиќа кој обеќа дека денар од сви тија паре ќе отиде у клуб. Ја можу да се кладу сс кога сака дека барем 20% од туј суму ќе заврши у некога од куртони како Војку

Пљукасмо га Уроша, ама очигледно колко што он се продаде толко и наш мочан клуб (управа) га продаде њега... јутре ќе дојде време Мијатовиќа па ќе га пљукамо, а уствари они сами ќе га продадев

Ќе се сменила влада ми ќе смо биле прваци, абе другари само снујте да ви кажу ја сс овија што су у клуб Раднички па ќе не шамара, а у меѓувреме и Струмица и некој сличан па ќе е над нас... не е до владу колко до криминалци и неспособни стоке што су и се вртив около клуб

Брат што сакаш кд сс године се вртив около клуб јебиветри кои кошарку гу гледале на телевизор?

Од туј суму за Мијатовиќа и 80% е премного дек ке завршив у клуб. Ке заврши можда 10% ради реда и ке доведев па некога куртона како онога Уроша Петровиќа или такви слични што не можев ни у 3 српску лигу да играв.

А што се однаса до владе и Свети Петар да направи владу Куманово нема да биде шампион, колко због наши неспособни што се врткав околу клуб, толко и до тија што га мрзив Куманово (читај од Куманово надоле)

Uprava gi procitala vasi zabeleske i sga spremav 5 pojacanja od koi 3 sa sas NBA iskustvo a 2 direktno od evroligu dovadjav. Vojka se otkazaja od kafanu i e na dietu sga takoj da pare idev direktno u budzet, moze nesto sitno za sokce samo da potrosi. A i pare vec sa uplateni na racun na ABA ligu takoj da dogodine direktno u ABA. Sala nema da se renovira jer e preskupo nego ce se gradi nova moderna u koju ce mozemo i pucke da edemo a ne samo soncogled da grickamo.

Они за град ништо не направива 3 мандата куде људи имав реални проблеми па за клуб ќе правиле...багра хоштаплерска. Турете рацку на клуб гледајте си Нба :anco:

Банџула га растрти Работнички. Стајиќ изгледа breakout season. Добро тимче имав Фени.

Нешто ми падна у очи послеѓно време кд се работи за домашну лигу и библ, овј Михаловски изгледа га враќа по малце Ицета Кафану у живот или чини ми се :D

Да бе, изигра неколко добри партие по ред. Убрзо ќе га видимо у живо у полуфинале на БИБЛ :) Иначе ако не сам грешка, и полуфинале и финале се играв по 2 меча дома и гости? Ако е такој, имамо шансе за титулу :) Каква-таква, наша ќе си е :)

Дечки нешто не се сеќам подсетите ме. Овј Митровски крадеше ли не или како Феревскога е неутралан?

Неутралан е Игор...моментално наш најбољи судија, Мицевски и Милојевиќ увек навлачасва против нас, кд га добисмо Мзт у Скопје у финале, он и брат му бесва судие и Феревски, реално туј утакмицу имасмо најбоље судење...

Неутралан е Игор...моментално наш најбољи судија, Мицевски и Милојевиќ увек навлачасва против нас, кд га добисмо Мзт у Скопје у финале, он и брат му бесва судие и Феревски, реално туј утакмицу имасмо најбоље судење...
Тај утакмица беше чист доказ дека доколко имасмо фер судење на неколко дербиња претходно сс МЗТ немаше бш такој лсно да освоив титулу ни полани, ама тој е .. што е туј е .. штета немасмо драстично подобар тим од МЗТ за да не се осети тој крадење затој што кд имаш стварно подобар тим што сакав нека судив ако ти иде иде ти и не може никој против тој.

Па и он навлача у ЕБР што е не може да ми текне. Иначе фала брат @ColdSky, прееска гледа суди му на Партизан, можда и најпоштено судење имале овуј годину...

Па и он навлача у ЕБР што е не може да ми текне. Иначе фала брат @ColdSky, прееска гледа суди му на Партизан, можда и најпоштено судење имале овуј годину...
Суди Игор на Партизана и у Задар, днска с'с Крку, у Ново Место исто гу суди он с'с Крку, у гости с'с Цибону суди.

Прошло коло на Звезду суди сс Унион..

Не е лошо 4 утакмице на Партизана е судија овуј сезону и 3 на Звезду ако не се л'жу...плус

Игокеа - Цедевита
Мега - Унион
Мега - Задар
Будуќност - Задар
Цибона - Будуќност
Будуќност - Морнар
Будуќност - Крка
Мзт - Соколи
Цибона - Морнар
Унион - Фмп

Па и не е толко лошо за Македонскога судију што суди у абу, ако знаемо дека Белошевиќ, Јавор, Болтаузер, Пукл, Обркнежевиќ, Јовчиќ, Херцег су Евролигашки судије..

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom