Јас купувам колку и да има на продажба акции на 1000 денари.Убав резултат и за УНИ, за 10-15 проценти ја утна добивката @TENDO
Мое мислење е дека ако нема дивиденда цената ќе се спушти на 1000
па малку ако се разбираш у биланси, ке видиш дека баш и се ТОП резултатите, според ситуацијата...извлечен е максимум. Банката лани продаде 1М ЕУР недвижност, оваа година нема таква продажба....разликата е 1,2М ЕУР од тоа.Излезе и годишниот извештај на ОХБ, нешто подобро од лани, али ништо спектакуларно (барем не за мене).
Кој гарантира дека и догодина ќе продадат недвижност од 1М евра?Банката лани продаде 1М ЕУР недвижност, оваа година нема таква продажба....разликата е 1,2М ЕУР од тоа.
Резервациите за СТТБ може да потраат неколку години, не гледам причина уште догодина да ги ослободат.понатаму, зголемени се резервациите за околу 70М МКД или 1,1М ЕУР од лани, најверојатно поради Струмица Табак (дел). Нешто што лани го немаше.
За мене ТОП резултати над сите очекувања оваа година извади ТНБ. Ни ОХБ, ни КМБ, ни СТБ не ме изненадија искрен да бидам, што не значи дека не се BUY..ТОП резултатите
Ок, тогаш само НЛБ е ТОП резултат, другите се само солидниКој гарантира дека и догодина ќе продадат недвижност од 1М евра?
епа ланскиот резултат бееш таков каков што беше поради продажбата, што значи да ја немаше, процентуалниот пораст оваа година ќе беше далек повисок.
Резервациите за СТТБ може да потраат неколку години, не гледам причина уште догодина да ги ослободат.
Дали веруваш дека неколку години ке држат резервации од неколку миљони евра? Хаха...
За мене ТОП резултати над сите очекувања оваа година извади ТНБ. Ни ОХБ, ни КМБ, ни СТБ не ме изненадија искрен да бидам, што не значи дека не се BUY..
Јас сум задоволен од финансискиот извештаи на УНИ.Убав резултат и за УНИ, за 10-15 проценти ја утна добивката @TENDO
Мое мислење е дека ако нема дивиденда цената ќе се спушти на 1000
Ме подразочараа со 150 денари бруто, очекував 150 нето. Всушност ако распределеа 50% од добивката ќе беше 150 денари нето, не знам зошто намалија на ~44%. Влашка банка, стисната.КМБ дивиденда 150 бруто (5% од последна цена), последен датум на тргување 18.04., почеток на исплата 10 мај
Да не зимала една партија пак кредит за изборите, ако земала нема да го врати и тоа пак ќе го платат акционерите.Ме подразочараа со 150 денари бруто, очекував 150 нето. Всушност ако распределеа 50% од добивката ќе беше 150 денари нето, не знам зошто намалија на ~44%. Влашка банка, стисната.
Затоа и не пишав име на партијата, но пред некоја година беа оштетени акционерите со тоа што им го избришаа кредитот, сега влав не влав мора да се краде од некаде.Toma тука те молам не навивај за политика, си имаш посебна тема за тоа.
Си ги помешал малку лончињата. Прво од каде ти е информацијата дека тој кредит е отпишан. Второ новата палата на вмро е сега под хипотека кај КМБЗатоа и не пишав име на партијата, но пред некоја година беа оштетени акционерите со тоа што им го избришаа кредитот, сега влав не влав мора да се краде од некаде.
Така се збори, секој избори зима кредит, не победува и нема пари од каде да го врати или можеби го вратила, знам дека седиштето е под хипотека.Прво од каде ти е информацијата дека тој кредит е отпишан. Второ новата палата на вмро е сега под хипотека кај КМБ
Точно е дека еднаш земаа кредит сдсм не знам дали е вратен, ама 99 посто сум сигурен дека не е отпишан. Комерцијална има "сектор" за соработка со партии оти сега го кредитира и вмро.Така се збори, секој избори зима кредит, не победува и нема пари од каде да го врати или можеби го вратила, знам дека седиштето е под хипотека.