JimmyFloydBottleBank
Rimtutituki
- Член од
- 29 ноември 2010
- Мислења
- 6.801
- Поени од реакции
- 8.600
Od koja strana ke bides ti da se spucame jakoЌе ја фрлат државата во граѓанска војна и ич курот нема да им чуе.
Od koja strana ke bides ti da se spucame jakoЌе ја фрлат државата во граѓанска војна и ич курот нема да им чуе.
Значи не сум бил единствен што го помислил ова.Албанските партии изиграа во корист на Груевски, тоа во една прилика го пишав. Истата на целата криза и даде нова димензија и сега не сме далеку од меѓуетничка тензија, па дури и немири и судири.
Може. И може влада да избере. Само проблемот е како ќе оди после предавањето на власта.Дали може да се состане собранието сега?
Пендраци ќе летаат.Може. И може влада да избере. Само проблемот е како ќе оди после предавањето на власта.
Овие дебиливе нема да сакаат да ги напуштат позициите.
Зошто преговараше кога знаеше дека платформата е предуслов? Зошто машки не излезе пред да влезе во преговори и не кажа- Ние од ДПМНЕ не прифаќаме никаква албанска платформа затоа што сметаме дека е противдржавна?Да и не се договорија,а?
За политичари да умрам треба да сум будала. xDOd koja strana ke bides ti da se spucame jako
По кој закон?Може. И може влада да избере. Само проблемот е како ќе оди после предавањето на власта.
затоа што не ја изговара правилно буквата Р.. а ставре поради тоа што наместо леб јадел чоколадо...Na koja osnova zatvor?
така е во некој држави .. а кај нас по Уставот не е прецизирано, па и Глигоров ова го стори ... тогаш се вадеа дека Глигоров немал ништо против дпмне туку сметал дека Љубчо е млад и несериозенСе дава на тој што има мнозинство во Парламент. Тоа го има Заев.[DOUBLEPOST=1488386826][/DOUBLEPOST]
Кога сака нека дошла, нема никакво право да ја оценува.
Колку и да го посакувам тоа, не е решение со кое добива Македонија.Пендраци ќе летаат.
Pa eti tu go odgovorot nema da ima gragjanska vojna, tie so iskacaat na protesti, revolucii ne se gragjani.За политичари да умрам треба да сум будала. xD
Еу да назначува влада?Иванов по се изгледа не е свесен дека само уште полошо прави. Не само што ќе ги закопа со овој чекор ВМРО-ДПМНЕ туку оди и против ставовите на самата ЕУ која се залага за тоа да му се додели на Зоран Заев мандатот.
Не. Ниту има втор пат.Според уставот на РМ треба ли да се даде задолжително мандат на втората по големина партија или не ?
Се може, ама е нелегално.по устав собрание бира влада
не претседател
собрание мора да се состане, ќе излезе на говорница предлог да се избере влада, 67 ќе гласаат ЗА
Е за ова сум размислувал. Не сите, за Дуи.Албанските партии изиграа во корист на Груевски, тоа во една прилика го пишав. Истата на целата криза и даде нова димензија и сега не сме далеку од меѓуетничка тензија, па дури и немири и судири.
Нормално.Дали може да се состане собранието сега?
Па ако е нелегално избрана.Може. И може влада да избере. Само проблемот е како ќе оди после предавањето на власта.
Верувај оти има идиоти што го гледаат Грујо ко господ и мислејќи оти ја бранат Македонија ќе направат некоја глупост. Ама ај, баш да видиме.Pa eti tu go odgovorot nema da ima gragjanska vojna, tie so iskacaat na protesti, revolucii ne se gragjani.
Не знам дали има логика затоа што не размислувам политички, но барем немам заблуди дека Ахмети никако не сакаше да коалицира со СДСМ, а со ДПМНЕ не смееше. Останува впечатокот дека да не беше оваа платформа, ДУИ секако немаше да смее да направи коалиција со Груевски, а ќе се немаше некакви аргументи за денешниот преседан кога Иванов не го додели мандатот на Заев.Значи не сум бил единствен што го помислил ова.
Добар шах се игра овде. Зајко им зема гласови на сите, сите се против него, meanwhile вмро и дуи прават план, решението е платформата што ке се убаци после избори како мамец за народот да се уплаши од федерализации шеријатски закони со сечење нозе раце и што све не, да се направи паника, фокусот да бидат протестите, предавниците на државата наспроти патриотите, а криминалот во втор план, пошто и на ДУИ им прпа да не излезат некои бомби за нив + зајко им зема многу гласови па затоа повеќе им одговараат да бидат со вмро. Овие другиве алијанса и беса се полетаа ко прле пред магаре и се убација во платформата скроена од вмро и дуи, за да добијат на популарност. Има логика?
Каде? Во Парови?А еве шо се "патриотиве" чисти србомански лаjna овоj "Mакедонецот на 2016 та" ке се насере од радост:
"
Миленко Неделковски
· преди 5 часа · Skopje, Čair Municipality, Republic of Macedonia ·
Поканет сум да гостувам утре наутро кај Миломир Мариќ на Хепи телевизија во Белград."