89ти американски филмски награди (Оскари 2016)

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е вашиот фаворит?

• Вкупно гласачи
    21
  • Гласањето е завршено на .
C5pb93WWUAA-i0d.jpg:large

Значи да повториме:

https://www.youtube.com/watch?v=3o-aEUulEDQ#t=2m12s

Штета што немаше транс лик и ретардиран лик....али тоа е сега, дај шта даш :D

Кои комедии се ова Оскариве тоа чудо едно. Златна Бубамара е помалку договорена меѓу другари и подобро организирана од ова. :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

не ми се верува шо се случи... минута радости за ла ла ленд и..:confused::place:

Мемињата може да започнат, 3, 2, 1, сега...

16996147_10155422899261840_3524308215997628549_n.jpg

Последно уредено:
Дајте нешто видео да видиме и ние обичните смртници што се десило :D

П.С. Минатата година овие обоениве плачеа дека оскариве биле расистички, оваа година исто... па еве им се исплати плачењево, очигледно.

Тоа е таа либерална Америка... Бубамарава е Оскарите за Оскариве :kuracc:

Последно уредено:
Ај нека ви е честито, Ла ла ланд собра солиден број оскари, за најдобар филм секако. :pos:
Го величеа до небо, ќе освојувал се можно и на крај им го пикнаа, како само знаев. После толкаво дигање и неверување за тоа каков филм се направило ауу, филмиште, знаев дека нема оскар да земе. Ај честито пак.
Пак доаѓаме до она првото. Сакаш оскар? Напрај филмови за црнци, робови, памукоберачи и готово.

Глупо е да оцрнувам филм што го неам гледано, може и ќе ми се свиѓа, а не дека и оскариве се веќе некаква референца за добар филм па до толку да се замарам кој земал награда, а кој не. Ама до кога секоја година со политички коректните филмови? Оскариве се претворија у манифестација која наводно треба да руши некакви табуа, догми итн, а филмот ко уметност доаѓа ко задња рупа на свирало. За филмов знам дека главниот лик е црнец и геј, мислам знам дека сакаат да пратат порака до Трамп и све тоа дека нема да ги подели, ама преку таквото од либерални срања и праќање општествени пораки преку филмови. Мислам факинг Дон Чидл развали во филм ко Мајлс Ахед, ако сакаа во исто време да ценат и квалитет и меѓу другото црн актер да ја земе наградата, можеа него да му дадат оскар прошла година, позаслужено амин. Ама не, сега сме у друг филм, така да go with the hype.

Од она што го гледав во очекуваните категории освоиле награди Манчестер и Хоксо. Мунлајт ми е секако во план да го погледнам. За Ла Ла Ленд ќе почекам некое време.

Иранскиот режисер пак си добил Оскар, дежа ву.

Заспав не догледав до крај. Мунлајт најдобар филм???? Па сите други беа каде каде подобри филмови од него у секој поглед. Каква бљувотина од филм и од оскари. А и тој типот за споредна машка - па секој втор црнец од гето да го земеш ќе го одглуми тоа што тој го одглуми, но нели муслиман е па ајде дајте му да се прати порака против Трамп и против поделба на луѓето. Смешно и очајно. Катастрофа...[DOUBLEPOST=1488181133][/DOUBLEPOST]
Од она што го гледав во очекуваните категории освоиле награди Манчестер и Хоксо. Мунлајт ми е секако во план да го погледнам. За Ла Ла Ленд ќе почекам некое време.

Иранскиот режисер пак си добил Оскар, дежа ву.
Ќе се заебеш не го гледај :D

Подобри оскариве од лани, јеа рајт. :pos:

По месец откако го изгледав Ла ла, некоја си просек оцена од 6тица ќе добие, секако не заслужува 6 оскари, го направија филм на сите времиња, ебаго.

Мунлајт беше јаготката на шлагот со Оскар за најдобар филм.

2016 - најпосрана година. Не знам за 2017-та, обично последните пар месеци се знае како поминала,ама не стои добро.

Уфф заебано онака да ти направат. Исто ко утакмица да те заеби во '90+'10-та :cautious: Не следам многу баш оскари али мило ми е што Ла Ла зеде 6 оскари, јбг не го зедоа најважниот али и овие 6 се доволни да го сместат во еден од најдобрите филмови, Другите не ги знам, не ми се гледани али по тоа што прочитав дека победничкиот филм е за геј црнец, јасно е дека сакаат да испратат некоја порака. Се во медиумите посебно во филмската индустрија е со скриени пораки. Кој досега не го сфатил тоа, get you head out of your ass :LOL:.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom