Фан Клуб: Јувентус

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.891
Поени од реакции
2.803
Ukoliko je vjerovati natpisima Tuttosporta Juventus je već dogovorio odličan transfer za naredno ljeto.

Kao što to i historija kaže najbolji stranci u dresu Juventusa su bili Francuzi, a njihovim stopama će vjerovatno krenuti i fantastični Corentin Tolisso.

Giuseppe Marotta i Fabio Paratici su dobili ”da” od predsjednika Lyona Aulasa, ostalo je još da se dogovori način realizacije transfera.

Lyon želi 40 miliona eura, dok bi Bianconeri u transfer vrlo rado uključili i Marija Leminu.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.667
Поени од реакции
88.548
Ајде шиткај го Лемина, нека оди по ѓаволите... Не сум го гледал овој Толисо, ама ако тоа значи дека ќе се ослободиме од афричкиот брк, ондак со две раце потпишувам за овој дил. Фудбалер од 3 македонска лига би трампал само да не му видам очи на наказава.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.790
Поени од реакции
17.723
Колку милки искеширавме за Калдара ???
Juventus announced the €15m plus up to €10m bonuses purchase of Atalanta defender Mattia Caldara, who will only arrive in 2018.

A statement released by the club confirms that Juve will pay €15m for the player over four instalments.

There are also €6m in performance-related bonuses that could be added to the figure during the course of his contract.

Caldara has put pen to paper on a contract until June 30, 2021.

However, he will remain on loan with Atalanta until June 30, 2018 for free with the Bergamo club receiving up to €4m in bonuses if he achieves certain targets during that period.

That means the total cost of the operation could be up to €25m.[DOUBLEPOST=1488048895][/DOUBLEPOST]
Ukoliko je vjerovati natpisima Tuttosporta Juventus je već dogovorio odličan transfer za naredno ljeto.

Kao što to i historija kaže najbolji stranci u dresu Juventusa su bili Francuzi, a njihovim stopama će vjerovatno krenuti i fantastični Corentin Tolisso.

Giuseppe Marotta i Fabio Paratici su dobili ”da” od predsjednika Lyona Aulasa, ostalo je još da se dogovori način realizacije transfera.

Lyon želi 40 miliona eura, dok bi Bianconeri u transfer vrlo rado uključili i Marija Leminu.
Јас сум 99% сигурен дека Толисо е наш играч. Играчиште е мора да се купи тој со Канте и Погба се иднината на Франција.

Последно уредено:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.667
Поени од реакции
88.548
Искина против Наполи (y) Марота секоја ти чест, мајстор си за вакви трансфери(y)

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.790
Поени од реакции
17.723
Спинацола асистенција за вториот гол.
олична сезона има зато ќе го враќат. Веројатно и го планират долгорочно како лево/десно крилце. Во 3ка во напад игра лево додека во дијамант формација десно

@Lbaneso

Лаеш НЕ касаш !
Член од
19 ноември 2009
Мислења
2.425
Поени од реакции
798

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.891
Поени од реакции
2.803
Корентин Толисо од лето ќе биде фудбалер на Јувентус за сума од 30 милиони евра + бонуси. Фудбалерот ќе потпише пет годишен договор вреден 3 милиони евра по сезона (Раи Спорт).[DOUBLEPOST=1488196819][/DOUBLEPOST]

Prema pisanju talijanskih medija uprava Juventusa i dalje želi dovesti braniča Milana Mattiju De Sciglija.

Bianconerima nedostaje još jedan lijevi bočni branič, a Talijan se već duže vrijeme povezuje s Juventusom. No, uz Staru damu interes za igrača su pokazali Napoli i Barcelona.

De Scigliu ugovor ističe naredne sezone, te bi ga Juventus mogao dovesti na kraju ove sezone ispod njegove prave vrijednosti.

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.891
Поени од реакции
2.803
Јувентус влегува во трката за ангажман на Федерико Бернардески од екипата на Фиорентина. 23 годишниот крилен фудбалер игра во одлична форма сезонава со што го привлече вниманието на големите европски клубови. Бјанконерите сметаат дека Бернардески е посоодветна опција од Доменико Берарди, но и фудбалер чие доведување е многу посложено со оглед на ривалитетот помеѓу Јуве и Фиорентина (Ла Стампа). Шансата да го земеме овој е ко Messi sogno possibile

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Бернардески имал доста солидни изданија, ама и тој ми се вклопва во проблемите на Виола. Премногу ми е нестандарден. Бонус, неколку пати шо сум го гледал со репрезентација не ме импресионирал премногу. Сепак е млад и има квалитет па би му дал шанса да се покажи во Јуве.

То шо е играч на Фиорентина е бонус заебанција. Ме интересира дали има откупна клаузула оти на преговори со нив не се надевам многу. Побрзо со ДеЛа ќе се погоди чоек отколку со нив.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
Бернардески имал доста солидни изданија, ама и тој ми се вклопва во проблемите на Виола. Премногу ми е нестандарден. Бонус, неколку пати шо сум го гледал со репрезентација не ме импресионирал премногу. Сепак е млад и има квалитет па би му дал шанса да се покажи во Јуве.

То шо е играч на Фиорентина е бонус заебанција. Ме интересира дали има откупна клаузула оти на преговори со нив не се надевам многу. Побрзо со ДеЛа ќе се погоди чоек отколку со нив.
Нема, но треба да потпише нов договор со откупна клаузула од 70 мил. И после ова мислам Фиорентина ќе го продаде на Челзи.

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom