Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.089
Поени од реакции
1.257
Според некои болни умови во Македонија не е битно што ќе се случи со државата. Дали ќе се распарчи или дали ќе се федерализира тоа ич не е битно. Битно е само Груевски да влезе во затвор.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Според некои болни умови во Македонија не е битно што ќе се случи со државата. Дали ќе се распарчи или дали ќе се федерализира тоа ич не е битно. Битно е само Груевски да влезе во затвор.
Според некои болни умови во Македонија не е битно што ќе се случи со државата. Дали ќе се распарчи или дали ќе се федерализира тоа ич не е битно. Битно е само Груевски да не влезе во затвор.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Не е битно да му се суди на предавникот? Доста лаеш со таа федерализација, разбираш ли дека е потребно двотретинско мнозинство кое без Вмро нема да се обезбеди? Јасно ли ти е тоа? Не битно туку најбитно е Грујо во затвор да оди.

S

silmarillion

Гостин
Зошто пендрак?
нели вие кога ќе бидете на власт нема да тепате протестанти, нели само диктатурата тепаше протестанти?
Поучени од минатите протести каде што џандарите немаа никаков проблем да акнат пендрак кога ќе се осетат загрозени, не гледам зашто сега би се сменил нивниот менталитет без разлика кој е на власт?

Иначе околу ова "кога ќе БИДЕТЕ на власт" не ти го разбирам, мислам ти го разбирам само не го разбирам фетишот. Власт е за луѓе со мали куриња и животни фејлови. Ја сум вечита опозиција :)

Член од
11 март 2015
Мислења
1.117
Поени од реакции
982
Еј за предавство и федерализација збори некој кој:
- Ги амнестираше обвинетите во хашките случаи
- Им даде министер за одбрана на албанците (не е проблем што е албанец туку бивши висок командант на ОНА)
- 11 години е во коалиција со тие што сега "ќе ја федерализирале Македонија"
- Дозволи двојазичност во собранието
- Као демек ќе градеше крст во Бутел
- Исценира напад во Диво Насеље каде загинаа невини припадници на органите за безбедност
- Лидерот држеше говор на албански јазик
- Дозволи некој да го симне македонското знаме од јарбол на фудбалски натпревар без да го казни
- Дозволи дечки кои отидоа на Кале да ја бранат црквата да бидат тепани и од полиција и од се околу нив, и притоа да бидат виновни
- Прифати се освен СЈО само за да си го спаси газето од затвор

И ќе ми зборите за федерализација и предавство!!!

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.186
Поени од реакции
3.433
Зашто така треба. Можеш нешто? Оди спремај се за војна заедно со Владо пијандурата.
Поучени од минатите протести каде што џандарите немаа никаков проблем да акнат пендрак кога ќе се осетат загрозени, не гледам зашто сега би се сменил нивниот менталитет без разлика кој е на власт?

Иначе околу ова "кога ќе БИДЕТЕ на власт" не ти го разбирам, мислам ти го разбирам само не го разбирам фетишот. Власт е за луѓе со мали куриња и животни фејлови. Ја сум вечита опозиција :)
Џандарите немаа проблем, но сороспиите се жалеа на полициска бруталност, ни кажуваа дека така не требало, дека џандарите требало да ги пуштат да влезат во владта....
но ете сега се демантирате самите себе па велите, ако можеа нас да не тепаат зошто и овие да не ги тепаат,
нели ќе правевме држава каде полицијата нема да тепа?

RomanistaRIM

ASR1927
Член од
6 октомври 2014
Мислења
1.382
Поени од реакции
1.786
А не знам што толку напнавте по статус на Владо.Сите што кобајаги се борите против војна , треба да се борите и двете фамилии да завршат во затвор.Напишав порано, ќе напишам и сега, оваа ситуација има само два излеза и тоа :
- Заев и Груевски ќе се во иста келија во затвор.
- Или судир на две толпи кај што ќе падне крв, и кој ќе победи ќе владее со државата.
Се друго е само одложување на едно од овие два излеза, колку и да ви се допаѓа или не.

S

silmarillion

Гостин
Џандарите немаа проблем, но сороспиите се жалеа на полициска бруталност, ни кажуваа дека така не требало, дека џандарите требало да ги пуштат да влезат во владта....
но ете сега се демантирате самите себе па велите, ако можеа нас да не тепаат зошто и овие да не ги тепаат,
нели ќе правевме држава каде полицијата нема да тепа?
Види разликата меѓу мене и тебе е тоа што за мене џандар ќе биде куче и кога тепа шарени и кога тепа патриоти, ок? За тебе џандарот против шарените е бранител на правниот поредок и чувар на мирот во државата, а против патриотите ако дигне рака, ќе биде албанска полиција, иако станува збор за потпуно истиот џандар и од минатата и предминатата година и тоа што ќе следи оваа година.

Тоа е у главном разликата, и општо за многу други работи, ставот - што ти и таквите ко тебе го мењате у зависност од ситуацијата. Затоа не ве бива бе другар и не ве сака никој и сите ви се криви за мизеријата а у суштина сте лузери без разлика која партија или платформа поддржаватe :)

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.186
Поени од реакции
3.433
Види разликата меѓу мене и тебе е тоа што за мене џандар ќе биде куче и кога тепа шарени и кога тепа патриоти, ок? За тебе џандарот против шарените е бранител на правниот поредок и чувар на мирот во државата, а против патриотите ако дигне рака, ќе биде албанска полиција, иако станува збор за потпуно истиот џандар и од минатата и предминатата година и тоа што ќе следи оваа година.

Тоа е у главном разликата, и општо за многу други работи, ставот - што ти и таквите ко тебе го мењате у зависност од ситуацијата. Затоа не ве бива бе другар и не ве сака никој и сите ви се криви за мизеријата а у суштина сте лузери без разлика која партија или платформа поддржаватe :)
Мило ми е што барем ти си малку поразличен од другите,
но оние другите ти се превртливи гомна кој отпрво не убедуваат дека не требало така, а потоа кога ќе се сврти ситуацијата, одма кажуваат дека тоа е во ред!

И да јас ја одобрувам употребата на сила на полицијата кога демонстрантите, маваат, кршат, шараат... и на мене може слободно да ми удрат ќотек ако јас сум во таква група.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.831
Поени од реакции
17.056
GOSPODINE PICULA, ZASTO PUSETE U GRCKA I BUGARSKA JEDRA?

.. ако не ја изврши задачата, обезличување на Р.Македонија, Заев и компанија ќе бидат исто тргнати, тогаш истите соросоидни новинари, а кој впрочем до 2006 и го рушеа сдсм, пак ќе ја свртат плочата...

На тајна вечера во владината вила во Охрид, август 1994, Црвенковски ја основаше фамилијата
Поводот за ова интервју, дадено за Фокус во средината на 2005 година, е книгата на Трајковски насловена како „Од Осака до Дижонска“, во која тој го опишува својот пат како од успешен бизнисмен завршил во ќелиите во затворот „Идризово“.

Разговарала
Јадранка КОСТОВА

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
@concrete Тоа се тие инфантилни перцепции за тоа што е патриотизам, политика, непријатели. На пример оној чкарт глумец што не се трга од екран задњиве 15 години вие го доживувате како патриот, а кутриот се посра од читање спотови на дпне, платена политичка пропаганда, филмови, театарски претстави - на к ни се качи, уште у фрижидер да отворам и да ми излезе. И тоа платено г***о е патриот? По истата аналогија ја доживувате и политиката. Паторот е патриот само затоа што скапо платената пропагандна машинерија така ви вика. Затоа што со милиони евра преку АЕК, ЕЛЕМ и разноразни измислени државни агенции ги напука до небеса сметките од реклами.

Ова мора секогаш да се повторува - не се збори сега за мистериозното „самоубиство“ со три куршуми во гради на Коста Крпач, директорот на октоподот фирми на фамилијата, не се збори за процентите од жутите, не се збори за Актор, не се збори за нарачување на демолирање на општина Центар заради протнување на ДУП Тасино Чешмиче и лапање плацови на Водно за паторот himself, не се збори ѕинго и кочан што лапаа тендери во Суводол, РЕК Битола, не се збори ни за местење судии, ни за пушачи-судии, ни за рекетирање на УЈП на неподобни бизнисмени, ни за екраните на Мајбахот позади, ни за Смилковско - сега само „национални интереси“ се тема - тоа е залогот за се' што напишав (и уште којзнае колку други неоткриени криминали). Тргнат е облакот е криминалите, кога дојде на ред да се иде у затвор - сега ќе решаваме јазик, име, химна, грб - да ви се нае***м у патриотската логика. Па уште војна ќе сте праеле со козое**чот, шанац и владо пијандурата??? Имате ли мозок бе?

И после толку перипетии и подметнувања на сдс и заев да се стават на искушение и да се прикажат како крвници на народов, пак излегува дека баш тој, паторот е тој што им нуди повеќе на тие што бараат. И во последниве десет години - чуда им даде. Не спроведува попис уште со кој може и да се потврди дека барањата на албанците се тотално нелегитимни. И пак за вас, ќорави, тој е патриотот. Што да дискутираме понатаму?
Има тука многу ликови кои мислам дека се доволно интелигентни, редовно ја критикуваат мафијашката фамилија на власт и тоа го прават интуитивно, водени по сопствена интелигенција и реално согледување на мизеријата во која гние земјава. Ниту го глорифицираат ЗЗ, ниту му се поклонуваат на некаква негова маестралност во „водење политика“, како што викаш ти (дека паторот бил многу вешт). Вашето се сведува на класично љубење г'зишта, бескичма - нема кај вас рационално расудување. Си стаил некои пари у џеб, си се омрсил и тоа е - сите треба да мислат како тебе. Милион пати повторени факти штом не ви влегуваат у главите и милиметар се немате вратено од овие цврсто наместени ровови - проблемот е во вас.

Последно уредено:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
@concrete Тоа се тие инфантилни перцепции за тоа што е патриотизам, политика, непријатели. На пример оној чкарт глумец што не се трга од екран задњиве 15 години вие го доживувате како патриот, а кутриот се посра од читање спотови на дпне, платена политичка пропаганда, филмови, театарски претстави - на к ни се качи, уште у фрижидер да отворам и да ми излезе. И тоа платено г***о е патриот? По истата аналогија ја доживувате и политиката. Паторот е патриот само затоа што скапо платената пропагандна машинерија така ви вика. Затоа што со милиони евра преку АЕК, ЕЛЕМ и разноразни измислени државни агенции ги напука до небеса сметките од реклами.

Ова мора секогаш да се повторува - не се збори сега за мистериозното „самоубиство“ со три куршуми во гради на Коста Крпач, директорот на октоподот фирми на фамилијата, не се збори за процентите од жутите, не се збори за Актор, не се збори за нарачување на демолирање на општина Центар заради протнување на ДУП Тасино Чешмиче и лапање плацови на Водно за паторот himself, не се збори ѕинго и кочан што лапаа тендери во Суводол, РЕК Битола, не се збори ни за местење судии, ни за пушачи-судии, ни за рекетирање на УЈП на неподобни бизнисмени, ни за екраните на Мајбахот позади, ни за Смилковско - сега само „национални интереси“ се тема - тоа е залогот за се' што напишав (и уште којзнае колку други неоткриени криминали). Тргнат е облакот е криминалите, кога дојде на ред да се иде у затвор - сега ќе решаваме јазик, име, химна, грб - да ви се нае***м у патриотската логика. Па уште војна ќе сте праеле со козое**чот, шанац и владо пијандурата??? Имате ли мозок бе?

И после толку перипетии и подметнувања на сдс и заев да се стават на искушение и да се прикажат како крвници на народов, пак излегува дека баш тој, паторот е тој што им нуди повеќе на тие што бараат. И во последниве десет години - чуда им даде. Не спроведува попис уште со кој може и да се потврди дека барањата на албанците се тотално нелегитимни. И пак за вас, ќорави, тој е патриотот. Што да дискутираме понатаму?
Има тука многу ликови кои мислам дека се доволно интелигентни, редовно ја критикуваат мафијашката фамилија на власт и тоа го прават интуитивно, водени по сопствена интелигенција и реално согледување на мизеријата во која гние земјава. Ниту го глорифицираат ЗЗ, ниту му се поклонуваат на некаква негова маестралност во „водење политика“, како што викаш ти (дека паторот бил многу вешт). Вашето се сведува на класично љубење г'зишта, бескичма - нема кај вас рационално расудување. Си стаил некои пари у џеб, си се омрсил и тоа е - сите треба да мислат како тебе. Милион пати повторени факти штом не ви влегуваат у главите и милиметар се немате вратено од овие цврсто наместени ровови - проблемот е во вас.
..да бе признаам ...ме фати жив.....инфантилен сум, омрсен...., не сум мирен ако не лапнам тендерче, не цунам газе,неам ни кичма, само некој таму еластомер и многу лажам..растурам.
Опасен си нема што....ренген не ти е ни до колена :) :) :)

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Добро е, Цветин дојде и почна да лајкира. Мало лајкира, мало нокте лакира...
Го избрка СОРОС од земјава, може мирно да спиеме :D Го прекомандуваа на форумов пак.

@concrete Машки, самурајски е да се признае. Нема круната да ти падне од глава, не се секирај.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.186
Поени од реакции
3.433
Шансите за нови избори се зголемија на 75%,
но уште има надеж за пресврат, за животот се работи.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Добро бе оваа вукоебина од држава има во Уставот утврдено рок за формирање влада или партииве може да си пуштаат писма меѓусебе до недоглед???

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom