Екскурзии. Умор за тело, одмор за душа.
Досега во средно на две ексурзии сум била, тродневна низ Македонија и четиридневна во Будва. И на неколку во основно.
Низ Македонија: Прва година средно, престојувавме во Отешево првата ноќ, а втората во хотел Силекс во Охрид. Мали бевме, уште добро не се знаевме, а сепак имаше ненормална дружба и прекумерна забава
Некои од нас таму ги доживеаа првите свои пијанства, некои влегоа во конфликт со професорите, трети се бањаа во езеро без дозвола на 10 степени температура... Битно се журкавме.
Во Будва (+еднодневна прошетка низ Дубровник): Е ова поскорашно искуство е, подобро го памтам.
Алкохол со литри, хронично неспиење, прекрасни ноќи во дискотека ”Трокадеро„-Будва, штрајкување насабајлечки (”Професорке, мамурна сум, не ме терајте да станувам за доручек„
), цел џепарац потрошен на коњак во Трокадеро (мамата нивна, 5ипол евра чаша коњак, кај се видело
), ескивирање од ручек (храната беше благо одвратна) и млатење Будвански парче-пици при прошетка по брегот, бањање и сончање во Јадранско на почеток на јуни (а сепак изгоревме
), прослава на роденден во автобус на пат за накај дома, при што сите со гласови неми и засипнати ја пеевме "Happy birthday to you", па шоферот мораше да застане во 3 сабајле, црна темница, на автопат и да не избрка од бусот пошто не можеше да не слуша
Караници, смирувања, тепачки кој прв да се тушира, шверцање на алкохол, изгубени пасоши, заборавен пасош пред тргнување (да, јас бев таа:nesum
, секс по соби, воајеризам од страна на безосетните класни, напад од страна на Будванските манијаци врз невините скопски средношколки, како и понуди за брак и бесплатен престој (требаше да прифатам
), класните во одбрана
И уште многу други моменти што долго ќе се паметат.