Фан Клуб: Јувентус

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.892
Поени од реакции
2.804
Ако не го стави Алегри против кротоне 90мин Пјаца нек се јебе у гз, скапа детено на клупа еј

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Очекував поуверлива победа, но Интер одиграа како издрогирани, а за мене сепак несватливо како во голем дел од натпреварот намерно им остававме простор и контрола ним.. многу лесно можеше ова да оди нерешено... но сепак на крај против интер резултатот е тоа што ме интересира најмногу...

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.892
Поени од реакции
2.804
Iako je tokom januara odbijao da ode iz Juventusa u Đenovu, a i prošlog leta nije želeo da promeni sredinu, Brazilac Ernaneš ipak odlazi iz Juventusa.

On se dogovorio sa Kinezima, u pitanju je Hebei, Juve će zaraditi 10 miliona evra na obeštećenju, vratiti ono što je uložio u nekadašnjeg pleja Lacija i Intera.

Sam igrač će inkasirati između 8 i 9 miliona evra po sezoni, ugovor je na dve godine.

U ekipi Hebeija igraju dvojica fudbalera koji su nekada nastupali u Seriji A, Žervinjo i Laveci, od stranaca tu su još Mbia i Brazilac Alojsijo.

Ernaneš je inače skinut sa liste za Ligu šampiona, umesto njega je rehabilitovan Lihštajner koji je produžio ugovor sa Juventusom.

Brazilac je imao i ponudu Sao Paola, ali popularni "Prorok" na kraju odlazi u Kinu.

Nevolja za Juventus je što sada ne mogu da se pojačaju, ali su već doveli Rinkona iz Đenove na početku januarskog prelaznog roka.

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Очекував поуверлива победа, но Интер одиграа како издрогирани, а за мене сепак несватливо како во голем дел од натпреварот намерно им остававме простор и контрола ним.. многу лесно можеше ова да оди нерешено... но сепак на крај против интер резултатот е тоа што ме интересира најмногу...
Па баш кога им оставивме иницијатива не беа опасни, сета опасност дојде од контри.
Неколку пати имаше ситуација кога некои од последните играчи во одбраната сечеа доста опасни топки.

Во принцип секогаш кога играме со противници кои ни се блиску до квалитетот(дали малку послаби или појаки), откога ќе поведеме, во последната третина од натпреварот свесно им ја оставаме топката.

Мене ме загрижуваа контрите, доста лесно ја префрлаа топката, некако не се браневме во целина, како тим, како што кажав, се доведувавме во ситуација последен или претпоследен играч од одбрана да мора да сече топки и да спасува.

Дали беше до новата формацијата, дали до заморот...Дибала веќе во 60та минута не можеше да се движи, Сандро исто при крајот тешко се враќаше, мора одмор за голем дел од првотимците против Кротоне.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.812
Поени од реакции
17.751
Не знам зошто се замарате очигледн ое дека оваа година се фокусирани на ЛШ и не одат со сите сили во Серија А, ете формацијата ја најдоја и сега очекувам игра подобра таму ако таму не играат како треба ќе ме разочарат. И самите и Алегри и Марота и сите рекоја дека ова година целта и приоритет е ЛШ.[DOUBLEPOST=1486338778][/DOUBLEPOST]Научија лекцијата лани со темпирањето на формата мн рано се истрошија кога врзаа 20+ победи со ред оти бевме многу назад и против Баерн паднаја во 60та минута ова година е друга прича а истото е потврдено од управа и тренер дека во Март мора да е свеж тимот, јас гарантирам дека да му зависни на Јуве титулата од сега можи да истурка 15+ победи без проблем со ред пособено сега кога си се најдоја во формацијата кој кае што е. Олабаено сватете ја Серија А пособено годинава друг е фокусот таму дај боже да не не разочарат пошто реално мн тешко натпреварување е ЛШ сите темпираат форма и допрва влегват во истата.

Последно уредено:
Член од
23 август 2010
Мислења
39.935
Поени од реакции
116.400
Не знам зошто толку го потценуваш Интер, факт е дека Јуве играше дома и дека беше фаворит, но сепак Интер има одличен тим и за мене не е воопшто изненадување да играат рамноправно со Јувентус.

Јас лично сметам дека лани Јуве беше појак и тоа поприлично, али и вакви се доволни јаки за да изгазат во Серија А и да освојат титула. За ЛШ не знам што да кажам, ама за мене рамно на научна фантастика е Јуве со овој тим да освои ЛШ покрај Реал, Барса, Баерн и компанија.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Не знам зошто толку го потценуваш Интер, факт е дека Јуве играше дома и дека беше фаворит, но сепак Интер има одличен тим и за мене не е воопшто изненадување да играат рамноправно со Јувентус.

Јас лично сметам дека лани Јуве беше појак и тоа поприлично, али и вакви се доволни јаки за да изгазат во Серија А и да освојат титула. За ЛШ не знам што да кажам, ама за мене рамно на научна фантастика е Јуве со овој тим да освои ЛШ покрај Реал, Барса, Баерн и компанија.
Te молам не го ставај Баерн во ист кош со Барса и Реал, измина веќе времето на швабите, дно дна се, никаква игра, ништо немаат.. Не се истите од претходните години, мн лесно во двомеч со гореспоменатите ќе изгубат..

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.683
Поени од реакции
88.639
Нека учи Трамп како се поставува стабилен ѕид од нас... Второто полувреме им ја препуштивме играта, и беа целосно неспособни да створат шанса.

3 бода на контото, идеме даље :)

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
@Stefan-kobe Не го подценувам Интер, напротив. Но како игравме последните 3 утакмици со новата формација, очекував полесно да поминеме , барем кога станува збор за натпревар на Јувентус Арената сме безбрекорни и ретко кога му допуштаме на противникот да си игра слободно а ние да се браниме... Затоа малку сум изненаден.... но еве честитки и за вашата борбеност, затоа реков како издрогирани беа играчите на Интер.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.812
Поени од реакции
17.751
11m за Хернанес луѓеее 11м :vozbud::pipi:

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305

Па можда ти како навивач повеќе очекуваш од Интер, ама објективно гледано, не се очекуваше Интер толку добро да парира.
Алегри рече дека утакмицата беше налик на полуфинале ЛШ, и во право е, а реално последниве 5-6 години откако почна доминацијата на Јуве, многу ретко може да се видат вакви дуели, ако не и воопшто.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.812
Поени од реакции
17.751
Толку го земавме од Интер, значи ниту сме во ќар, ниту во минус :icon_mrgr:

Лихтштајнер се смири со Алегри, или уште не ? :unsure:
Се било ок, се извинил Алегри за замената мислел дека е повреден Лихт и го извадил од игра пошто ќе му треба здрав за др натпревари ама ете немал ништо батето :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom