Значи сепак потврдуваш дека станува збор за домашно воспитување, а не за религија, доколку јас сум израснел во муслиманско семејство.
Татко ми е крштеван како новороденче и е` израснат во христијанско семејство, па сепак верува во Бог колку што има траги надвор од ланскиот снег.
Мајка ми од друга страна, израсната е исто така од христијани, но нејзиниот татко бил воено лице во ЈНА, каде што услов за унапредување било да не си венчан во црква и да не ги имаш крстено децата во црква. Но сепак, и покрај таквото полуатеистичко домашно воспитување - велам полуатеистичко бидејќи мајка ми потекнува од регион каде што врие од цркви и речиси невозможно е да не се слушнат христијанските пораки од Новиот Завет - сепак мајка ми оди редовно во црква, но и самата вели дека не верува во Бога.
Така да, сепак домашното воспитување и средината во која човекот е израснат влијаат врз неговите начини на размислување и неговите навики и верувања.
Да очекуваш од саудиецот да биде секуларист е исто како да очекуваш снег да падне во Сахара - за волја на вистината оваа зима 2016/2017 падна снег во Сахара, но саудијците и понатаму не се секуларисти - бидејќи не се израснати во секуларна средина.
Ние Македонците сме израснати во претежно секуларна средина и благодарејќи на тоа крштевањето повеќе е семејна традиција и обичај кај тие кои ги крштеваат своите деца, отколку религиска определба. Јас лично познавам крштевани атеисти кои не веруваат во Бога и некрштевани христијани кои се плашат напразно да кажат "жити Господ" или "Боже Господе".
Се е` прашање на домашното воспитување и средината во која човекот е израснат.