Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Како по кој услов бе? Можност за комплетирање на сите Слемови бар по 2 пати, 15 ГС, нов Слем преку вечниот пациент Федерер... Како да не е тежок поразот после две катастрофални години, не можеше прва недела на Слем да помине. Башка да не ти напоменувам дека имаше брејк предност у петтиот сет.
Епа ајде ќе видиме од сега натака како ќе се одвива сезоната за Надал па ќе правиме муабет дали е тежок или не е. Надал му има земено СЕ на Федерер во кариерата, и Вимблдон и Ролан Гарос и АО, го има спречено да освои 20+ ГС титули, буквално неговиот најголем кошмар е Рафа, а сега баш преку него освојува Слем и тоа на каков начин, после брејк негатива во петтиот сет. Не знам у кој свет живеете мајке ми, 30 години има Надал, на залезот на кариерата е уз еден тон повреди позади него, ова беше win or die ситуација за него, која за жал не ја искористи. Толку е сеа, нема веќе Слемови без Ноле и Мареј во ждребот, башка огромен психолошки удар ќе е ова секако.Која ви е бе оваа дебилна squawka/epsn/nbabullshitstats статистика, дека битно е дали сите ги освоил по 2 пати?
Единствено болно е што испадна Голден Стејт на крај и пропушти 3-1 водство, ама тука одигра Федекс маестрално, впрочем тие неколку гема беа најдобрите во мечот.
Ова не беше ни најболен пораз во финале на Надал, не па во кариерата, имал многу полоши.
Се' се брои, да знаеш. Немој да заборавиш дека Рафа го исплеска Робин Содерлинг во Рим 2009, почеток на Мај, првиот гем од мечот го зеде Робин и од тој момент тепа Рафа 6-1 6-0.Која ви е бе оваа дебилна squawka/epsn/nbabullshitstats статистика, дека битно е дали сите ги освоил по 2 пати?
Единствено болно е што испадна Голден Стејт на крај и пропушти 3-1 водство, ама тука одигра Федекс маестрално, впрочем тие неколку гема беа најдобрите во мечот.
Ова не беше ни најболен пораз во финале на Надал, не па во кариерата, имал многу полоши.
ДопингНишикори, Вавринка, и Надал у 5 сета!!!!!!!! немам зборови, сериозно никад ова не би го очекувал......поготово не на скоро 36 години!!!
асдффдрањрѕ67567укјхх
Епа ајде ќе видиме од сега натака како ќе се одвива сезоната за Надал па ќе правиме муабет дали е тежок или не е. Надал му има земено СЕ на Федерер во кариерата, и Вимблдон и Ролан Гарос и АО, го има спречено да освои 20+ ГС титули, буквално неговиот најголем кошмар е Рафа, а сега баш преку него освојува Слем и тоа на каков начин, после брејк негатива во петтиот сет. Не знам у кој свет живеете мајке ми, 30 години има Надал, на залезот на кариерата е уз еден тон повреди позади него, ова беше win or die ситуација за него, која за жал не ја искористи. Толку е сеа, нема веќе Слемови без Ноле и Мареј во ждребот, башка огромен психолошки удар ќе е ова секако.
П.с. Како може да не е битна статистика тоа кога ќе биде веројатно (ако не сум грешка) единствениот тенисер со такво достигнување? Исто како што не беа битни 4-те Слема по ред на Ноле...
Се' се брои, да знаеш. Немој да заборавиш дека Рафа го исплеска Робин Содерлинг во Рим 2009, почеток на Мај, првиот гем од мечот го зеде Робин и од тој момент тепа Рафа 6-1 6-0.
После не знам колку победи во Париз, сакаш да ми кажеш дека Рафа со 100% игра успеа да изгуби од Робин Содерлинг на местото каде што беше непобедлив? Да, Роџер го искористи тој факт многу мудро, си го лапна Ролан Гарос (со чутенката, што би рекле), а попатно до финалето го вадеше гзот поштено, губеше од Томи Хас 7-6 7-5 4-3 и брејк топки за Германецот.
Да не го искористеше поклонот Фед, не знам дали ќе можеше да се пофали со Career Grand Slam. Ајде нема смисла ова што го зборувам сега, но со титула тука Рафа ќе имаше комплет од барем 2 грен слем титули на сите фронтови, да не дојде, абе на среќа го зеде, од нигде никаде... итн.
Абе човек...Епа ајде ќе видиме од сега натака како ќе се одвива сезоната за Надал па ќе правиме муабет дали е тежок или не е. Надал му има земено СЕ на Федерер во кариерата, и Вимблдон и Ролан Гарос и АО, го има спречено да освои 20+ ГС титули, буквално неговиот најголем кошмар е Рафа, а сега баш преку него освојува Слем и тоа на каков начин, после брејк негатива во петтиот сет. Не знам у кој свет живеете мајке ми, 30 години има Надал, на залезот на кариерата е уз еден тон повреди позади него, ова беше win or die ситуација за него, која за жал не ја искористи. Толку е сеа, нема веќе Слемови без Ноле и Мареј во ждребот, башка огромен психолошки удар ќе е ова секако.
П.с. Како може да не е битна статистика тоа кога ќе биде веројатно (ако не сум грешка) единствениот тенисер со такво достигнување? Исто како што не беа битни 4-те Слема по ред на Ноле...