Australian Open 2017

Кој ќе го освои Australian Open 2017?

• Andy Murray

Гласови: 10 17,2%
  • Novak Djokovic

Гласови: 18 31,0%
  • Milos Raonic

Гласови: 4 6,9%
  • Stanislas Wawrinka

Гласови: 4 6,9%
  • Kei Nishikori

Гласови: 1 1,7%
  • Dominic Thiem

Гласови: 2 3,4%
  • Rafael Nadal

Гласови: 13 22,4%
  • Roger Federer

Гласови: 11 19,0%
  • некој друг (наведете во мислење)

Гласови: 3 5,2%

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Прв меч на Федерер што не го гледав, станав на меч топка (оправдани причини :D) и победи на скоро 36, вс најголемиот и најтешкиот ривал.

Е У факинг Р Е К А :D :D :D

Имаше Рафа шанса но не ја искористи.Роланд Гарос зима секако.

Да бе така беше тоа,ако се откажат во меѓувреме Џокович или Мареј да не играат тенис можеби ќе го земи и Роланд Гарос..факт е дека моментално Рафа и Роже играа финале поради тоа што претходно испаднаа Џокович и Мареј ..иначе во директен дуел со нив нема шанси да се носат бидејќи се физички подоминантни,посебно Надал со неговиот стил ќе издиши

Прв меч на Федерер што не го гледав, станав на меч топка (оправдани причини :D) и победи на скоро 36, вс најголемиот и најтешкиот ривал.

Е У факинг Р Е К А :D :D :D
За медицинскиот тајм аут имаш нешто да кажеш? :)

Лани да, оваа година не.

Нека не те лажи формата на Џокович со останатите,факт е дека кога ќе игра против Роже или Рафа се претвора во Супермен мод..односно ќе си видиш самиот кога ќе дојде време

Како по кој услов бе? Можност за комплетирање на сите Слемови бар по 2 пати, 15 ГС, нов Слем преку вечниот пациент Федерер... Како да не е тежок поразот после две катастрофални години, не можеше прва недела на Слем да помине. Башка да не ти напоменувам дека имаше брејк предност у петтиот сет.
Ао 2013. 5ти сет 4:2 (30:15) сервис, и зицер бекхенд од пред мрежа. У период кога 2013 го плескаше србинот и само ќе си продолжеше да доминира.
Ова сега колку што е тешко, толку и го мотивира. Од мртвите се врати финале игра на слем на ТВРДА. Плус фактот што никогаш после порази од Федерер не се депримира или нешто слично, губеше на Вимблдон у 5 сета си продолжуваше со исто темпо на другите турнири. Тој меѓусебен респект што го имаат со Роџер е огромен, за Роџер е веројатно последна шанса, за Рафа 100% не.

не знам кај гледавте шанса за Надал у овој меч.
Takaee.
Е сега, прашањето е, зошто не отиде до кладилница да ја уплатиш куќата и да си земеш уште една?

Нека не те лажи формата на Џокович со останатите,факт е дека кога ќе игра против Роже или Рафа се претвора во Супермен мод..односно ќе си видиш самиот кога ќе дојде време

Држи. И јас од секогаш сум го зборел ова, али периодов ептен down ми е Ноле.
За медицинскиот тајм аут имаш нешто да кажеш? :)

Си кажа Фед сам, нема што јас да кажувам.

Ао 2013. 5ти сет 4:2 (30:15) сервис, и зицер бекхенд од пред мрежа. У период кога 2013 го плескаше србинот и само ќе си продолжеше да доминира.
Ова сега колку што е тешко, толку и го мотивира. Од мртвите се врати финале игра на слем на ТВРДА. Плус фактот што никогаш после порази од Федерер не се депримира или нешто слично, губеше на Вимблдон у 5 сета си продолжуваше со исто темпо на другите турнири. Тој меѓусебен респект што го имаат со Роџер е огромен, за Роџер е веројатно последна шанса, за Рафа 100% не.[DOUBLEPOST=1485695445][/DOUBLEPOST]
Ова сега колку што е тешко, толку и го мотивира. Од мртвите се врати финале игра на слем на ТВРДА. Плус фактот што никогаш после порази од Федерер не се депримира или нешто слично, губеше на Вимблдон у 5 сета си продолжуваше со исто темпо на другите турнири. Тој меѓусебен респект што го имаат со Роџер е огромен, за Роџер е веројатно последна шанса, за Рафа 100% не.
Прво не беше 2013 него 2012, второ после тој меч Рафа излезе со изјава дека воопшто не е разочаран, напротив сега веќе знае како да игра против Новак. Епилогот после тој меч: титула РГ 2012, РГ 2013, УСО 2013, РГ 2014, сите преку Новак во финалињата освен РГ 2013 али знаеме каков меч беше тоа 1/2 финале. Епилогот после овој меч не ми изгледа дека ќе биде добар со оглед на тоа дека Надал воопшто не е конкурентен на другите Слемови освен РГ, а овој секако беше исклучок поради сплет на доста околности. Катастрофален пораз, за мене ко навивач најтежок.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom