Australian Open 2017

Кој ќе го освои Australian Open 2017?

• Andy Murray

Гласови: 10 17,2%
  • Novak Djokovic

Гласови: 18 31,0%
  • Milos Raonic

Гласови: 4 6,9%
  • Stanislas Wawrinka

Гласови: 4 6,9%
  • Kei Nishikori

Гласови: 1 1,7%
  • Dominic Thiem

Гласови: 2 3,4%
  • Rafael Nadal

Гласови: 13 22,4%
  • Roger Federer

Гласови: 11 19,0%
  • некој друг (наведете во мислење)

Гласови: 3 5,2%

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Јас зборам за во тие услови на игра, не на желките од подлоги.

pak terame na sto bi bilo koga bi bilo muabet, ali sekoj teniser se adaptira na momentalnite uslovi vo tenisot taka da ne bi mozele da znaeme sto vo edna takva situacija bi se slucuvalo, i kakov bi bil novak, ili rafa, dokolku podlogite ostanele pobrzi i oni svojata teniska kariera bi ja gradele vo edni takvi uslovi.

ali da ne bidam pogresno svaten i od tebe, nikogas ne sum gi osporuval tie rezultati na federer, tie paraleli sekogas gi vlecam koga nekoj ke mi kaze deka poslednive 4-5 godini imame nekoja si weak era vo tenisov, a istoto da dojde tokmu od navivaci na federer. Osnova da se vlecat vo edna takva situacija paraleli ima, toa e fakt, ali sekako takvite muabeti gi smetam za besmisleni i krajno nepotrebni.

Ja izgovor za poraz na novak ne baram, vinata ja gledam samo kaj nego, striktno za periodov, pricinatra e mnogu ednostavna, totalno ja ignorira dobitnata formula za uspeh i toa e toa, nesto sto samiot beker na 2 pati go potvrdi javno, preku izjavi za mediumite. Nit se godini vo prasanje nit povreda nit napor, nisto, ednostavno niz nekoja takva faza pominuva i ke vidime do koga ke trae toa.

Ноле со игриве од последни 5 години во ерата на ФЕД нема повеќе од 1-2 слема да земе, ќе биде налик Мареј сеа што е.
Гледаш дека дуелите помеѓу Федерер и Новак последниве години беа тесни и ги добиваше Новак само поради заморот и годините на ФЕд??? Не ти кажува тоа дека да бил помлад Фед ќе го избришел теренот со твојов ?

Последна реплика ми е ова друже, секако нема да се убедиме.Само да ми се контраше фан на Надал ајде ќе сватев некако,ама од Новак ?? :notworthy:
А зaмисли Нaдaл дa беше кoнкурентен нa сите слемoви уште oд 2004 a не сaмo нa РГ?
Кoлку вкупнo слемoви ќе имaше Федерер 9-10 мaксимум?
Сфaќaш декa е глуп муaбетoт, aкo игрaл oвoј у oнaa ерa?

До кога ќе гледате само право не ми е јасно. НЕ Е БИТНО кој колку титули има во меѓусебните дуели! највисокото ниво на Сафин, е на еднакво ниво на peak Fed толку е добар!

Мареј, губеше 3-0 од 33 годишен Федерер на неговиот најдобар слем!

Мислам малце усул, ова ти е исто како кога играат Алтетико и Реал, Реал се 10x појаки на хартија и во титули, а скоро секогаш е тесно, значи дерби - и ривалство помеѓу тенисери, нема допирна точка со титулите и успехот во кариерата, Мареј е цел живот 2-ро место, а Налбадијан и Сафин се богови за него во техника и МОЖНОСТИ, не во констатност, не во титули.

Па така во тенисот најбитно е кој против каков противник играл/игра у моментот, не кој колку титули има/имал, зборам за кога се спроедуваат ери. Да играше Ноле вс Налбадиан и Сафин кога беа во топ форма на брзите подлоги и лесните топки - немаше сет да земе, а тек па меч, за подлоги не ни треба да се праи муабет ако сме реални. Ноле се прослави заради промената на подлогата на AO во 2008 и заради генералното успорување на подлогите, кој има дилеми за ова нека го прегледа скришотот на претходната страна.
Кaкo бе не е битнo? Нaлбaндијaн и Сaфин и Хјуит имaaт 3-4 дoбри сезoни, еве и 5 некa се.
Oд 2007 немaaт 3тo кoлo пoминaтo.
Ќе им гo рaчунaме пoтенцијaлoт, a нa oвие oд oвaa ерa немa дa им ги рaчунaме титулите?
Тенисер шo немa пoминaтo третo кoлo, пoвреди, курви oстaј нa стрaнa.

А се истa генерaцијa сo Федерер.

И дa нaглaсaм никaде не oспoрувaм ничии титули, сaмo реaлнoстa зa ерите е тaa.

А зaмисли Нaдaл дa беше кoнкурентен нa сите слемoви уште oд 2004 a не сaмo нa РГ?
Па нормално дека е глуп маубетов.Само од каде таква сигурност дека му се погодило на Фед да нема конкуренција и дека да биле тогаш Ноле и Надал немало да зема титули? Од кај се извлече тој заклучок?Оти последните 2-3 год пред пензија на фед, губел од ноле.Јак заклучок.Не го тераш ти муабетов, ама 90% од фановите на србинов,да.

А зaмис ли Нaдaл дa беше кoнкурентен нa сите слемoви уште oд 2004 a не сaмo нa РГ?

Кaкo бе не е битнo? Нaлбaндијaн и Сaфин и Хјуит имaaт 3-4 дoбри сезoни, еве и 5 некa се.
Oд 2007 немaaт 3тo кoлo пoминaтo.
Ќе им гo рaчунaме пoтенцијaлoт, a нa oвие oд oвaa ерa немa дa им ги рaчунaме титулите?
Тенисер шo немa пoминaтo третo кoлo, пoвреди, курви oстaј нa стрaнa.

А се истa генерaцијa сo Федерер.

Битно е како играле кога играле вс Фед. За тоа секогаш збориме, кој вс каков противник играл.

Сафин можеби нема ист број титули како Мареј и Вавринка, ама ако ги споредуваме индивидувално Марат е Федерер за нив. Мислам ај Вавринка океј, ама за Мареј е измислен. Сафин имаше проблеми у тоа главата руска скапана, ликот доаѓаше на меч од ебење курви, а тие притоа му седеа во ложата во текот на мечот. Скроз будала беше Сафин али го имаше тенисот во малиот прст.
po taa logika Nalbandijan e bolji od Safin .Mozebi kurvite go drzele vo forma :) . I Tipsa go imashe tenisot vo maliot prst , ama zurkite go ebaa , Soderling budala nevidena bashka se razbole , eve Kirgios sega, za site moze da se kaze deka go imale tenisot vo maliot prst , oti ti lezi sega na muabetot , ama e totalna idiotska logika. Statistika bratche , statistika , povikaj se na nea,se drugo e mlatenje prazna slama

Сафин можеби нема ист број титули како Мареј и Вавринка, ама ако ги споредуваме индивидувално Марат е Федерер за нив. Мислам ај Вавринка океј, ама за Мареј е измислен. Сафин имаше проблеми у тоа главата руска скапана, ликот доаѓаше на меч од ебење курви, а тие притоа му седеа во ложата во текот на мечот. Скроз будала беше Сафин али го имаше тенисот во малиот прст.
po taa logika Nalbandijan e bolji od Safin .Mozebi kurvite go drzele vo forma :) . I Tipsa go imashe tenisot vo maliot prst , ama zurkite go ebaa , Soderling budala nevidena bashka se razbole , eve Kirgios sega, za site moze da se kaze deka go imale tenisot vo maliot prst , oti ti lezi sega na muabetot , ama e totalna idiotska logika. Statistika bratche , statistika , povikaj se na nea,se drugo e mlatenje prazna slama
До кога ќе гледате само право не ми е јасно. НЕ Е БИТНО кој колку титули има во меѓусебните дуели! највисокото ниво на Сафин, е на еднакво ниво на peak Fed толку е добар!

Мареј, губеше 3-0 од 33 годишен Федерер на неговиот најдобар слем!

Мислам малце усул, ова ти е исто како кога играат Алтетико и Реал, Реал се 10x појаки на хартија и во титули, а скоро секогаш е тесно, значи дерби - и ривалство помеѓу тенисери, нема допирна точка со титулите и успехот во кариерата, Мареј е цел живот 2-ро место, а Налбадијан и Сафин се богови за него во техника и МОЖНОСТИ, не во констатност, не во титули.

Па така во тенисот најбитно е кој против каков противник играл/игра у моментот, не кој колку титули има/имал, зборам за кога се спроедуваат ери. Да играше Ноле вс Налбадиан и Сафин кога беа во топ форма на брзите подлоги и лесните топки - немаше сет да земе, а тек па меч, за подлоги не ни треба да се праи муабет ако сме реални. Ноле се прослави заради промената на подлогата на AO во 2008 и заради генералното успорување на подлогите, кој има дилеми за ова нека го прегледа скришотот на претходната страна.
dal si ti normalen be, te nemashe tri godini , i podobro, bar ne morashe da citame vakvi gluposti , jebal te Safin te jebal.
Za da ja odbranish weak erata na Fed koga dominirashe , koja shto cel struchen teniski svet ja zagovara, ne under ,Syn , Stef ili nekoj drug ovde na forumot, go pravish Safin najdobar teniser vo istorijata posle Fed, aj tret , Rafa vtor . Od shto e mnogu intiligenten i eleganten Fed , posebno raznovrsen , Rafa si igrashe kurtashak so nego kaj stigneshe , kompleks mu nabi . Zamisli shto ke im pravel na Safin i Nalbandijan. Po ista logika pak , bidejki Novak eve 2011 go shamarashe Rafa kako saka , zamisli pak sho toj ke im pravel na dvajcata barabi , kako shto korektno gi nareche Syn. Kolku sakash brani gi , statistikata i istorijata se neumolivi , i Vava i Marej za kolegite na Fed od weak periodot se teniski bogovi, za Novak i Rafa sramno e vo ista rechenica da gi spomnuvash so barabite

Па добро, 2015 заврши со 3, 2016 со 2, годинава да речиме дека ќе земе 1. :)
ako postot se odnesuvase na mene, sekogas sum velel deka 2 vo prosek e odlicen rezultat, a i ako se napaga rekordot na rodzer, minimumot prosecno e tolku.
glupavo e da se otpise duri i za vakvo dostignuvanje sega, pogotovo ako se zeme vo predvid faktot koe e moznoto finale vo nedela.

Искрено не знам што толку ви е тешко да го проголтате тоа дека од РГ па навака Ноле не е истиот човек.
Како да се засити откога ги комплетираше сите 4 слема и мислам дека изгуби мотивација да го брка Фед. Се гледа дека и после порази изјавува како фамилијата му е моментално на прво место, тенисот што биде нека биде. Плус додади го фактот дека забега со исхраната, веган станал, ослабнал неколку кила и се тоа се одразува.

Да се врати со Бекер, да ја врати мотивацијата и желбата за победа и како за крај мора да батали тоа пасењето на трева, лесковачка скара бајо мој.

Се надевам дека ова е само лош период во неговата кариера и дека ќе се врати тој стариот Ноле што газеше до РГ. Прерано е сега да му згасне врвната кариера, има уште многу што да пружи само нека се врати на старите патеки.

Boris Becker: Novak Djokovic must rediscover his love of the game

Еве и Бекер го дели истото мислење.
И ми се допаѓа тоа што има гласини за нивно повторно обединување :D

ako postot se odnesuvase na mene, sekogas sum velel deka 2 vo prosek e odlicen rezultat, a i ako se napaga rekordot na rodzer, minimumot prosecno e tolku.
glupavo e da se otpise duri i za vakvo dostignuvanje sega, pogotovo ako se zeme vo predvid faktot koe e moznoto finale vo nedela.

Во тој случај Ноле би бил тим Рафа во недела? :pos: Повеќе му одговара Роџер да стагнира со слемови ако веќе го брка него...

Во тој случај Ноле би бил тим Рафа во недела? :pos: Повеќе му одговара Роџер да стагнира со слемови ако веќе го брка него...

На Роџер ова му е можда последна шанса , Рафа е уште 30 години. Моја прогноза е дека и двајцата ќе го стигнат Федерер , во најмала рака ќе се израмнат со него. :)

chitam pogore pochna nekoj i podlogite da gi sporeduva, kakvi bile togash , kakvi bile sega. Pomaloumna paralela zdravje. Pa mozebi Safin na deneshnite podlogi bi imal podobri rezultati , obratno Djovak na togashnite bi bil ushte podobar, koj moze toa da go kaze. Mozebi Jordan bi bil podobar shuter od Redji Miler ako koshot bi bil na visina od 3.20 i obratno Skoti Pipen najdobar ako koshot bil na 2.80. Problem ke e ako ti smenat podloga na sred turnir pola turnir zemja pola turnir beton ama koga ti postepeno se razvivash kako teniser a podlogite postepeno se usovrshuvaat toa ne e problem nitu prednost.

Како да се засити откога ги комплетираше сите 4 слема и мислам дека изгуби мотивација да го брка Фед.

Абе не само мотивацијата, конкуренцијата го прави своето. Самиот има кажано дека борбата со Надал и Федерер го има направено подобар играч. И Федерер и Надал го имаат истото кажано едниот за другиот. Откако паднаа Федерер и Надал реално Новак нема некој подобар или приближно добар конкурент со кој би се бркал и натпреварувал. Последниве година две реално беше Новак против сите (кепеци). И тоа се одразува на играта. За кого да тренира? За кого да се форсира? Кој освен Роџер и Рафа некогаш го загрижил или загрозил Новак на турнејата? Малце се опушти, океј. Ама реално и можеше да си го дозволи тоа. Ова што моментално се деси беше 1/100000 дека ќе се деси. Тотално шок сценарио. Ама ова ќе го разбуди. Новак се враќа, прашање на време е.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom