Australian Open 2017

Кој ќе го освои Australian Open 2017?

• Andy Murray

Гласови: 10 17,2%
  • Novak Djokovic

Гласови: 18 31,0%
  • Milos Raonic

Гласови: 4 6,9%
  • Stanislas Wawrinka

Гласови: 4 6,9%
  • Kei Nishikori

Гласови: 1 1,7%
  • Dominic Thiem

Гласови: 2 3,4%
  • Rafael Nadal

Гласови: 13 22,4%
  • Roger Federer

Гласови: 11 19,0%
  • некој друг (наведете во мислење)

Гласови: 3 5,2%

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Raonic imashe set topka vo vtor set,just for the records.Da go zemeshe ke beshe druga prikazna.A oti e drvonich vo pravo si.Od formata prikazana posledniot period I posle prvata nedela ne znam shto grev e da mislish deka Kei I Milosh se megju favoritite,otkoga ispadnaa Endi I Djovak.Fed osven na hartija glupakot Berdych nemashe seriozna precka,malku faleshe da izgubi set od Misha,Rafa isto taka na negov servis dozvoluvashe brejk topki od eden od najslabite riterneri Milosh,bashka Milosh denes teren ne mozeshe da pogodi.Jas denes sakav Rafa da pobedi a I sakam da go osvoi AO, valjda toa ke mu bide motiv na Djovak da izleze od buniloto . Jas pishav deka Raonich mi e favorit ama so rezerva deka Rafa e vo prashanje.Igi,Djovak koga izgubi kurcobol me mavashe,a ne pak sega koga iskreno sakam Rafa da osvoi,preku kur mi e od ovie ,,novite,, talenti shto igraat makedonsko oro dve napred edno nazad
Знам де, ама мора да се испоштува непишаното правило на подфорумов, после секоја “експертиза“ да има малце пецкање. :icon_lol: Ете и ја излупав за Нишикори па сам се цитирав и тоа на време, додека не ме одрал некој. :D Како бе може да помислам дека Нишикори ќе освои Слем? КАКО? Најглупиот играч во историјата на овој спорт, срамен до невозможност, вечно повреден, тактички 0 спремен, со еден збор куртон. Боже мој он и Монфилс се во топ 10, ќе се убијам. :facepalm: Раониќ е многу поконстантен, но против најдобрите не може, тоа му е огромна маана. А дојде битен момент он ги полни гаќите...

Искрено не ти верувам дека навиваш за Рафа но ајде. :D

Знам де, ама мора да се испоштува непишаното правило на подфорумов, после секоја “експертиза“ да има малце пецкање. :icon_lol: Ете и ја излупав за Нишикори па сам се цитирав и тоа на време, додека не ме одрал некој. :D Како бе може да помислам дека Нишикори ќе освои Слем? КАКО? Најглупиот играч во историјата на овој спорт, срамен до невозможност, вечно повреден, тактички 0 спремен, со еден збор куртон. Боже мој он и Монфилс се во топ 10, ќе се убијам. :facepalm: Раониќ е многу поконстантен, но против најдобрите не може, тоа му е огромна маана. А дојде битен момент он ги полни гаќите...

Искрено не ти верувам дека навиваш за Рафа но ајде. :D
osven kambek na Rafa I slem titula ne gledam shto drugo bi go isprvociralo Djovak da se vrati na stariot rezim so treninzi I ishrana. Kei ne e dorasnat da vrze dve tri pobedi po red nad top deset igrachi ama so ispagjanjeto na Djovak I Endi pomisliv deka e sposoben najposle da osvoi ama definitivno e epten staklen,od deneshna distanca gledam deka finaleto na USO mu e premija.Na Milosh denes ne mu beshe denot ni so servisot ni so forhendot pa izede lesen kjotek,inaku so dosegashniot razvoj na nastanite nikogash nema da bide poblisku do slem vo idnina, ovakva shansa vekje na sveti nikad, ili bar dodeka e aktivna starata garda

osven kambek na Rafa I slem titula ne gledam shto drugo bi go isprvociralo Djovak da se vrati na stariot rezim so treninzi I ishrana. Kei ne e dorasnat da vrze dve tri pobedi po red nad top deset igrachi ama so ispagjanjeto na Djovak I Endi pomisliv deka e sposoben najposle da osvoi ama definitivno e epten staklen,od deneshna distanca gledam deka finaleto na USO mu e premija.Na Milosh denes ne mu beshe denot ni so servisot ni so forhendot pa izede lesen kjotek,inaku so dosegashniot razvoj na nastanite nikogash nema da bide poblisku do slem vo idnina, ovakva shansa vekje na sveti nikad, ili bar dodeka e aktivna starata garda
Божем Новак е на копче како тебе. Како што рече Ставро, стегаш стенд бај, лепота, к*р не те боли. Се ставаш на он и одма си најголем фан. Така и Новак, стега стенд бај, си губи од Истомин, не се замара воопшто. Освојува Надал титула на АО 2017, му доаѓа памет, стега он и гази. :)

Божем Новак е на копче како тебе. Како што рече Ставро, стегаш стенд бај, лепота, к*р не те боли. Се ставаш на он и одма си најголем фан. Така и Новак, стега стенд бај, си губи од Истомин, не се замара воопшто. Освојува Надал титула на АО 2017, му доаѓа памет, стега он и гази. :)
pa demek taka nekako (aj I jas edno :) )

Вендевенге ти ебам тоа циците, и ставот што го праиш при примање серва. :) Сакам да оди во финале, поштено.

Венус и вика тенкју на Вандевенге кога се поздравија на мрежата , оваа мртва ладна у фацата си мисли шо и е на оваа си мислиш и ја пуштив. :pos::pos::pos:

Серена без многу сентименталност спрема Микица, ја збриша од теренот. Венус на 36 години финале на слем, фантастичен успех. Да не и требаше овој слем на Серена за рекордот на Штефи Граф, можеби ќе можеше Венус и до титула, вака тешко.

Ау, кој ли очекуваше финале на сестрите на слем во 2017..

IQ на Федерер = бесконечност. Инфериорен тотално и од основна и во физичка смисла, ама со слајсови, со излегувања на мрежа, кик сервиси, успева да сврти се во негова корист... Колку само варијации има човеков, до 40 може да се одржува во топ 10.
Инаку за мечов рано е уште да се каже нешто... Стен и против Ноле а и на турниров (во тесните мечеви) губеше прв сет, па подоцна ги врти. Ќе видиме

IQ на Федерер = бесконечност. Инфериорен тотално и од основна и во физичка смисла, ама со слајсови, со излегувања на мрежа, кик сервиси, успева да сврти се во негова корист... Колку само варијации има човеков, до 40 може да се одржува во топ 10.
Инаку за мечов рано е уште да се каже нешто... Стен и против Ноле а и на турниров (во тесните мечеви) губеше прв сет, па подоцна ги врти. Ќе видиме
Федерер е неприкосновен кога води, ретко кога губел мечеви. Не дека не му се дешавало, губел и после 2-0 водство против Новак, и против Надал губел после добивање на прв сет, меѓутоа денес изгледа доста поконкретно од Вавринка и скоро сигурно оди во финале.

Федерер е неприкосновен кога води, ретко кога губел мечеви. Не дека не му се дешавало, губел и после 2-0 водство против Новак, и против Надал губел после добивање на прв сет, меѓутоа денес изгледа доста поконкретно од Вавринка и скоро сигурно оди во финале.
Тотално израмнето е до сега не заебавај. У прв сет од 7 гема на свој сервис, у два брејк топки спасуваше, и во други 2 спаси 15-30. Стен има страшно голем процент на погоден прв сервис ако продужи така, тешка е многу ќе видиш.

Тотално израмнето е до сега не заебавај. У прв сет од 7 гема на свој сервис, у два брејк топки спасуваше, и во други 2 спаси 15-30. Стен има страшно голем процент на погоден прв сервис ако продужи така, тешка е многу ќе видиш.
7-5 5-2.... тешко тешко дека може Стан до пресврт.

Класи се у питање овде , шо и да се деси до крајот.

Од готово вересија што велат стари.Наместо да го дотолчи во третиот сет овај што направи.Па и 4тиов сет на 4-4 ретко глупо изиграни поени од федерер.Поенов на 30-40 на серва за федерер со кој стан направи брејк :tapp: Му го подари буквално сетов на крајот.

7-5 5-2.... тешко тешко дека може Стан до пресврт.
Брат абе нигде не пишав пресврт. Само ти реплицирав на тоа дека Роџер бил многу поконкретен, дека се изедначени и дека Стен не паѓа психички после 1-0 сигурно, а еве се докажа и после 2-0 дека е стабилен. Како што кажав, ќе биде тешка...
5ти сет и нека си решат :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom