A
Avenger99
Гостин
Другар, искуство со телефонов?
Другар, искуство со телефонов?
Да чукнам в дрво, досега немам никакви забелешки. Прекрасен телефон со прекрасна камера, досега немам ниту еден freeze или рестарт или било каков друг проблем. 4К екран, двојна задна камера (камерата со широк агол е перверзии), 4 гига РАМ и SD820 процесор - 20 апликации отвори нема да осетиш кочење. Вози и Андроид Нугат (7.0) веќе. Сепак моето искуство не важи за сите, на нет има многу што се жалат на GPS и screen burn проблеми пред се. Јас го имам европскиот модел (Н850), досега немам прочитано многу забелешки за него. Види си рецензии, има и сабредит https://www.reddit.com/r/lgg5/ кајшто може да прочиташ какви проблеми и забелешки имаат останатите корисници.Другар, искуство со телефонов?
А батеријата? Гледам само 2800 mAhДа чукнам в дрво, досега немам никакви забелешки. Прекрасен телефон со прекрасна камера, досега немам ниту еден freeze или рестарт или било каков друг проблем. 4К екран, двојна задна камера (камерата со широк агол е перверзии), 4 гига РАМ и SD820 процесор - 20 апликации отвори нема да осетиш кочење. Вози и Андроид Нугат (7.0) веќе. Сепак моето искуство не важи за сите, на нет има многу што се жалат на GPS и screen burn проблеми пред се. Јас го имам европскиот модел (Н850), досега немам прочитано многу забелешки за него. Види си рецензии, има и сабредит https://www.reddit.com/r/lgg5/ кајшто може да прочиташ какви проблеми и забелешки имаат останатите корисници.
Пишав некаде и на друга тема, батеријата е оптимизирана до даска. Нормална употреба го полнам еднаш дневно, минимум 25% ми остануваат на крајот на денот пред да го полнам. Ова е со апликации како Фејсбук, Месенџер, Скајп и останатите кои трошат доста батерија плус сите конекции и сервиси ко локација вклучени и плус со always on дисплејот вклучен (доста корисна работа). Полнењето е за 30-45 минути од 20-30% до 100%. Батеријата може во секој момент да ја смениш, се вади и менува што е луксуз кај новите смартфони. Имаш за 30 евра кутија за полнење плус 2 дополнителни батерии. Има и камера модул (го имам истиот, дојде заедно со телефонот) кој исто има 1200 mAh дополнителни е доста користен кога имаш настани кајшто сакаш да фотографираш.А батеријата? Гледам само 2800 mAh
Искуство сo телефонoв?
Задоволен ли си ? Кажи некоја предност или недостаток на телефонот.[DOUBLEPOST=1485382106][/DOUBLEPOST]Huawei Honor 7
Кинезиве се чудо. Дојде ред да прават телефони за 200е , а воедно се на ниво на Samsung A5 или A6. Од Huawei се фалат многу, а за XIAOMI и ZTE не знам дали се окXiaomi Mi4 LTE верзија со 2гб рам. за цена од неполни 200 евра, нов, не постои подобар телефон. Кој пробал, знае.
Предности : Дизајн, камера, софтверЗадоволен ли си ? Кажи некоја предност или недостаток на телефонот.[DOUBLEPOST=1485382106][/DOUBLEPOST]
Кинезиве се чудо. Дојде ред да прават телефони за 200е , а воедно се на ниво на Samsung A5 или A6. Од Huawei се фалат многу, а за XIAOMI и ZTE не знам дали се ок
Јас сум презадоволен. Го зедов 11500 нов и е мојот најдобар телефон досега. Не планирам да го менувам уште 2 год барем. Уште 3 блиски пријатели/роднини зедоа по моја препорака (redmi 3s и redmi 4A) и тие се задоволни. За ова што го нудат за парите нема подобри од xiaomi. Штета што имаме превисок стандард па операториве не ги промовираат навистина поквалитетните кинески брендови, туку тераат со најскапите али шта чеш ...има народ па плаќаЗадоволен ли си ? Кажи некоја предност или недостаток на телефонот.[DOUBLEPOST=1485382106][/DOUBLEPOST]
Кинезиве се чудо. Дојде ред да прават телефони за 200е , а воедно се на ниво на Samsung A5 или A6. Од Huawei се фалат многу, а за XIAOMI и ZTE не знам дали се ок
Mi 4 е ламја телефон, уште ги бараат муштерии. Ќе си тера он.Јас сум презадоволен. Го зедов 11500 нов и е мојот најдобар телефон досега. Не планирам да го менувам уште 2 год барем. Уште 3 блиски пријатели/роднини зедоа по моја препорака (redmi 3s и redmi 4A) и тие се задоволни. За ова што го нудат за парите нема подобри од xiaomi. Штета што имаме превисок стандард па операториве не ги промовираат навистина поквалитетните кинески брендови, туку тераат со најскапите али шта чеш ...има народ па плаќа