Каков мобилен користите во моментов?

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.831
Поени од реакции
10.242
Другар, искуство со телефонов?
Да чукнам в дрво, досега немам никакви забелешки. Прекрасен телефон со прекрасна камера, досега немам ниту еден freeze или рестарт или било каков друг проблем. 4К екран, двојна задна камера (камерата со широк агол е перверзии), 4 гига РАМ и SD820 процесор - 20 апликации отвори нема да осетиш кочење. Вози и Андроид Нугат (7.0) веќе. Сепак моето искуство не важи за сите, на нет има многу што се жалат на GPS и screen burn проблеми пред се. Јас го имам европскиот модел (Н850), досега немам прочитано многу забелешки за него. Види си рецензии, има и сабредит https://www.reddit.com/r/lgg5/ кајшто може да прочиташ какви проблеми и забелешки имаат останатите корисници.

A

Avenger99

Гостин
Да чукнам в дрво, досега немам никакви забелешки. Прекрасен телефон со прекрасна камера, досега немам ниту еден freeze или рестарт или било каков друг проблем. 4К екран, двојна задна камера (камерата со широк агол е перверзии), 4 гига РАМ и SD820 процесор - 20 апликации отвори нема да осетиш кочење. Вози и Андроид Нугат (7.0) веќе. Сепак моето искуство не важи за сите, на нет има многу што се жалат на GPS и screen burn проблеми пред се. Јас го имам европскиот модел (Н850), досега немам прочитано многу забелешки за него. Види си рецензии, има и сабредит https://www.reddit.com/r/lgg5/ кајшто може да прочиташ какви проблеми и забелешки имаат останатите корисници.
А батеријата? Гледам само 2800 mAh

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.831
Поени од реакции
10.242
А батеријата? Гледам само 2800 mAh
Пишав некаде и на друга тема, батеријата е оптимизирана до даска. Нормална употреба го полнам еднаш дневно, минимум 25% ми остануваат на крајот на денот пред да го полнам. Ова е со апликации како Фејсбук, Месенџер, Скајп и останатите кои трошат доста батерија плус сите конекции и сервиси ко локација вклучени и плус со always on дисплејот вклучен (доста корисна работа). Полнењето е за 30-45 минути од 20-30% до 100%. Батеријата може во секој момент да ја смениш, се вади и менува што е луксуз кај новите смартфони. Имаш за 30 евра кутија за полнење плус 2 дополнителни батерии. Има и камера модул (го имам истиот, дојде заедно со телефонот) кој исто има 1200 mAh дополнителни е доста користен кога имаш настани кајшто сакаш да фотографираш.

Екранот може да биде посветол, посебно кога си надвор и грее сонце. Јас вообичаено го користам на 50% ама надвор доколку грее сонце без 100% нема шанси нешто да видиш на дисплејот.

Член од
17 април 2014
Мислења
5
Поени од реакции
1

Бекап телефонче, го чекам Г630кава да цркне секој момент. Само за интернет го користам овој додека за повици нокиата царува

Sent from my G630-U20 using Tapatalk

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.755
Поени од реакции
1.153
Задоволен ли си ? Кажи некоја предност или недостаток на телефонот.[DOUBLEPOST=1485382106][/DOUBLEPOST]
Xiaomi Mi4 LTE верзија со 2гб рам. за цена од неполни 200 евра, нов, не постои подобар телефон. :cool: Кој пробал, знае.
Кинезиве се чудо. Дојде ред да прават телефони за 200е , а воедно се на ниво на Samsung A5 или A6. Од Huawei се фалат многу, а за XIAOMI и ZTE не знам дали се ок :)

Последно уредено:
Член од
29 март 2013
Мислења
4.656
Поени од реакции
4.507
Задоволен ли си ? Кажи некоја предност или недостаток на телефонот.[DOUBLEPOST=1485382106][/DOUBLEPOST]
Кинезиве се чудо. Дојде ред да прават телефони за 200е , а воедно се на ниво на Samsung A5 или A6. Од Huawei се фалат многу, а за XIAOMI и ZTE не знам дали се ок :)
Предности : Дизајн, камера, софтвер

Недостатоци : Батерија, 4G, а особено блицот на предната камера, толку е ужасен што стварно не знам која е поентата на неговото постоење на телефонов...
Толку е мизерен што во темница мора на растојание од 10 цм да се сликаш ако сакаш да се видиш на сликата.

Оцена во просек 7

Последно уредено:

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.927
Поени од реакции
7.032
Јас сум презадоволен. Го зедов 11500 нов и е мојот најдобар телефон досега. Не планирам да го менувам уште 2 год барем. Уште 3 блиски пријатели/роднини зедоа по моја препорака (redmi 3s и redmi 4A) и тие се задоволни. За ова што го нудат за парите нема подобри од xiaomi. (y) Штета што имаме превисок стандард :X3: па операториве не ги промовираат навистина поквалитетните кинески брендови, туку тераат со најскапите али шта чеш :D...има народ па плаќа :свиркам:

Член од
7 септември 2014
Мислења
338
Поени од реакции
214
Јас сум презадоволен. Го зедов 11500 нов и е мојот најдобар телефон досега. Не планирам да го менувам уште 2 год барем. Уште 3 блиски пријатели/роднини зедоа по моја препорака (redmi 3s и redmi 4A) и тие се задоволни. За ова што го нудат за парите нема подобри од xiaomi. (y) Штета што имаме превисок стандард :X3: па операториве не ги промовираат навистина поквалитетните кинески брендови, туку тераат со најскапите али шта чеш :D...има народ па плаќа :свиркам:
Mi 4 е ламја телефон, уште ги бараат муштерии. Ќе си тера он.
А за оператори ќе ја опраиме и они да ги нудат набргу :)

Sent from my MI 5

Kajgana Shop

На врв Bottom