Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.607
Поени од реакции
8.291
За сите овие нерешени што ги наброја, знаеш што е заедничко? Стартната напаѓачка 4ка (Ибра, Мата, Рашфорд и Лингард). А составот не го правам ниту јас, ниту ти, ниту пак среќата. А не е дека немало и други опции. Освен тоа, колку пати сезонава се случило после прв даден гол играчите да се повлечат и да чуваат резултат, наместо да идат на втор, трет гол и да го решат мечот? А кој им дава инструкции за такво нешто? Хинт: ниту јас, ниту ти, ниту среќата.

Супер е све тоа што Мурињо внел подобрувања во играта, ама време е да си преземе одговорност, а не да ги криви децата што собираат топки на ОТ.
Од сите нерешени напаѓачката 4ка што си ја спомнал играла 2 пати.Освен нерешеното со Ливерпул на гости, сите други сме биле надмоќни.Арсенал и Евертон ни израмнија у 90-та ама не беа повлечени, Стоук ни израмни по контра(јер сите беа искочени напред).Инаку и јас го критикував Мурињо за повлекувањето уште во 60та минута, убаво памтам против К.Палас и ВБА од 55та рогаа напред и се бранеа.КПалас ни изедначи ама, за среќа Ибра даде гол покасно.

Исто така го кривам Мурињо што не купува замена за керик или бекап играч кој ќе може да ја врши таа работа, бидејки да се ослониш на керик цела сезона е коцкање.Јес да покрива Ерера ама не е тоа тоа, највеќе ради оваа ситуација е нелогично заминувањето на Морган.Можеше да остане до крај, ама бидна.

Се надевам дека Керик и наредната сезона ќе остане да закрпи кога ќе биде ептен густо, инаку мора да се купи класа играч за таа позиција, бидејки очигледно Мурињо планира да игра со двајца во средина(Погба+нов) и Гризман пред нив.Ерера не ми е играч кој може да се снајде на таа позиција со тимови кои имаат физички појаки играчи.А од друга страна Фелаини нека фати штрафта.

ПС: Мурињо изјавил дека Туанзебе е спремен за прв тим и ќе дебитира наскоро.Браво за Рохо и Џонс што издржаа уште еден трансфер период и блокираа уште едно купување на друг штопер.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.775
Поени од реакции
9.578
За сите овие нерешени што ги наброја, знаеш што е заедничко? Стартната напаѓачка 4ка (Ибра, Мата, Рашфорд и Лингард). А составот не го правам ниту јас, ниту ти, ниту пак среќата. А не е дека немало и други опции. Освен тоа, колку пати сезонава се случило после прв даден гол играчите да се повлечат и да чуваат резултат, наместо да идат на втор, трет гол и да го решат мечот? А кој им дава инструкции за такво нешто? Хинт: ниту јас, ниту ти, ниту среќата.

Супер е све тоа што Мурињо внел подобрувања во играта, ама време е да си преземе одговорност, а не да ги криви децата што собираат топки на ОТ.
Нема врска стартната наѓачка 4ка ако од 10 топ шанси за гол не поентирале. И таа 4ка има кредити во тие створени шанси и напаѓачки фудбал, едноставно не им е денот за поентирање или пак противничкиот голман се збудалил (како Хитон и Грант на пр.). Има такви натпревари кога и ќе имаш и 30 удари на гол и пак ќе изиграш 0-0 или 1-1 со 1 шут во наша рамка на гол. И тука нема вина кај Мурињо ако сме изиграле се како што треба, ама сме немале реализација. Ете Ибра во сите мечеви играл најистурен па не поентирал, но затоа на други поентирал и тоа не е знак дека играме лошо во целина. Играме солиден напаѓачки фудбал, со креирани доста можности во мечевите и се радувам што тоа константно трае веќе последниве 2 месеци.

Па Мурињо на почетокот самиот изјави дека сме фаворити за титулата. :D

Прецени некој играчи, Руни и Фелаини особено. Тоа ти е цела средина. Па додека увиде дека неможат да го вршат тоа што го замислува, додека пробуваше разни комбинации во средина изгубивме еден куп бодови.
Тоа се работи што се прават во пред сезоната но нашите припреми беа средно жалосни накај лоши.

Е сега има напредок во последните два месеци во играта што покажуваат и резултатите но титулата ја изгубивме порано.
Баш во продолжение од репликава за @apidrone ќе се надоврзам и овде.

Луѓе, Мурињо само што дојде во Јунајтед и тоа во доста раштиман Јунајтед каде што има доста простор за промени од самиот почеток. Тој детектира некои работи и доведе засилувања за тие позиции, но не може човекот да перцепира се “однадвор“ и логички е по некое време кога ќе помини во клубот да детектира што треба да промени. На тоа ако се надоврзи дека имавме досега најлошо организирани летни припреми, не е нормално да се очекува од Мурињо се да увиди како што треба на старт/ Така и се случи овој развој од Август до денес кога увиде кој начин на игра треба да ја тера и на кои играчи потполно да се потпри. Затоа и Руни и Фела греат клупа сега.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.629
Поени од реакции
6.434
@ziak92 во ред е се согласувам за повеќето но некои работи му беа ептен аматерски. Еве пример за Фелаини цел свет знаеше дека не знае да игра дмф, Мурињо се запна да го прави нов Матиќ. Исто и Руни, 2-3 сезони веќе му е паднат газот Мурињо не го увиде тоа. Руни играше криминално во тие неколку натпревари а го гушеше и Погба.

Ај за Руни би му прегледал низ прсти, сепак се работи за играч кој има огромен кредибилитет во тимот, капитен на истиот неможеш туку така да го исфрлиш од стартна 11ка но со Фелаини залудно си го губеше времето.

Да не излезе дека го хејтам Мурињо напротив ја има мојата подршка но реално доста работи посера на почетокот. Доста работи исправи од тогаш, сега имаме игра и резултати, сега уште нека ги среди ситуациите со Марсијал и Шо и нека терат, јас сум оптимист за тимов.

Ме плаши само кога ќе дојде средина на февруари и ќе се згусти распоредот со натпреварите во ЛЕ, не сум сигурен колку сме кадарни да играме на 4 фронта.

A

apidrone

Гостин
Од сите нерешени напаѓачката 4ка што си ја спомнал играла 2 пати.Освен нерешеното со Ливерпул на гости, сите други сме биле надмоќни.Арсенал и Евертон ни израмнија у 90-та ама не беа повлечени, Стоук ни израмни по контра(јер сите беа искочени напред).Инаку и јас го критикував Мурињо за повлекувањето уште во 60та минута, убаво памтам против К.Палас и ВБА од 55та рогаа напред и се бранеа.КПалас ни изедначи ама, за среќа Ибра даде гол покасно.
Не се 2 пати, туку 4 или 5. Проверував пред да го напишам тоа, имаше и твит од Лакхрст каде што го спомнува баш истото. Па и дете од 5 години знае дека ако не оди, менуваш нешто.
Нема врска стартната наѓачка 4ка ако од 10 топ шанси за гол не поентирале. И таа 4ка има кредити во тие створени шанси и напаѓачки фудбал, едноставно не им е денот за поентирање или пак противничкиот голман се збудалил (како Хитон и Грант на пр.). Има такви натпревари кога и ќе имаш и 30 удари на гол и пак ќе изиграш 0-0 или 1-1 со 1 шут во наша рамка на гол. И тука нема вина кај Мурињо ако сме изиграле се како што треба, ама сме немале реализација. Ете Ибра во сите мечеви играл најистурен па не поентирал, но затоа на други поентирал и тоа не е знак дека играме лошо во целина. Играме солиден напаѓачки фудбал, со креирани доста можности во мечевите и се радувам што тоа константно трае веќе последниве 2 месеци.
Како бе така само на нив не им е денот (а не им бил денот вкупно 8+3 пати), само против Јунајтед голманите се повампируваат, само против Јунајтед стативите се поместуваат за да не влезе топката во гол, само против Јунајтед судиите прават грешки, само против Јунајтед има космички дисбаланс или што ти ја знам. Реализацијата е дел од играта (ако не и најважен дел), а кога истата е лоша не може да има резултати. Фудбалот се игра за голови, а не за шанси (освен ако лудакот Ван Бастен не го смени и ова).

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.607
Поени од реакции
8.291
Не се 2 пати, туку 4 или 5. Проверував пред да го напишам тоа, имаше и твит од Лакхрст каде што го спомнува баш истото. Па и дете од 5 години знае дека ако не оди, менуваш нешто.

Како бе така само на нив не им е денот (а не им бил денот вкупно 8+3 пати), само против Јунајтед голманите се повампируваат, само против Јунајтед стативите се поместуваат за да не влезе топката во гол, само против Јунајтед судиите прават грешки, само против Јунајтед има космички дисбаланс или што ти ја знам. Реализацијата е дел од играта (ако не и најважен дел), а кога истата е лоша не може да има резултати. Фудбалот се игра за голови, а не за шанси (освен ако лудакот Ван Бастен не го смени и ова).
1.Man.Utd vs Stoke
2.Man Utd vs Burnley
3.Man Utd vs West Ham

Еве ти црно на бело кои утакмици играле Лингард,РАшфорд, Мата и Ибра.Сите утакмици се после midweek game т.е 2 после ЛЕ и една после лига куп против сити.Сите три екипи беа во мизерна форма тогаш а имало потреба од ротирање.Инаку што скокате за лингард, освен утакмицата со сити коа фејлна со МИки, сите останати утакмици кои ги стартувал му се против послаби противници.Рашо играше лево крило тој период и кога увиде Мурињо дека не го бива, т.е после утакмицата со Вест хем, и самиот веројатно си приметил дека игра скоро ич.А богами и Мата после тој период игра поретко.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.949
Поени од реакции
67.696
Него, предлози за играч кој ке го замени Керик?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Член од
13 март 2015
Мислења
210
Поени од реакции
138
Него, предлози за играч кој ке го замени Керик?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Вајгл - недостапен
Верати - недостапен.

#shit

Можеби Переира кога ќе се врати од позајмица, игра одлична сезона и баш игра холдер, али чисто сумњам.

Мурињо го брка Гризман влето, Погба во средина со уште еден централен, Гризман зад Ибра, Мики и Марсијал крила. Тешко се откажува од 4-2-3-1... мое мислење.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.949
Поени од реакции
67.696
Вајгл - недостапен
Верати - недостапен.

#shit

Можеби Переира кога ќе се врати од позајмица, игра одлична сезона и баш игра холдер, али чисто сумњам.

Мурињо го брка Гризман влето, Погба во средина со уште еден централен, Гризман зад Ибра, Мики и Марсијал крила. Тешко се откажува од 4-2-3-1... мое мислење.
Повеќе делувa дека игра 4-1-4-1, со оглед на тоа колку напред Ерера врши пресинг, особено против тимови кои се бранат длабоко. Ептен специфичен играч треба, копач, со пасерски способности, а такви, слабо ги има на пазарот. Мислам дека тоа е и причината зошто се откажаа од Шнајдерлин, дефанзивно, може да му парира на Керик, но, пасерски, многу тешко, пошто Керик скоро секоја утакмица ни е играч со најмногу прецизни пасови, а и не само тоа, може премногу брзо да смени тежиште на игра. Нешто ми вика дека Мурињо ке се обиде со Ерера на таа позиција да игра, но ајде.

Одсекогаш ме занимаше како Челси успева да има најмалку повреди...

United have taken action behind the scenes to influence that process. Training pitches have been altered to make them less hard.
There has also been a sustained effort to ensure training is tailored towards individual players and what they require.
For example, Zlatan Ibrahimovic and Michael Carrick, two veterans of the side, will sit out exercises to focus on recovery.

Член од
13 март 2015
Мислења
210
Поени од реакции
138
Шнајдерлин не го биваше ни дефанзивно кога добиваше шанса, леташе на теренот, ко да ја изгубил позиционираноста, а за пасот никогаш неможе да се спореди со Керик, не е тој тип на играч едноставно.

Ерера, е типичен БТБ играч, се прави на теренот, и онаа енергија која ја има ја користи најмногу сега кај Мурињо, едноставно е на батерии. Но, за позицијата од Керик треба да игра смирен играч, да има антиципација, добар пас, и најбитно од се да воспостави контрола и баланс. Ерера ми е едноставно играч за пресинг, ко да е на батерии и само енергично и брзо. Мора смиреност за таа позиција, би изгорел Ерера.

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.607
Поени од реакции
8.291
Повеќе делувa дека игра 4-1-4-1, со оглед на тоа колку напред Ерера врши пресинг, особено против тимови кои се бранат длабоко. Ептен специфичен играч треба, копач, со пасерски способности, а такви, слабо ги има на пазарот. Мислам дека тоа е и причината зошто се откажаа од Шнајдерлин, дефанзивно, може да му парира на Керик, но, пасерски, многу тешко, пошто Керик скоро секоја утакмица ни е играч со најмногу прецизни пасови, а и не само тоа, може премногу брзо да смени тежиште на игра. Нешто ми вика дека Мурињо ке се обиде со Ерера на таа позиција да игра, но ајде.

Одсекогаш ме занимаше како Челси успева да има најмалку повреди...

United have taken action behind the scenes to influence that process. Training pitches have been altered to make them less hard.
There has also been a sustained effort to ensure training is tailored towards individual players and what they require.
For example, Zlatan Ibrahimovic and Michael Carrick, two veterans of the side, will sit out exercises to focus on recovery.

Леле да бе, годинава не се осетија повредите.Дури мислам дека на повеќето им беа измислени повредите( ко на Мики на пример).

Инаку гарант ќе ископаат некое анонимус црнче што ќе изненади ептен.Ништо чудно и со Ерера да се проба, ама многу тешко таа варијанта, со големиве тимови Ерера не играше на таа позиција, башка се губи со физички појаки играчи.За верати се збореше дека сака да замине од ПСЖ и да се бори за титула во ЛШ, мада не знам дали ќе се снајде како дмф во премиер лига пред се ради физикусот.

Едино може да се земе Вилијам Карваљо, растура на Фифа човекот :D Шала на страна снажен е и знае да дели пасови ама го немам гледно многу па да можам да оформам мислење.Венгер секој трансфер период се вртка околу него ама ништо посебно.Исто Ванајама,Дембеле,Касемиро и Матуиди ми текнуваат што би завршиле добра работа.Ванајама и Дмбеле потешко да дојдам јер Леви, Касемиро ептен ако е незадоволен во Реал, а Матуиди 29 ги има више, мада у златни години е сега.

Последно уредено:
Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.629
Поени од реакции
6.434
Вајгл - недостапен
Верати - недостапен.

#shit

Зошто Вајгл недостапен? :D

Од тоа што го имам видено тој ми е најблиску до Керик. Сепак не сум сигурен дека е кадарен да го замени.

А Верати јас кога и да сум го гледал играл со друг дмф во тимот. Верати би бил апгрејд на Ерера а не на Керик.

А нели Бакајоко ќе го носеа за дмф?

Kajgana Shop

На врв Bottom