89ти американски филмски награди (Оскари 2016)

Кој е вашиот фаворит?

• Вкупно гласачи
    21
  • Гласањето е завршено на .
Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Како новиот филм на Долан добро пројде кај Академијата, кога американците буквално го мразеа филмов? Ептен просечни критики доби од американските критичари Долан за овој филм. За мене ова е изненадувачка пред-номинација.

Мене не ме чуде рускиот Рај, многу позитивни критики имаше секаде. Едвај чекам да го гледам. Исто и швајцарската анимација кој бил прекрасен филм.

Salesman нормално со нетрпение се чека. Асгар е приказна за себе. A Separation беше нешто невидено, About Elly исто премногу потресно, последниот The Past малце послаб од претходните два, но еднакво силен. Баш сакам да ги изгледам и останатите три негови пред Salesman.

Ме чуде што го нема финскиот, па и францускиот што толку го хајпуваа а за кој не кријам дека ми е ќејф што влезе во потесната листа :D Неруда можеби го нема ради тоа што за Џеки се спрема номинација :D мада едвај ги чекам и двата!

B

Blade Torch

Гостин
Иако The Handmaiden е моралниот победник за годинава (и да беше номиниран од Кореја, будаливе немаше да го земат во потесен круг), очекувам германскиот претставник да освои.

Многу скандинавски во завршна фаза, а данците малце ги префорсируваат, не баш секој филм им е којзнае што од номинираните низ годините.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.992
Поени од реакции
37.278
Како новиот филм на Долан добро пројде кај Академијата, кога американците буквално го мразеа филмов? Ептен просечни критики доби од американските критичари Долан за овој филм. За мене ова е изненадувачка пред-номинација.

Мене не ме чуде рускиот Рај, многу позитивни критики имаше секаде. Едвај чекам да го гледам. Исто и швајцарската анимација кој бил прекрасен филм.

Salesman нормално со нетрпение се чека. Асгар е приказна за себе. A Separation беше нешто невидено, About Elly исто премногу потресно, последниот The Past малце послаб од претходните два, но еднакво силен. Баш сакам да ги изгледам и останатите три негови пред Salesman.

Ме чуде што го нема финскиот, па и францускиот што толку го хајпуваа а за кој не кријам дека ми е ќејф што влезе во потесната листа :D Неруда можеби го нема ради тоа што за Џеки се спрема номинација :D мада едвај ги чекам и двата!
Јас се кладам дека овој на Долан не е избран од тие 300 гласачи, туку дека е еден од трите кои Академијата ги додава од после, веројатно заради гран-при наградата во Кан (второ место, зад I, Daniel Blake).

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.992
Поени од реакции
37.278
UPDATED: Awards Season Winners Totals bit.ly/2iImqXT

Moonlight - 83 Awards
La La Land - 64 Awards
Manchester - 54 Awards

Moonlight ко да го презеде водството полека, но јас сепак мислам дека Оскарот ќе оди за La La Land.

+најмногу награди за странски филм има земено The Handmaiden, разбирливо, а филмот не е во конкуренција за Оскар, па ќе мора некој многу послаб како Toni Erdmann да се закити со Оскарот, незаслужено.

Кај анимираните изгледа битката ќе биде Zootopia vs. Kubo и баш би сакал Kubo да изненади. По освоениве награди, ништо чудно.

Кај документарните триото O.J. Made in America, Cameraperson и 13th ќе ја водат војната, но ко што реков, јас типувам на 13th.

Последно уредено:
B

Blade Torch

Гостин
24 Jaнуари - номинации
26 Февруари - Оскари

Ајде Миланке, спремај речникот :vozbud:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.992
Поени од реакции
37.278
Еве што вели Indewire на ден пред затворањето на гласањето за номинации за Оскар:

Best Picture Contenders Chart (in alphabetical order):
Frontrunners

“Arrival” (Paramount)
“Fences” (Paramount)
“Hell or High Water” (CBS Films)
“La La Land” (Lionsgate)
“Manchester by the Sea” (Amazon, Roadside Attractions)
“Moonlight” (A24)

Contenders:
“Deadpool” (Fox) - o_O
“Hacksaw Ridge” (Lionsgate)
“Hidden Figures” (Fox)
“Lion” (Weinstein Co.)
“Loving” (Focus Features)
“Nocturnal Animals” (Focus Features)

Long Shots:
“20th Century Women” (A24)
“Jackie” (Fox Searchlight)
“The Jungle Book” (Disney)
“Silence” (Paramount)
“Sully” (Warner Bros.)

Silence и Jackie се многу паднати, според ова, на сметка на Hell or High Water и Arrival кои се многу искачени. Исто и Deadpool кој се појави од нигде-никаде. Други големи изненадувања нема.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
И после 2 месеца откако го изгледа уште не можам да разберам на која основа Hell or High Water котира овака високо...

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Јас само Arrival и La La Land ги имам гледано, другиве не ни ме привлекуваат да ги гледам. Arrival не ми е јасно како е воопшто кандидат, освен музиката се‘ друго ми беше за нигде.

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
На 24ти ги објавуваат номинациите?

B

Blade Torch

Гостин
И да нема забуни. Да не кликате на сликата за да почне стримот врз неа, дека пишува Live Stream Here.:ROFLMAO: Стримот ќе биде на официјалната страна на фб на Академијата

Kajgana Shop

На врв Bottom