Група Б (Шпа, Сло, МКД, Анг, Тун, Исл)

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Кои 4 екипи ќе ја поминат групата?

• Шпанија

Гласови: 132 83,0%
  • Словенија

Гласови: 131 82,4%
  • Исланд

Гласови: 106 66,7%
  • Тунис

Гласови: 49 30,8%
  • Ангола

Гласови: 11 6,9%
  • Македонија

Гласови: 143 89,9%

• Вкупно гласачи
    159
Статус
Затворена за нови мислења.
Тоа е твојата логика. Ама ете и сам си викаш дека ти е јака.
Не твојата е дека пошто Македонците биле неспособни да дадат гол со играч повеќе, треба апсолутно сите да се неспособни за истото.

Тие што пишувате дека некогаш требало 6 на 6 да играме, претпоставувам дека помислувате на тие акции каде што правиме грешка и ни даваат гол на празен гол ?? :D
Абе разбирате вие дека неможе Червар да предвиди дека ракометариве 10 напади ќе ги завршат со техничка грешка????
Разбирате вие дека имаше барем 4-5 ситуации каде што промашуваме чист зицер, и тие на контра/полуконтра ни пукаат гол поради играта 7 на 6 ??? Ете столе промаши и тие од гол на гол ни го збрцаа.. тоа прави 2 разлика.Што е тука Червар крив ? Да постигнел столе или пешевски гол ќе било нерешено, е арно ама промашиле и разликата оди на +2.
Да беа малце поефикасни нашиве во такви ситуации и со поммалце технички грешки ќе ги победевме со минимум +5 (ова во случај само ако не беше местена Х :D )

Разбирате вие дека не треба да предвиди, туку да увиди? Да увиди дека нема зачудувачки да се претворат тазе младинцив во најсигурни играчи, туку пак ќе продолжат да прават технички. Значи ебан лаик ќе увиди после 3-4 напади кои ги завршуваме со техничка или со промашување од крило дека НЕ ИДЕ ТАКА и дека треба малку да закочи, а не па чичето со тристогодишно искуство и кој сигурно знае да процени кога некому не му иде.

Червар тера инает и се ослонва на тоа: Кај и да е ќе тргне на крилата.

Лино треба да не го тера тој инает и да ја игра 7на6 поумерено, а не постојано, тоа е се.

@ElNinho
Епа еве ти увиде дека има разлика од првото полувреме кога не на полнија на празен гол, и во периодот од 40та до 60та??Имаше, така?
и сеа од каде ќе увиди/предвиди Лино дали нашиве ќе изиграат како тие минути од првото или како оние минути од второто ??[DOUBLEPOST=1484878626][/DOUBLEPOST]
Јас пишав 19-24, ако?[DOUBLEPOST=1484877253][/DOUBLEPOST]
Баш на Светско/Европско се најголемите местенки.

Оти се правиш на удрен со сила, одговори ми на прашањата што ти ги поставив погоре.А не ме цитираш и ми пишуваш 19-24.

Не ни дочитав, немам време да се објаснувам со сила. Нема да ме убедиш дека не местеа, нема да те убедам дека местеа. Џабе се натегаме. Еден куп аргументи имам јас, еден куп ти и то е то.

Е мн јак аргумент, исланд наместил Х за да му ја дупнат главата французиве во 1/8.

7 на 6
-Игра со пикер кадешто најлесно се добива 7м.
-Полесно до шут од бек.
-Полесно до техничка грешка.
-Потешко се формира одбраната.
-Има потреба од голем ростер и исклучително кондиционо спремни играчи.

6 на 6
-Игра со крила.
-Повеќе простор за бековите кои може да продрат а не да шутнат од 9 -10м.
-Потешко се прават технички грешки а и да се направат има шанса голманот да одбрани.
-Полесно се формира одбрана напад брза транзиција полуконтра...
-Не е толку ризично да мора да менуваш толку многу играчи и не сите играчи се трошат.

Според мое мислење 7 на 6 апсолутно ни одговара на нас и треба да продолжи, безразлика што кажува статистиката досега. Она што е потребно за 7 на 6 е добра координација за помалку технички грешки.
Мое мислење е дека треба нашата игра да биде динамична т.е. да се започне со 7 на 6 и со акции за Кире, Миркуловски, Стојанче, а потоа некаде околу 20та минута на прво да се игра 6 на 6 и акции за крилата. Добра идеја би било да го смени Талески со Ристе, ама да започне со Филип Лазаров на лев Жути среден. Она што претставува според мене најголем проблем од Норвешка е Сагосен кој шутира страшно најчесто од средината среден бек, па мислам дека нема да зажали со играње 5-1. На натпреварот со Словенија според мене слаба алка во одбраната ни беше Столе човекот игра премногу секоја чест ама би било убаво малку да го одмара да не игра во двата правци цело време т.е. баш кога велам во 20 минута да прават акции за крила да игра Никола Маркоски а Столе да одмара...
Голманите зависат од одбраната пред нив верувам дека со добро поставена одбрана (Лино е господ според мене за поставување на одбрана) и со малку среќа би требало да извадат солиден процент.

Моја прогноза е дека ќе биде исклучително тесен натпревар, наша слаба алка ќе биде психологијата, меѓутоа ако победиме тоа ќе биде по заслуга на Лино, ова е натпревар каде што стварно одбраната треба да биде на едно повисоко ниво, техничките грешки да не се дозволуваат никому како што правеше Лино на времето во Металург ( Вугринец ера) , 1-2 грешки вади го па така мислам треба да важи за сите освен за ванземаљецот Кире па и Гоце пошо нема веројатно да има замена. Како и да е ова е само мое видување и мислење кое апсолутно го подржува играњето на 7вс6 :) :) :)

П.С.
Требало да го земе Јовица Младеновски.. Ама изглеа мора да оди со талентиве.

Пред мечот ни тоа 1/8 финале не им беше сигурно.

А ок значи по тебе Исланѓаниве се обратиле до нашиве ај не не тепајте, дај нерешено да местиме, пошто нели овие од Исланд претходно биле убедени дека ќе изгубат од нас ? Може се мести некад на првенства не дека не ама тоа се прави коа стварно не им мења кој ќе тепа. Па и у вакви утакмици за тој што мести има и многу подобри игри за местење како на пример број на голови.

Базел кога дава или прима 2 гола во 91ва и 93та неможете да докажете дека е местено , камоли сега. :D А и не е ракометот толку познат кај кладионичарите за да се клади народецот на него , остајте тоа што кај нас се живо и диво е заразено.

Сигурно Џаро ја има местено.

Може некаде да се најде видео, да ја изгледам уште еднаш утакмицата на раат, за да ги видам сите тие сомнителни ситуации и да си ја потврдам теоријата дека ова е наместено и со местење ќе освоиме?

Не, сериозно, може некаде онлајн да се гледа?

https://www.youtube.com/watch?v=KVPDUGbC20M

Червар: Ајде прво да се напиеме пиво со моите херои, па ќе мислиме на Норвешка!

:D:D:D

KOLUMNA ŽIKE BOGDANOVIĆA: Prkošenje gravitaciji

Otići na Svetsko prvenstvo u sastavu sa osam debitanata, biti već prežaljen u ozbiljnoj grupi, povesti golmane u ozbiljnim godinama za koje se mislilo da vrhunski rukomet mogu da gledaju samo na televiziji, trošiti jedinog world class igrača do granica mogućeg, imati non-stop povređenog jedinog preostalog beka sa iskustvom uz gotovo nepostojeći učinak ostatka bekovske linije, forsirati do granica bezobrazluka igru 7 na 6 u napadu, primiti osam golova u praznu mrežu i odigrati nerešeno u utakmici gde protivnik zabije 13 golova iz kontre, a vi dva – podvlačiti crtu, a iza sebe ostaviti Island i Tunis, znači prkositi gravitaciji!

Možda osmina finala nije vrhunski rezultat sa stanovišta neke druge zemlje sa deset puta više stanovnika, mnogo više novca i rukometnih centara, gde u šampionu države igraju domaći igrači, a ne bivaju statistička greška kao u slučaju Makedonije. Za ovakvu Makedoniju, onu za koju se mislilo da će je cunami odneti posle debakla na putu za Rio, zemlju gde do skora mlađe reprezentativne kategorije nisu ni postojale, biti među 16 na svetu po treći put u nizu – ogromna je stvar.

I ne treba biti neskroman, ali i ne leteti previsoko. Na bazi dobre logistike, Červarovog gena koji se nikada neće navići na poraze, fanatične zagriženosti Kire Lazarova za rukomet u njegovoj zemlji i ogromne borbenosti svih igrača – do jednog, bez obzira na kvalitet i učinak, pobeda nad Tunisom, remi sa Islandom i dobrih 45 minuta sa Španijom – proizvelo je energiju za budućnost.

Tu budućnost treba da vode neka nova imena. Nismo ih se nagledali, da se ne lažemo. Makedonija nije dobila nikog novog na ovom Prvenstvu, osim što su klinci, i Taleski, i Neloski, od Kireta, i Stoleta i ekipe videli kako se grize parket za svoju zemlju. Da bi bili profesori, prvo moraju da budu đaci, a bolju lekciju nisu mogli da dobiju.

Biti pametan pa reći „gotovo je“, a od naboja pucaju čaše i sajtovi, nije sportski. Norveška je ozbiljna reprezentacija koja je eksplodirala prošle godine četvrtim mestom u Poljskoj i tek će praviti rezultate. Selektor – projektovani naslednik Ljube Vranješa u Flensburgu, Sagosen „novi Karabatić“, krila vrhunska, desni bekovi da biraš, Bergerud world class golman u najavi. Da imaju boljeg levog beka od klasičnog ispaljivača lopti Espera Lie Hansena – medalja bi im bila MUST. Apsolutni favorit se zna, ali videsmo – nekada se može i protiv gravitacije.

Види го бре оној Гоудан Геугиев горе запнал да се убедува дека наместена била :pos: Сигурно Мијалков ја наместил на полувреме дека ДОЛГА Е РАКАТА НА ВМРО :P

О Господе.....

Ама какви мајстори сте за менување мислење,со брзина на светлината од ѓаволи во ангели ги правите од Лино до хаусмајсторот во хотелот кај што се сместени. :cool: Не можат нашите без драма и тоа е тоа,сфатете веќе еднаш.

Дека Лино може некад да намали со 7-6 се слагам,ама ние сме телиња топката и со 9-6 да сме пак на некој ќе му падне од раце така да не е до тактиката,до нас е,а дека се изгубени во време и простор талентите тоа е факт,нив сигурно им е потешко,а уште потешко ќе им биде после 1/8 дај боже и повеќе кога ќе им текне,абе на светско бев ништо не направив,требаше да влезам тогаш,требаше да шутнам.....ама добро ќе дојде нивното.
Колев фати топка што секој професионален голман би ја фатил,дај Боже да брани и подобро со Норвешка иако мислам дека ова му е плафон на првенството,ќе видиме. Сега треба малку поопуштени да бидат младиве,целта се постигна,имаме противник со кој што може да играме,време е за Талески да покаже зошто го земаа во Германија,нема кога ако не сега. Жути и Манасков верувам дека ќе стегнат заби,не е помпање ама Норвешка не е којзнае што,очекувам Лино да им приреди некое изненадување,свесен е и он дека мора нешто вонсериско да спреми за да се влезе во 1/4 на светско со ваков тим.
со Исланд ни следува мачење и најверојатно икс,така би завршиле 3-ти
Иначе :icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom