Фан Клуб: Јувентус

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Џубрето Алегри на Сандро му се дере Cosa Fai e, cosa fai e ? демек Сандро е крив еееј.... мрш....

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.812
Поени од реакции
17.751
Мн лош натпревар нека носат бекчиња две да можиме да си играме 4ка назад оти преочигледно е дека 3-5-2 со оваа средина не работи, не успева и Ринкон мора да игра пред Стураро тоа е тоа од мене. Денес треба да е последно предупредување дека 3-5-2 не работи поќе не врви како тактика[DOUBLEPOST=1484516314][/DOUBLEPOST]Дибала шо ти се случва дете :facepalm:

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.812
Поени од реакции
17.751
Дибала батенце... сруши хеликоптер....
2 пат исти шут имаше со Аталанта.[DOUBLEPOST=1484516769][/DOUBLEPOST]Кедира од ко се подздебели не знај кај тера одвај се движи ко полжав е. Куадрадо е глуп фудбалер едноставно е и не е за на десната страна кога има дефанзивни задачи едноставно не е таков играч тоа е.... мора да се смени формацијата а продажбата на Перејра беше голема грешка ама ајде..

Тоа е не заслуживме ништо друго освен пораз и нема оправдување овај состав кој беше денес на терен треба да е способен да ги победи Фиорентина шо се случва бог знај.

Последно уредено:
G

grande-juve

Гостин
Катастрофа невидена... Дибала криминален денес, Алегри изгубен у друга димензија, Барѕа многу несигурен, Кедира не постоеше... Пјанич?????????

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Дибала кога ја носи топката од центар ме потсеќа на маалски фудбал.

Пјаца, ако ни беше Конте тренер мислам дека немаше трева да намириса.

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Алегри мајку ти га зашијем..... Пичко пичкосана не се дери по судии и играчи бе дебил.... Сандро не му чини еј, греота бе еј.. па ќе си одат најдобрите со таков деген на клупа јасно дека ќе си одат ....

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.246
Поени од реакции
18.449
Како прво да им се намочам на таа неспособност и нерешено да извадат у пичку матер!!! Четири порази имаме, 0 ебени нерешени. Изнервиран сум страшно од се денеска, не може индивидуално да бројам. Дибала изигра добри 20 минути, за потоа буквално да направи 9439432484 грешки и да си ебе матер на крајот со најголемата грешка, алооооооооооо како можеше тоа да не го претвориш во гол бе???!!!

Сезонава ако освоиме титула тоа ќе биде само заради тоа што се што е под 6то место нерешено не може да ни извади 5-6 години на домашен терен и тоа што најверојатно и тие под нас се мизерни и кога ќе видат шанса за Скудето ќе им се фатат нозете, да им ебам и Наполи и Рома и Интер се да им ебам и на нив.

Пјаца дечко ако те бива, а како што знам јас таков дриблинг не може да направи играч кој не го бива, дај среди си ја таа самодоверба, избори место во прв тим и започни да оправдуваш тие пари летово што ги пљаснаа на тебе овие од управава, се да им ебам и на нив.

Член од
4 јануари 2006
Мислења
160
Поени од реакции
109
Нема што да се коментира, апсолутно заслужен пораз. Сите беа дрва денес, поготово Дибала, најлош негов меч во Јуве. И средниот ред не постоеше денес. И не знам до кога со оваа 3-5-2 аман.

Оваа сезона на сите потешки натпревари сме углавном надиграни, а и општо немаме никаква игра, дали на 2-3 натпревари изигравме како што треба.

Иако сме први воопшто не заслужуваме да сме прваци оваа сезона засега. Наполи и Рома барем почесто играат фудбал, нашето е се на сила.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Пјаца дечко ако те бива, а како што знам јас таков дриблинг не може да направи играч кој не го бива, дај среди си ја таа самодоверба, избори место во прв тим и започни да оправдуваш тие пари летово што ги пљаснаа на тебе овие од управава, се да им ебам и на нив.
Еден дриблинг во 30 минути е премалку. Во остатокот од времето не се состави со топката.
Секогаш беше или премногу напред или премногу назад. Незнам која му беше улогата ама прием имаше како јас ко ќе играм.
Очигледно дека има премногу за учење и јас не би се надевал толку колку шо го прај Алегри дека е јак

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.685
Поени од реакции
88.644
На Валентина дома така да и викаш, копито едно копитосано. Што ти беа тие измени бре? Го вади Маркизио, единствениот играч кој знае да даде топка, а го става Ринкон, класичен копач да брка резултат :facepalm:. Па уште лут кон играчите... Кажете ми последните 10 минути што формација игравме? 3-3-4?

Уфф бре ќерка ти... Она ќе го јаде стапот, а ти продолжи да изиграваш шеф, на лето ко партал ќе леташ. Дај да го прибериме Соуза, златен човек, јувентино од дамнешни времиња, доста седеше во Фиренца

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
Уште еднаш се покажа какво пиче од тренер е Алегриво.Последниве 4-5 меча тимов со 4 во одбрана играше солидно и уиграно и сега најде да игра со тројца во одбрана затоа што Лихт е суспендиран за утакмицава.Искочи со 3-5-2(ваљда ради одбраната Киелини-Бонучи-Барза,која патем беше катастрофа мечов) формација со која играме катастрофално сезонава и капак на све еден од тие тројца во средина ти е Стураро кој не знае топка да смири.Типов треба да влага само од клупа или по потреба против малите екипи ако некој е повреден или суспендиран,никако во прва постава особено во вакви мечеви.А го остави на клупа Пјанич кој има највеќе асистенции во тимов и е втор најдобар стрелец.Патем не ни влезе ни од клупа Миралем :facepalm:

Шест месеци поминаа а Алегри не најде соодветна формација да го искористи потенцијалов на тимот(кој несомнено го има).Треба што побрзо да се помири со фактот дека не е Конте и никад Јуве нема да игра онака добро во 3-5-2 како што играше под негово водство.Точка,крај на приказната.
Нека ја игра онаа формација за која има играчи и која ја фурал во текот на кариерата.Првата сезона кога дојде го наследи цел тим од Конте и природно беше бар во Серија А да игра со 3-5-2,али од тој тим денес остана само одбраната и Маркизио.Така да не проаѓа причата дека тимов е уигран во 3-5-2,кога денес,а и претходно се виде дека не е и дека боље се снаоѓаат играчите во 4-3-1-2 или 4-3-2-1.Напаѓачите доаѓаат во повеќе шанси и сме поопасни за разлика од денес каде во саат време игра немавме удар кон гол,па откако го стави Пјаца почнавме да играме нешто што пак не беше доволно за реми.А и незаслужено ќе беше да извадиме бод од гостувањево,ако глеаме реално.

Нејќам ни да ги коментирам за ова вечерва,катастрофа сите до еден.Кедира на последниве неколку меча не трча воопшто за позицијата која ја игра,нема ни придинес напред за разлика од лани каде не ретко знаеше да се уфрла и да дава голови.
Разочаран сум од повеќе работи не само ради ова вечерва,се изјавуваше дека после паузата ќе сме глеале нов Јуве уигран кој ќе атакува и во Серија А и во ЛШ,али од тоа не глеам ништо дури и бетер ми изглеа играва.Нема тренеров наш нит концепт нит примарна формација и по пола сезона помината,сеуште експерементира со формацииве и играчиве и тоа ни се враќа во глава и сега и со мечот со Џенова,Милан,Интер.Да не зборам дека бевме очајни и на многу други мечеви,а ги добивме ради некој индивидуален потег.

Сигурно дека и Марота има дел од кривица што не донесоа АМ или играч кој ќе замени некој од Погба/Видал,али доволно време имаше Алегриво да смисли некоја формација со која ќе ги покрие недостатоците на тимот.Го има и Игуаин кој е гол машина,Дибала,Пјаца,Куадрадо,Пјанич од офанзивциве и не глеам како и поред овие играчи успеавме денес со поставата што ја пушти од првата минута да неаме шут во гол 60 минути,Сфаќам дека Виола е секад незгодна екипа против нас и дерби меч и све,али девета на табела е побогу,не игравме против Баерн или Реал.
Така да нема оправдувања за ова до сега,рибата смрди од главата.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.337
Поени од реакции
6.018

Една мала претпоставка. Да беше обратна ситуацијата на играчиве како што е на сликава, и Јуве да водеше 2-1, може и да се замисли каков потрес ќе имаше низ медиумиве низ Италија, а особено потресени ќе беа сите `експерти` на форумов на кои Јуве им е веќе влезен во патолошка фаза на комплекс,од кој нема враќање назад ни со стручна помош. На Кориере има повеќе слики ( и се единствени кои ја потенцираа грешката на судијата). Каде е сега Дела Вале да коментира судење?!

Да не бидам погрешно сватен. Ни на крај памет не помислувам да ги амнестирам играчите на Јуве за поразов. Не им се криви ни судиите, ни никој. Самите се криви. И, не фрлам дрва и камења по нив, фудбал е ова, мислам секој сака постојано да победува Јуве, и од 38 меча 38 победи да има,ама малку реалност треба. Гостувањата во Фиренца секогаш носеле тешкотии за Јуве, така да верувам дека брзо ќе го надминат лошото искуство. Едноставно, лично не ми е поимливо пред 5 дена да пишувам како Дибала е новиот Меси, а денеска да пишувам дека треба да се продаде, и дека е дрво.

Целта на постов ми е да посочам, дека ниту еден официјален претставник на Јуве после мечот не се пожали на судењето, не покажа со прст кон судијата кој покрај оваа ситуација имаше и неколку фаули доста спорни недосудени во корист на Јуве итн. Ете тоа е разликата меѓу Јуве и останатите, сакале да признаат, или не. Гледам, скоро сите играчи покажуваат големо разочарување по социјалниве мрежи, па ете им шанса на следниот натпревар со Лацио на домашен терен да им платат и за Фиорентина.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.812
Поени од реакции
17.751

Juventus have conceded 16 goals in 19 games this season. Last year at this point they conceded 15 goals #MarcoMessina

Credit to Sousa for putting Bernardeschi on Marchisio & taking him out of the game. Credit to Bernardeschi for executing it perfectly.

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Mislam deka se znaese 3-5-2 deka ke se igra, Kvadrado ne igrase kup, Licht suspendiran, nemase druga opcija.

Vo faza na defanziva Alegri mora da gi sredi, vakvi golovi ne smee da se primaat, posebno so BBC+Sandro, prakticno cela prva postava.

Vo faza na ofanziva ne mozam da go obvinam, tie se igracite, site problemi poteknuvaat od sredniot red spored mene. Khedira nikad nema da bide igrac sto ke dobie utakmica so eden poteg, stabilen, iskusen, moze ke ima nekoe utrcavanje, golce, ama toa e toa. Treba konkurencija za taa pozicija. Za Sturaro se e kazano. Mozebi eventualna greska bese neigranjeto na Pjanic, ama i on se mucese so taa pozicija vo 3-5-2. Pjaca povreden podolgo vreme, tek sega se vraka...

Dybala imase los den, ke se povrati, ne se somnevam.

PoraZot od Fiorentina pred 2-3 godini od 4-1 site znaeme kakvo vlijanie imase, pa da se nadevame i sega deka ke bide slicno.

Kajgana Shop

На врв Bottom