Zdravo na site, ve sledev nekoe vreme (vo vremeto koga birav klima) si kupiv klima i me snema. Ama sega na ladnovo vreme ne e loso da go spodelam so vas iskustvoto so edna od najfalenite klimi na forumot Gree Lomo GWH18QD-K3DNA1G. Klimata e vklucena 24h, navecer e postavena na 20 stepeni,a vo tekot na denot e 25-27 so auto fan. Na ova ladno vreme postignuva max 22-23 stepeni i koga duva na pojaka brzina nekako duva mn mlak vozduh kako fen na 1 brzina.Isto e nekako bucna,(samo na namalata brzina e tivka) mislam deka e nesodvetna goleminata za prostorot koj go toplime,35m2, duri koga duva na najjako stvara veter, a ako ja pustam na turbo duva skoro ladno? Sepak ne e losa koga na -20 uspeva da stopli do +22 sepak e za pofalba, ama mene na ovaa teperatura mi studi,naucena sum na 25-27...Vo koj rezim treba da raboti klimata za da bide efektivna a da ne trosi mn elektricna energija, da bide na auto fan ili na pomala brzina (ima 3). Kako da posignam povisoka temperatura. salonot ni e 35 m2 so izolacija 5cm i pvc prozorci. Sekoj sovet e dobredojden!Blagodaram!