Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
- Веќе ти одговорив, ама ти си мрза, очигледно, па сакаш само да г‘тнеш што е веќе наџвакано.
- Сите други веруваат во нивните богови, не во објавениот Бог.
- Моите Апостоли лекувале согласно нивната Апостолка моќ, со Божја помош, со своето знаење и умеење и со средствата кои им биле на располагање. Ти, секако, можеш да живееш во и со својата заблуда дека си у право.[DOUBLEPOST=1483825917]
-Доказот го немаш, затоа те мрзи да прочепкаш, ти доколку имаше доказ тоа ќе ти беше во потпис и имаше на секоја секунда да го пишуваш наоколу!
-Изгледа твојов бог е мрза, ако постои само тој, зошто не дојде и да се покаже како еден и единствен, па сите да веруваме во него, за разлика од прикаските дека бил тука пред 2000 години, сега имаме 4к камери на секој чекор, ќе го снимиме, ќе има надополнение на библијата со видео записи и нема да има други богови, сите ќе веруваме во него.
-Значи вие сте ги подмитиле и сте ги сториле апостоли, а тие биле надри лекари, се со цел да го зацврстите влијанието на госпо?

Па ако некој лекува а нема диплома за завршен медицински факултет и одредена специјализација е врач

Хммм, да.

http://forum.kajgana.com/threads/Ди...станати-убедувања.71895/page-772#post-7939173[DOUBLEPOST=1483827020][/DOUBLEPOST]
-Доказот го немаш, затоа те мрзи да прочепкаш, ти доколку имаше доказ тоа ќе ти беше во потпис и имаше на секоја секунда да го пишуваш наоколу!
-Изгледа твојов бог е мрза, ако постои само тој, зошто не дојде и да се покаже како еден и единствен, па сите да веруваме во него, за разлика од прикаските дека бил тука пред 2000 години, сега имаме 4к камери на секој чекор, ќе го снимиме, ќе има надополнение на библијата со видео записи и нема да има други богови, сите ќе веруваме во него.
-Значи вие сте ги подмитиле и сте ги сториле апостоли, а тие биле надри лекари, се со цел да го зацврстите влијанието на госпо?

- Доказот, т.е доказите веќе се дел од теми на форумов-побарај ги и само така ќе ги најдеш. До тогаш, живеј со заблудата дека си у право.
- Мојот Бог Е активен Бог; Он створи се‘ што е видливо и невидливо.
- Мудра мисла извадена од дебелото црево...

Хммм, да.

http://forum.kajgana.com/threads/Ди...станати-убедувања.71895/page-772#post-7939173[DOUBLEPOST=1483827020][/DOUBLEPOST]

- Доказот, т.е доказите веќе се дел од теми на форумов-побарај ги и само така ќе ги најдеш. До тогаш, живеј со заблудата дека си у право.
- Мојот Бог Е активен Бог; Он створи се‘ што е видливо и невидливо.
- Мудра мисла извадена од дебелото црево...
Мики пак вртиш со муабето, џабе си губам време со тебе,ем немаш доказ, ем лажиш дека имаш.
Оди кажи му на некој во Арачиново дека само твојот госпо постои, ќе ти извади калашо од под маса за да седи до неговио Алах.

Не бе мајкин, уопште не сме, напротив, секоја година се повеќе дела и проекти има. Годинава на пример ќе излезат од печат преведени на македонски уште две книги од исклучителна важност - Liber ABA(Магика книга 4) и Moonchild.
Секоја година имаме предавања и гости од целиот свет. Годинава за прв пат нашава оаза беше гостин на иницијанти од Австралија, Јапонија, САД, Италија, Норвешка... На секој саем на книгата има се повеќе инетрес за нашите книги.
Не само што не сме очајни, туку сме свесни дека создаваме историја!
Знаеш што е очајно? Да мораш да браниш ликови како Мики1 и да затвораш очи пред вакви нешта:

Е тоа е очајност! Соул е екстра дете! Млад човек со огромен потенцијал! Да плукаш по неговата личност за да истраеш во својот инает и тврдоглавост е очај!
Брат ти телемит си? мислам веројатно си ама да се осигурам...

Мики пак вртиш со муабето, џабе си губам време со тебе,ем немаш доказ, ем лажиш дека имаш.
Оди кажи му на некој во Арачиново дека само твојот госпо постои, ќе ти извади калашо од под маса за да седи до неговио Алах.

кеплер,

не го вртам муабетот, туку тебе е мрзиТ да прочепкаш по форумов и да дознаеш тоа што те занима.

Нема(м) потреба да одам во Арачиново, оти од таму никој не ме повикал, но штом го спомена, оти ти не отидеш и да им проповедаш за вера која е битно поинаква од нивната? Или, полесно ти е да мудруваш пред мониторот, да солиш памет и да делиш совети кои самиот не можеш да ги сториш?

кеплер,

не го вртам муабетот, туку тебе е мрзиТ да прочепкаш по форумов и да дознаеш тоа што те занима.

Нема(м) потреба да одам во Арачиново, оти од таму никој не ме повикал, но штом го спомена, оти ти не отидеш и да им проповедаш за вера која е битно поинаква од нивната? Или, полесно ти е да мудруваш пред мониторот, да солиш памет и да делиш совети кои самиот не можеш да ги сториш?
Е Мики стари добри времиња кога проповедаа пред неверници и пагани не мислејќи при тоа за сопственио ќар или безбедност па беа и тепани и убивани и затварани шо ја ширеа речта божја.
Денес без најмалце 25% (плус ручек) заработка не се исплаќа да ојш да проповедаш

Е Мики стари добри времиња кога проповедаа пред неверници и пагани не мислејќи при тоа за сопственио ќар или безбедност па беа и тепани и убивани и затварани шо ја ширеа речта божја.
Денес без најмалце 25% (плус ручек) заработка не се исплаќа да ојш да проповедаш

И то шо велиш...:coffee:

Празнотијата од твојве постој не се мерит нит со астрономски мерни единици.

кеплер,

Јас не проповедам вера, тука грешиш, јас само ти барам доказ за тоа што проповедаш ти, истото важи и за муслиманската, сум дискутирал со многу муслимани на таа тема.

Јас не проповедам вера, тука грешиш, јас само ти барам доказ за тоа што проповедаш ти, истото важи и за муслиманската, сум дискутирал со многу муслимани на таа тема.

И, шо научи од тија дискусии?...:coffee:

Еве ти пар очигледни докази за Божјото постоење па ти тргни од нив и почни да размишљаш:

1. Твоето постоење.
2. Сите други живи битија т.е. нивното постоење.
3. Околниот материјален Свет и редот во Светот/Вселената.

Доста ти е за почеток, а можи ти е и (пре)многу.

И то шо велиш...:coffee:

Празнотијата од твојве постој не се мерит нит со астрономски мерни единици.
Mики, астроному наш православен, ај покажи каде МПЦ користи астрономски мерни единици?

И, шо научи од тија дискусии?...:coffee:

Еве ти пар очигледни докази за Божјото постоење па ти тргни од нив и почни да размишљаш:

1. Твоето постоење.
2. Сите други живи битија т.е. нивното постоење.
3. Околниот материјален Свет и редот во Светот/Вселената.

Доста ти е за почеток, а можи ти е и (пре)многу.
Кај имаш доказ дека тоа твојо госпо го напраи?
Оти го нема твојо Исус да се покажи и да ги среди проблемите тука, да ја покажи силата како што доликува на секој моќник?
Оти осудувате инцест, а според вашата теорија за настанок на човекот излегува дека сите сме настанати од браќа, сестри т.е од човеците што ги напраи госпо (Адам и Ева или како и да ги викате)?

Ај еве ти како добар христијанин те молам да ми опишиш како те учат дека госпо го праеше светот и чоекот, постапно и да ми ја објасниш таа постапка.
-Дедо госпо напраи планини, напраи злато, железо, бакар, карпи, дрва.....
-Напраи вода, раствори и таму минерали, карпи подземни....

Значи постапно и после ќе ја разгледаме логиката на тие работи.

Кај имаш доказ дека тоа твојо госпо го напраи?
Оти го нема твојо Исус да се покажи
и да ги среди проблемите тука, да ја покажи силата како што доликува на секој моќник?
Оти осудувате инцест, а според вашата теорија за настанок на човекот излегува дека сите сме настанати од браќа, сестри т.е од човеците што ги напраи госпо (Адам и Ева или како и да ги викате)?

Ај еве ти како добар христијанин те молам да ми опишиш како те учат дека госпо го праеше светот и чоекот, постапно и да ми ја објасниш таа постапка.
-Дедо госпо напраи планини, напраи злато, железо, бакар, карпи, дрва.....
-Напраи вода, раствори и таму минерали, карпи подземни....

Значи постапно и после ќе ја разгледаме логиката на тие работи.

Кон болдуваното, по редослед:

- Ти немаш доказ дека дека Бог не ги створил. Јас имам доказ дека Бог ги створил.
- Исус се покажува на соодветен начин и на соодветни ликови. Ти не задоволуваш ниту еден Црковен услов за да бидеш Боговидец па затоа си Богомразец.
- Веќе објаснето на други теми од форумов. Адам и Ева раѓаа деца оти сам Бог така им заповеда, оти нема друг начин на „плодење и множење„ во вонрајски услови за живот.
- Бог го створи Светот и животот на совршено едноставен начин, согласло Божјата семоќ. Така, Бог заповеда-настанот се случува, односно Он од „ништо„ створи се‘ што постои. Опис на создавањето имаш во Битие, првата Книга од Стариот Завет. Не биди мрза, фати прочитај....

П.С.

За возврат, дај ми детаљен опис за тоа како е можно нештата сами од себе да се создаваат. Јас сум 100%-тно сигурен дека не знаеш, како и многумина твои модерни истомисленици и идолопоклоници.

Последно уредено:
П.С.

За возврат, дај ми детаљен опис за тоа како е можно нештата сами од себе да се создаваат. Јас сум 100%-тно сигурен дека не знаеш, како и многумина твои модерни истомисленици и идолопоклоници.
Значи Мики тебе ти е доволна книга од која нема ни оригинал ни се знае кој кога и каде ја напишал и нече туѓо неметнато мислење за да прифатиш како настанало се, али книга од автор за кој се знае и биографија и завршени школи и работи кои ги направил и напишал која има и издавач а кој кажува поинаку од твојата книга без автор - не било доказ
брееее многу си оригинален :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom