Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Немам Мики. Се сеќаваш јас и не сум некој побожен тип и заклучно со тоа немам никаков домет. Мене ништо не ми е јасно, збунет сум, заведен итн итн. Затоа јас не сум рајат од умот, имам мака, проблеми кои треба да ги решам сам. Затоа пак ти од друга страна го имаш господ бог да ти дува зад грбот. Ти немаш мака, немаш проблеми кои треба сам да ги решиш, немаш потреба да мислиш , ги знаеш сите одговори на сите прашања а тоа е дека господ така сакал и решил. Тоа е впрочем најубавото од целата работа и затоа си рајат од умот.
Утре дали ке врни. Ако бог така решил.
Дали ке ми стигнат дрвата. Ако бог така сака.
Дали ке се разболам. Бог ке кажи.
Дали ке оздравам. Со божја помош и секако ако тој сака така да, ако не пак тој така решил
Дали ке одам во рајот. Ако бог така заклучил.
Кога ке умрам . Кога ке реши господ.
Видиш мики затоа си рајат од умот и ги знаеш сите одговори на сите прашања пошто имаш само еден одговор на сите. Некогаш и ти блазесвам колку тебе се ти е рамно.
дали ќе клецнеш?
госпо знае!

дали ќе клецнеш?
госпо знае!
Не бе. Ако даде господ поправилно би било, за знаење тој сигурно знае дали ке клецка или не, и дали имал клецкано, колку блудни мисли имал, дали гледал филмови со забранета експлицитна содржина или се самозадоволувал. Па во даден момент зема тоа калкулаторот , прави есап дали дотичниот заслужил да клецка или не и му ствара на Мики поволна прилика за општење што Мики си ја толкува како ете Имало господ и му ја ислуша неговата желба и неговите молитви целиот среќен и радосен дека годините на молитви, целибат, постење и што и да правел му се исплатело.

владе,

наброј дури еден врвен домет од твојот ум...Ај обиди се да се сетиш кој е тој. :pos:[DOUBLEPOST=1483817676][/DOUBLEPOST]

Оигледно дека абер немаш што пишуваш во своите (!!!) постови, али шо е то битно; битно е дека по којзнае кој пут ја препрепреповторуеш онаа Адамовата: „...Јас не су, крив, сите други се криви...„.[DOUBLEPOST=1483817722][/DOUBLEPOST]

Го шири словото Божјо низ Светов.
За разлика од тебе, нормално...[DOUBLEPOST=1483817775][/DOUBLEPOST]

Саде на пари мислиш, а своите мисли им ги припишуеш и на другите. Ц, не ојт то така...[DOUBLEPOST=1483817838][/DOUBLEPOST]

Е ми, оти ти не им поможиш на тие кои имаат мака? Ааааа, ти „...нијеси одавле...„.[DOUBLEPOST=1483817894][/DOUBLEPOST]

А оти медицината немет лек против карциномот?...
Ќе мојш да одговориш? Јас велам дека не мојш.

Море Мики, црквата шири лага и превара, шири нешто што сите попој и ѓакони да се соберат нема да докажат дека постои.
Јас не ги измислив парите, тие се потреба и гледам дека и вие не ги одбивате туку напротив бааги ги барате, за секое пеење не викате дај колку имаш туку дај толку и толку, дерите два милиметри под кожа.
Јас не се декларирам како госпо за да им помогнам, вие го фалите госпо дека е семоќен, чим е толку јак нека ги тргни сите болештини и сите да живеат среќно и убаво, после таков потег има сите да го слават и да веруваат во него.
Медицината има најдено иљачи за милион болештини, црквата колку што јас знам нема лек за ниедна, а науката и медицината со тек на време најверојатно ќе најдат лек и за карциномот.

Море Мики, црквата шири лага и превара, шири нешто што сите попој и ѓакони да се соберат нема да докажат дека постои.

Да, имаш прашање за Црквата?
Јас не се декларирам како госпо за да им помогнам, вие го фалите госпо дека е семоќен, чим е толку јак нека ги тргни сите болештини и сите да живеат среќно и убаво, после таков потег има сите да го слават и да веруваат во него.

кеплер,

полн ми е куферот од ликови кои непрекидно се „исповедаат негативно„ а не кажуваат, уште помалку творат „позитивно„

Медицината има најдено иљачи за милион болештини,

Св. Апостол Лука е лекар од првиот век, исто како што Св. Лука Војнојесеницки е лекар од 20-от век.

Како ти текна дека медицината е исклучиво атеистичка дејност?

Св. Апостол Лука е лекар од првиот век, исто како што Св. Лука Војнојесеницки е лекар од 20-от век.

Како ти текна дека медицината е исклучиво атеистичка дејност?
Кај има студирано медицина и дали може да се види негде неговата диплома за завршен медицински факултет со кој просек.
И дали останал општ лекар или специјализирал нешто (гинекологија, кардиологија, ортопедија...“

@MIKI1

Опомена број 1. Ако веќе цитираш цитирај го или целиот пост или барем пасос или реченица не вака по збор или два, вадејќи ги од контекст за да си правиш мајтап.

Опомена број 2. Не ги навредувај членовите (или припадници на друга заедница) со разно-разни “епитети“, својствени за тебе а пријавуваш навреди кај што ги нема.

Нема да одам по тебе и да ти ги бришам или исправам постовите. Не ми расипувајте вечер, да мора да се казнуваме. Следниот прекршок ќе биде санкциониран.

П.С. @Кеплер @Let 3
Не спамирајте со истите фрази и не возвраќајте со навреди.

Да, имаш прашање за Црквата?[DOUBLEPOST=1483823150][/DOUBLEPOST]

кеплер,

полн ми е куферот од ликови кои непрекидно се „исповедаат негативно„ а не кажуваат, уште помалку творат „позитивно„.

Имам прашање, Мики те молам да ми го докажеш постоењето на твојот бог, значи доказ, плус примери што го покажуват неговото постоење.
Второ прашање, дали постои само твојот бог или уште 4000 богови?

Како ти текна дека медицината е исклучиво атеистичка дејност?[DOUBLEPOST=1483823291][/DOUBLEPOST]

Да те потсетам, пошо кратко паметиш:

Знајш како иде „онаа„: „..На кретенски прашања, се даваат кретенски одговори...“.

Медицината е дел од науката, постојат научници кои се декларираат како побожни иако не можат да го докажат постоењето на госпо. Каде пишува дека твоите апостоли лука лекувале со помош на госпо или со тревки и иљачи од овој свет?

@MIKI1

Опомена број 1. Ако веќе цитираш цитирај го или целиот пост или барем пасос или реченица не вака по збор или два, вадејќи ги од контекст за да си правиш мајтап.

Опомена број 2. Не ги навредувај членовите (или припадници на друга заедница) со разно-разни “епитети“, својствени за тебе а пријавуваш навреди кај што ги нема.

Нема да одам по тебе и да ти ги бришам или исправам постовите. Не ми расипувајте вечер, да мора да се казнуваме. Следниот прекршок ќе биде санкциониран.

Ај да видам дали истово ќе им го упатиш и на другите членови, со кои, очигчедно е, ем немаме ист светоглед, ем се нашироко познати како форумски ( а и шире...) Богомразци.

Ај да те видам...[DOUBLEPOST=1483825245][/DOUBLEPOST]
Имам прашање, Мики те молам да ми го докажеш постоењето на твојот бог, значи доказ, плус примери што го покажуват неговото постоење.
Второ прашање, дали постои само твојот бог или уште 4000 богови?

-Постоењето Божјо веќе е докажано и покажано на одредени теми на форумов, така да не биди мрза, прочепкај по темиве, барај и ќе најдеш. Немам намера не секого поединечно да му изнесувам докази, како „контра„ на нивното неверие.

-Постои само Едниот, т.е Троединиот Бог: Отец и Син и Свет Дух. Тие 4000 богови се плод од човековата фантазија и од ѓаволовото подметнување кон првата Божја Заповед. Патем кажано, хиндусите се шапниони во многубожтвото, така да ги имаат мај миљон а не бедни 4000 богови.[DOUBLEPOST=1483825296][/DOUBLEPOST]
Медицината е дел од науката, постојат научници кои се декларираат како побожни иако не можат да го докажат постоењето на госпо. Каде пишува дека твоите апостоли лука лекувале со помош на госпо или со тревки и иљачи од овој свет?

На погрешно прашање, се дава погрешен одговор.
Прејди на саглам прашање.

Последно уредено:
Ај да видам дали истово ќе им го упатиш и на другите членови, со кои, очигчедно е, ем немаме ист светоглед, ем се нашироко познати како форумски ( а и шире...) Богомразци.

Ај да те видам...
Ете виде.
А дали некој ако не ги дели твоите ставови, автоматски е богомрзец? Не би рекол, а и да е, внимавај на речникот. Демократија.... кој кого сака ќе љуби или ќе мрази.
Омразата ниту тебе, ниту генерално на христијаните не ви е непозната. Вие сте поголеми богомрсци и негатори на богови. Не признавате и мразите над 4000 богови.

Ај да те видам...[DOUBLEPOST=1483825245][/DOUBLEPOST]

-Постоењето Божјо веќе е докажано и покажано на одредени теми на форумов, така да не биди мрза, прочепкај по темиве, барај и ќе најдеш. Немам намера не секого поединечно да му изнесувам докази, како „контра„ на нивното неверие.

-Постои само Едниот, т.е Троединиот Бог: Отец и Син и Свет Дух. Тие 4000 богови се плод од човековата фантазија и од ѓаволовото подметнување кон првата Божја Заповед. Патем кажано, хиндусите се шапниони во многубожтвото, така да ги имаат мај миљон а не бедни 4000 богови.[DOUBLEPOST=1483825296][/DOUBLEPOST]

На погрешно прашање, се дава погрешен одговор.
Прејди на саглам прашање.
Многу ти е комплициран госпо, ако веќе си го докажал најди го постот и стави го тука, ќе го заклучиме на првата страна за сите да го видат постоењето на госпо, вака ништо не прајме.

Значи сите другиве веруваат во грешен бог, дај го ваму доказот да средиме со муслиманите дур не се направила владата, па сите сплотени ќе живееме и ќе се молиме на госпо.

Наведи како лекувале твоиве апостоли, доколку лекувале со молитви и богословувања тогаш верувам дека овие биле божји луѓе и лекари, а ако користеле човечки методи тогаш се дел од класичната медицина што е производ од човековата интелигенција.

Многу ти е комплициран госпо, ако веќе си го докажал најди го постот и стави го тука, ќе го заклучиме на првата страна за сите да го видат постоењето на госпо, вака ништо не прајме.

Значи сите другиве веруваат во грешен бог, дај го ваму доказот да средиме со муслиманите дур не се направила владата, па сите сплотени ќе живееме и ќе се молиме на госпо.

Наведи како лекувале твоиве апостоли, доколку лекувале со молитви и богословувања тогаш верувам дека овие биле божји луѓе и лекари, а ако користеле човечки методи тогаш се дел од класичната медицина што е производ од човековата интелигенција.

- Веќе ти одговорив, ама ти си мрза, очигледно, па сакаш само да г‘тнеш што е веќе наџвакано.
- Сите други веруваат во нивните богови, не во објавениот Бог.
- Моите Апостоли лекувале согласно нивната Апостолка моќ, со Божја помош, со своето знаење и умеење и со средствата кои им биле на располагање. Ти, секако, можеш да живееш во и со својата заблуда дека си у право.[DOUBLEPOST=1483825917]

- Веќе ти одговорив, ама ти си мрза, очигледно, па сакаш само да г‘тнеш што е веќе наџвакано.
- Сите други веруваат во нивните богови, не во објавениот Бог.
- Моите Апостоли лекувале согласно нивната Апостолка моќ, со Божја помош, со своето знаење и умеење и со средствата кои им биле на располагање. Ти, секако, можеш да живееш во и со својата заблуда дека си у право.[DOUBLEPOST=1483825917][/DOUBLEPOST]

Дека е виденото? Дај посочи ми.
Значи не биле доктори туку врачеви

Од кој дел од долната плојна од телото ја извај оваа тешка мисла?
Па ако некој лекува а нема диплома за завршен медицински факултет и одредена специјализација е врач

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom