- Член од
- 30 март 2012
- Мислења
- 376
- Поени од реакции
- 234
sekako so parno ce bide mnogu povece ama bar ce bides zgrean vo tisina i bez veter. Ovde nekoi gi velicaat invertorite ko da rabotat na enrgija od sonce, i invertorot znae da potrosi, bar mojot se ponasa taka i ovie dva dena potrosi za 48h 36kw. On e postaven vo spalna 16m2, jas ne spiem tuka bidejci detskata mi se sreduva i tuka spiat zena mi i decata. Se oseca slab veter, a veter e veter nemoze nikogas da go cuvstvuvas kako topol. Ima konstanten brum, bar mene mi preci i ona sto e interesno e ako iskocis na balkon kade sto e nadvoresnata ona tivko si raboti a vnatre ima brumсе мислев, и многу различни мислења и муабети слушам за парно на струја, многу високи сметки и сл. е сега секој си има своја граница за високо или ниско, на пр. мајка ми се греат на дрва и кога ке им стигне сметка за струја 2000-3000 денари многу им е, додека јас сега за сега плакам од 8000 до 10 000 денари месечно, така да овака лаички кажано, колку ке ме фака да плакјам струја месечно ако ставам парно на струја? значи точна математика не барам ама од прилика да имам некоја ориентација.
додека ако ставам секаде инвертори некој по саалам модели што се, првобитната инвестиција ке ми биде можеби повисока ама после тоа за стуја верувам дека ке палкјам барем дупло по малку него ли парно ако ставам. и за тоа и се распрашувам пошто сакам убаво да се информирам за да не се поебам.
Za tvoja uteha i mene za dekemvri mi dojde 7500 denari i ne mozam da veruvam koga nekoj ce napise trosel 1200 mesecno a mene samo bojlerot mi e 1000-1200 mesecno, kaj e sporeti osvetluvanje i tehnika
Zemi si na kraj edno AERI i ne frlaj pari za brendovi http://advancemedia.com.mk/index.php?route=product/product&path=104&product_id=1364&filter=55&sort=p.price&order=ASC