Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Утре Youth на Телма, во 19h.

Можи репете да се напрај.

Мојата реакција за време на Assassin's Creed:
giphy.gif

До кога од прилика би го давале Роуг 1 во кино?
Мислам уште 2 недели најверојатно ќе биде даван.

Другарче со кое заедно кисневме на АЦ игрите и воедно е сто пати поголем фан од мене на целата франшиза е апла разочаран од филмот, ме плаши.:cautious:

Другарче со кое заедно кисневме на АЦ игрите и воедно е сто пати поголем фан од мене на целата франшиза е апла разочаран од филмот, ме плаши.:cautious:
Среќа јас го очекував ова, па можда и позитивно ќе ме изненади на крај :icon_mrgr:

Среќа јас го очекував ова, па можда и позитивно ќе ме изненади на крај :icon_mrgr:
Кој знае.
Ја не ни очекувам да се приближи ни блиско до игрите, игрите имаат фантастична приказна и тек на настани и дали ради тоа дека играта е 100+ саати па приказната е до детал разработена и совршенство, во филмот баш тој дел бил страва. Визуелно океј бил. Мое мислење е дека рандом луѓе што не ги играле игрите ќе им легне филмот додека ние „фановите“ да речам кои доаѓаме од светот на игрите ќе бидеме апла разочарани.
И не го сакам трендов што почнаа од игри филмови да прават, богохулење е. Замисли Witcher филм да ми прават, никад нема да го гледам.

Нема никогаш да испадне добар филм базиран на видео-игра, никогаш.

Освен Стрит Фајтер и Мортал Комбат, тоа се тие два филма, врв на Б-продукцијата во 90-тите :cool:

Фала богу дека нема затоа и реков дека не ми се свиѓа трендов со правење филмови базирани на игри. Ниеден филм, режисер и глумец нема да ми ја долови атмосферата или приказната од било која Witcher.

Нема никогаш да испадне добар филм базиран на видео-игра, никогаш.

Освен Стрит Фајтер и Мортал Комбат, тоа се тие два филма, врв на Б-продукцијата во 90-тите :cool:

need for speed, tomb rider беа добри филмови

need for speed, tomb rider беа добри филмови
Томб Рајдер не би рекол.
НФС не го ни рачунам затоа што не е story driven игра, ниту филм. Онака 4fun се и филмот и играта. Која приказна ти е во најдобрата NFS: Most Wanted? Се тркаш дур не биднеш 1 место.
Збориме за игри како AC, Witcher, Uncharted, WoW нареди која сакаш со комплексен свет, приказна и ликови и секоја со своја специфична атмосфера во кој секој филм паѓа да ја долови.

Need for speed не беше ништо посебно, а се надевав дека ќе е подобар затоа што де крена hype за него.

Јас за Стрит Фајтер и Мортал комбат сум озбилен, сега зборувам малце од носталгична призма, но јас како дете тие филмови ги имав гледано преку 50-тина пати (на касети ги имав снимено) и ништо не може да ме разубеди дека се добри филмови (за тој жанр и публика).

Но пак, како шо вика @HoT IcE , и тие два се базирани на игри што не се story driven.

Кој знае.
Ја не ни очекувам да се приближи ни блиско до игрите, игрите имаат фантастична приказна и тек на настани и дали ради тоа дека играта е 100+ саати па приказната е до детал разработена и совршенство, во филмот баш тој дел бил страва. Визуелно океј бил. Мое мислење е дека рандом луѓе што не ги играле игрите ќе им легне филмот додека ние „фановите“ да речам кои доаѓаме од светот на игрите ќе бидеме апла разочарани.
И не го сакам трендов што почнаа од игри филмови да прават, богохулење е. Замисли Witcher филм да ми прават, никад нема да го гледам.
Јас никогаш ги немам играно игрите, хаотичен е филмот, кажав и претходно, премногу кратко трае за да се пренесе таа приказна. Тепачките ми се свиѓаа, визуелниот дел беше супер, ама како што кажа и драгонскај погоре со гифот, цел филм си таков, некаде последни 20 минути почнуваш да ги разбираш работите како се уствари. Ама од друга страна ќе прават уште делови, па можеби уште ќе ја разработуваат цела приказна, па како целина ќе биде одлично.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom