Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
S

silmarillion

Гостин
Дачиќ: Ја признавме Македонија удирајќи им шлаканица на браќата Грци, а тие секогаш гласаат за Косово

Спаваш ли мирно луди Милојко!?:))))

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.361
Поени од реакции
4.171
....ти само издишуј македонии, твој избор, ама баткове федерални тек почнуат да вдишуваат и да ја дујат голема албанија.....:):)
Си го дујат ахмети и компанија џебот, обичниот свет албанци си го видоа фајдето и од рамковниот, никој веке не сака да гине за рамковни и федарации. Само големи пиздарии и сценарија на арамиите можат да го нахушкаат народот инаку природно тој националистички мотор нема веќе гориво.

B

Borg_Drone

Гостин
Има нешто ново, се знае ли кој ќе го лапне сега на Ахмети? Или пак се решија и ВМРО и СДСМ да не го лапаат па ќе има повторно избори?

Член од
25 март 2012
Мислења
8.589
Поени од реакции
5.186
Прво, навредиве говорат за твојата култура. Нема што да се коментира освен дека копито си е копито.

Второ, за расизмот и генетската супериорност. хахахахаахахахах :pos::pos::pos::pos::lolzz::lolzz::lolzz::lolzz::lolzz::lolzz:
Од кај го извади ова бе, кое зборче од мојот пост те упати на тоа дека македонците биле генетски супериорни? Секоја чест, ни Латас не ти е рамен.
Џабе кукање, плачење, изговори и вреѓања кога едноставно проблемот е во самите себеси.

Трето, во селото од дедо ми до четврто се учело, а учителите биле полуписмени. Дедо ми заминал како ѕидаро-фасадер по Југославија и Германија уште од 15-16 години. Таа е позадината на секој селанец роден во 40-тите без разлика на тоа дали бил македонец или албанец. Во 70-тите секој државјанин на РМ имал исти услови за образование, факултетите биле бесплатни па затоа татко ми си завршил факултет навреме и си се вработил. Не по рамковен туку по заслуги.
Е сега во 10-тите ситуацијата е џабе ти образование, култура и знаење. Вади си бугарски пасош и мафни се од мизеријава дур не си останал сам со себе.
Реков дека не е оправдание тоа ама да се правиш наудрен и да викаш дека сме имале исти услови е злобно во најмала рака.[DOUBLEPOST=1483369584][/DOUBLEPOST]
мене нешто ме буни кога станува збор за Албанците и Грујо, според она што го читам од албанциве генерално сите го мразат Грујо, јас па се мислам зошто, што повеќе сакаат/те од Грујо, во негово време се изгласа амнестија, се призна Косово, има уште еден куп други работи што одат во ваш интерест, мене ме интересира од каде потребата за толкава омраза кон човекот, можеш ли ти Пуно тоа да ми го објасниш пошто навистина мене не ми е јасно зошто толку омраза кон човекот од ваша страна, што е тоа што јас не го знам.
Косово ќе се признаеше од Македонија и членот милојко да беше премиер.
А за амнестијат јас како пуно ништо не сум добил, сум добил само страв, пошто има слободен убиец.
Груевски е замразен од албанците заради бомбите, односно за случаевите што има сомневања дека се монтирани. Бонус е реториката што ја употребува низ избори.

Последно уредено:

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Албанците викаат дека го мразат Грујо поради неговите "анти-албански политики",
а опозиционериве викаат дека Грујо водел проалбански политики.

Некој мора да греши тука нешто, другари.:)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278

Ќе ја видиме грешката кога ќе ни кажат под какви услови е формирана владата

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Ќе ја видиме грешката кога ќе ни кажат под какви услови е формирана владата
Тоа го знаеме, двојазичност во цела Македонија, Албанскиот станува официјален, 500е просечна плата, и грдото лице на Македонецот се разубавува.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Реков дека не е оправдание тоа ама да се правиш наудрен и да викаш дека сме имале исти услови е злобно во најмала рака.[DOUBLEPOST=1483369584][/DOUBLEPOST]
Косово ќе се признаеше од Македонија и членот милојко да беше премиер.
А за амнестијат јас како пуно ништо не сум добил, сум добил само страв, пошто има слободен убиец.
Груевски е замразен од албанците заради бомбите, односно за случаевите што има сомневања дека се монтирани. Бонус е реториката што ја употребува низ избори.
Злобно? Кој ти е овој речник бе? Печен си за дебата со Ѓорчев, тука ви се и ставовите и интелегенција(намерно спомнав и наш да не речеш после дека сум крвник на аљбанскиот народ).

Свесен си дека првиот универзитет во РМ е отворен пред евај 60-тина години?
Мислиш македонците се школовани до 10-то колено, а кутрите аљбанци ни биле робови со векови наназад.

Или си платен, или си глуп или живееш преку барата и твоја нога нема стапнато во Македонија.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
Национализмот кој постоеше и кај албанците и кај македонците веќе е издишана работа. Пополека сите сватија дека за бедата и мизиријата во која живеат не им е крив другиот, дека сите се вариме во ист лонец. Цели генерации се упропастија и никому повеке не му е ниту до голема албанија ниту до голема македонија. Пополека но сигурно луѓето сваќаат, посебно новите генерации, дека највредни се животот, семејството... а не таму некои глупости за кои треба да погинеш и пак да ти биде исто па дури и полошо. Кај нас сега само вештачки, сценариски може да се направат тензии но и тоа оди тешко, видовме како помина кумановското сценарио, поставувањето на крстот во чаир, поставувањето на орелот.... и покрај сета медиумска серенка не се лепи лесно народот на такви мајмунлаци... неможеш новите генерации да ги лажеш и манипулираш да гинат за глупости а постарите генерации видоа дека не вреди да се гине така да ако политичарите-криминалци не направат некои тешки пиздарии- нема кворум за лудило.
Ако не им е до голема Албанија ондак зошто цели општини во Македонија се под ш.иптарска окупација? Ако не им е до голема Албанија ондак зошто сајтовите на орковски општини ко Сарај се исклучиво на ш.иптарски? Зошто македонска нога не смее да стапне во тие села? Кажи ми, ако на ши.птарите не им е до голема Албанија тогаш зошто двојазичност на цела територија?
Ќе ме убедуваш дека 90% од сите јавни натписи и реклами во тие општини не се исклучиво на албански?
Све ли е ова вештачко? Масовно градење огромни стамбени згради во Чаир е вештачко? Фарса? Кој ќе живее во тие згради? Ставре или Љатиф?
Многу лесно е да манипулираш народ, и тоа посебно лесно се прави денес врз ш.иптараната и нивната милитантна религија. Сега на секој протест они вадат знамиња на Саудиска Арабија и урлаат Алах Акбар. Во моментов шип.тараната во Македонија под водство на нивните арапски браќа е поопасна од било кога.
Неизбежно е тоа чувство кај орките. Желбата да се одбрани исламот. Така се програмирани од раѓање и нема бегање од тоа.

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.382
Поени од реакции
3.567
Ако не им е до голема Албанија ондак зошто цели општини во Македонија се под ш.иптарска окупација? Ако не им е до голема Албанија ондак зошто сајтовите на орковски општини ко Сарај се исклучиво на ш.иптарски? Зошто македонска нога не смее да стапне во тие села? Кажи ми, ако на ши.птарите не им е до голема Албанија тогаш зошто двојазичност на цела територија?
Ќе ме убедуваш дека 90% од сите јавни натписи и реклами во тие општини не се исклучиво на албански?
Све ли е ова вештачко? Масовно градење огромни стамбени згради во Чаир е вештачко? Фарса? Кој ќе живее во тие згради? Ставре или Љатиф?
Многу лесно е да манипулираш народ, и тоа посебно лесно се прави денес врз ш.иптараната и нивната милитантна религија. Сега на секој протест они вадат знамиња на Саудиска Арабија и урлаат Алах Акбар. Во моментов шип.тараната во Македонија под водство на нивните арапски браќа е поопасна од било кога.
Неизбежно е тоа чувство кај орките. Желбата да се одбрани исламот. Така се програмирани од раѓање и нема бегање од тоа.
Така е јагне.
Затоа гласај за Грујо наш, Тој ќе ги исчисти клетите шиптaри од наша мила Македонија и ќе го направи анимето оживеано.
РИМУВ КЕБАБ!

S

silmarillion

Гостин

Реторика и пракса не ги мешај. Нека разберат клетите Ш..ари ечи од вмровците пред ДИК а не одат у Чаир. Тука е другар грешката. У немањето свест за абортус па се раѓа све и свашта :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom