karan
бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
- Член од
- 31 мај 2006
- Мислења
- 3.595
- Поени од реакции
- 2.719
Национализмот кај Македонците не е ниту 10% од национал-шовинизмот кај Албанците.Од овие избори научивме неколку работи, меѓу кои најинтересното според мене е дека македонците сепо националисти од албанците.
Сум напишал еднаш порано, македонците сешто претрпеа, секаков криминал направен од властите.замижуваат, само тие попусти кон албаните ги запамтуваат, криминалната приватизација ја подржуваа затоа што беа изманипулирани демек да не ги земаат албанците мораме вака по брза постапка да ги приватизираме.
Не е чудно што не постои политичар кој е осуден за корупција или нешто друго. Во таа курва Европа има осудени политичари, фак.
За осудените за сопот за кои преку преслушуваните разговори научивме дека се невини, а еден член тука го пцуеше Заев зошто ги пушти тие снимки, не сме морале да знаеме за тоа...
Сопот беше најтешката бомба досега, но никому ништо, ниту некој спомнуе нешто...
Врв на глупоста, македонецот се плаши дека ако се прави двојазичноста низ цела држава ќе се преселат албанците кај источна, не знам што мозок е тоа.
Повеќето македонци гласаа за таква партија која му сервираше вакви глупости и веруваа во тоа, со тоа јасно кажаа дека корења ќе јадат, ама држава со албанците не сакаат, тоа е и програма на фашистичкава партија, за нив решението е поделба на државата, тоа може и преку членовите овде да се приметува.
Ние не се стремиме кон промена на граници. Вие го имате зацртано тоа за цел во вашиот живот.
Всушност кај Македонците и не се работи за национализам туку само борба за зачувување на државата. Каде ти виде национализам?
Одговори ми што зошто ти е тебе во Радовиш да има двојазичност, кога сите институции објавуваат закони и огласи и на албански јазик, а во главниот град и сите останати градови кајшто живеат Албанците двојазичноста веќе се применува.
Последно уредено: