Божиќно шлаење ......во Quicken Loans арена
==========================================================================
Шлаач, шлаење
Лик кој цело време без никаква цел шета по улици - се шлае. Шлаење е исто што и тепање време, акање.
- Што работи комшијава? Ептен зафатен, прв излегува наутро, последен се прибира навечер, каде и да одам низ град на него налетувам.- А бе каква работа, каква зафатеност. Се шлае.
http://zargon.mk/posts/576
Следат неколку ситуации и моменти опфатени во клипов погоре од последниот меч од регуларен дел Кавс vs Голден
Почеток на клип , прва ситуација =Зошто доаѓа Кари непотребно во рекет, му помага на КД со Лов -удвојува ли под кош(нема потреба), што прави?! Да, "неговиот човек" (во дефанзивен контекст) Лигинс е офанзивно бескорисен и на тоа растојание не може да направи штета, особено на периметар, ама правиш голема дупка и ситуација да лесно створат Кавс вишок играч....
Ни ваму, ни таму , без фокус е !
Без концепт лута по теренов,се шлае, колку да се рече трча по било кој, продава "играм одбрана". Се враќа на периметар и бара од Клеј да превземе на Леброн,со задоцнување, и тоа во последен момент кога личи дека всушност Кари ќе оди на Леброн (мерак му е за дуел со Ирвинг?!) што овозможува Леброн лесно да го скине Клеј во ваква ситуација на прв чекор....
Дефанзивен координатор ли е во екипава ??? Вакво поведение е особено типично за него
во одбрана последниве 2 години (па и од поодамна, само тогаш не беше толку медиумски во фокусот) со што Стеванчо прави сериозна штета најчесто.
0.11 од клипот слична ситуација, Кари виси само на граница од рекет, влези -излези (Кер "генијалецов" ги научил играчиве неколку
box дефанзивни варијации со фокус кон Леброн)
Го чека Леброн за удвојување ??? Во момент кога оди Ирвинг на влез со топка од десна страна, на само место е и наместо да се постави/затвори (барем рака да пушти) бега од него и гледа НБА и чека од другиве да превземат ! Арно не успеваат да ги казнат бидејки и ова е само типичен стагнантен напад на Кавс со лоша просторна координација, каде цела екипа чека од Леброн да направи некоја магија и е статична на неактивната страна (Ирвинг, Лов во ќошот и Тристан на другата половина се пасивни и здрвени, Лигинс хибернира -не го ни играат)
0.23 Заза Пахуљица си нани во рекетот....дефанзивни три несудени. Добар блок од Тристан за Лав, солидно изиграно =ги кинат
0.34 брка Кари комарци и мушички, рипни малку ...цел меч всушност ќе го полнат Кавси и ќе го "злоупотребуваат"
младичот (дефанзивно, перверзњаци !)
0.45 По истурање на КД, какво прекуокеанско торпедо од Лов
(го бива за вакви работи) и контра за Кавс - се успа Кари и у транзиција го кинат!
ауууууффффф Кари како му се пушти "
..... бргу бргу Кари, Леброн да не Ви го збари ...." испаничен Кер вреска од клупа(Ви со голема буква, од почит)
Во право се вагонџиите на Голден дека колку само ги буткаа судиите Кавс овој меч, чист офсајд несуден од Леброн!Срамота ! Вика Кер тајмаут, да пивне Кари
од Наја Вилјамовка и
Газозата (
Gatorade де , за Македонско тржиште е под друго име, ист к-р) да му дојде душичката,електролити/мелектролити, ова-она да надокнади, сила нема се гледа!
0.55 "Split my Clit" - позната во стручната литература дефанзивна шема на Војниците, изведена до перфекција -Леброн како на модна писта у Милано...КД гледа телевизија
, ни да мрдне .... ама и Стеванчо пушти малку раче, очајнички......после не играл одбрана
1.08 и Шамп во дуел 1 на 1 преку Кари, до крај ...па зошто да не,не е ова Лигинс а и се гледа во контактот со тело на влез како го исфрли, беспомошно од Кари штурчето, лоша одбрана, буквално го пушти да се прошета....не е битно што промаши, поентата е јасна
1.17 повторно Кавси играат преку Кари,овој пат под кош, сега дојде редот на Џеферсон да си ја проба среќата.....немаше тука никаков контакт (Џеферсон изгуби баланс на пивот ногата и продаде непостоечки контакт) и поклон за Кавс....но тоа не го менува фактот дека Кари лошто се постави во одбраната повторно(бега од играчот) и без проблеми ке го скинеше Џеферсон, па и било кој друг во оваа ситуација !
1.34 Кавси префрлаат топка...која е поентава што КД трча по сите играчи ?? Џабе колената си ги аби ....."
Абе Кеј Ди, магнетниот појас на Др. Левин е лага" !!
1.54 Draymond од Зелениково чека такси во рекет...дефанзивни три несудени
2.09 Вест и Игудала се зачукаа на PnR против Леброн ...практично Вест иде на помош и му направи "блок" на Андре и му олесни на Леброн да ги скине.. Се успа и Клеј ..одлично читање од Фрај и
ги испржи Војнициве
2.21 тоа се тие елитни одбранбени играчи (драпај си таквото
) што на обичен PnR се губат....Игудала со грбот ....
2.32 нани нани дрееееејмонд нани нани зеленикооооо ...дефанзивни 5 секунди несудени
2.46 Изолирбан Ирвинг против КД/box на лева страна, стагнантен напад за Кавс...никакво движење на неактивната страна (десна половина)три играчи на Кавс гледаат Uncle Drew во живо
........најмногу страдаа Кавси пред 2 години финале од вакви ситуации, ама и немаа кадар тогаш (повреди)
3.10 Грин, другар,
кај е север кај е југ ??? Кога ти викаше мајка ти да не бегаш од часови по Географија! Шала на страна, дефанзивни три секунди несудени...апла...судиите може му прогледаа од жал бидејки му се сврти паметот. ОК е тогаш, нема смисла!!!
3.22 "split my clit" втора клапа - дефанзивен сетап играат Војниците tweaked for PnR, by guru KER
, абе прсти да излижеш = како се губат и Кари и КД на PnR...
Што се игра тука ,нека објасни некој Ве молам ???.....не се работи за лоша комуникација.Кари повторно со лоша одбрана му олесни на Леброн .
3.40 последниве години, откако стана јака CUNT у НБА
, Кари зорле прави екстензија на ногата кога шутира за три да изнуди контакт -фаул у напад по правила(кои правила y NBA
?!)
нема смисла крај на полувреме...ама чести му се ваквите ситуации при неблансирани шутеви за три , од крило посебно, кој гледа знае
3.50 Стеванчо реши да ја превземе ситуацијата во свои раце.....
4.03 Тристан ,
имаш месиџ од Вујко ти од Острелија...одлично следи Тристан коњот ...каква дупка во рекетот на Голден и со која леснотија го пропуштија Ирвинг
4.18 Кари се изнервира и реши дефанзивно да ги стегне Војниците, АМА ОЗБИЛНО овојпат, мајке ми ....Повторно како дефанзивен координатор
!
Го с'ска Андре,и го мести (за сликање), му вика
"...
Полево, Полево...абе полево...држи го Ирвинг...." А Андре рже не се држе
,се топори, ланецот ќе го скине ....
Ете ти го у тој тренутак Вујко ти оди на влез,по блок од Тристан, мине покрај Кари , овој го гледа само како оди кон кошот , бега од него и му вика на Андре "
Ајде сега НАПАД "
и му се дере на Андре по неуспешната мисија - "....Ти реков дека ќе иде на влез а ти само бегаш." Да не беше трагично ќе беше смешно, Shaqtin' a Fool материјал
,
никој не го спасува, ни CIA AGENT ни NAVY SEALS!!
4.40 си дреме Заза.....дефанзивни три секунди
5.05 нани нани дрееееејмонд нани нани зеленикооооо
....дефанзивни 8 секунди несудени
Кавс се изнапромашија многу лесни шутеви по три четвртини и пак губат само 7 поени на почеток на последна четвртина, соодносот во ефикасност доволно кажува......Џабе КД и Клеј имаа одлична партија до тој момент и да не им беше катастрофалната одбрана на Голден , тимска и индивидуална, мечот ќе беше одамна готов !
5.27 преку Кари оди Џеферсон, беспомошно Кари со фаул.....што друго му преостанува
5.37 напад за Кавс, Кари го одбра Шамперт за свој човек во одбрана ....се поставува одбраната на Голден, разбира се-
Кари маестро превзема контрола (ами кој друг ?!)= ги мести сите, "Ти ваму, ти таму", па се знае кој е глава бе = и му вика на Ливингстон -
".....Шон,еве Леброн тропа на врата е,ќе иде, биди спремен, немој ко Андре пред малку да ме заебеш!!!! Ти давам сигнал и рипаме, не се плаши и јас ќе бидам покрај тебе цело време , мамата ќе му ја е-еме на Царот у заседа...слушај шо ти викам!!!"
Влез на Леброн против КД , пак се шлае Кари во одбрана на погрешно место...... Шамперт сам за три, една инекција ...до овој момент Шамперт е 0/7 FG%...не може цела вечер да промашува
6.12 напад за Кавс... Ирвинг кон Лов кој бара да игра 1-1, КД го заборави Ричард корнер.... се коцка да сече...чичко ти Џеферсон ги вакцинираше Вориорс од
грип (оваа вакцина делува и против свински и птичји грип, 3 во 1 коктелче!)
6.45 Со малку трпение Вујче одлично го воочи пропустов во одбрана на Кари и Андре...намириса дека Кари може да ја посере....ти се мочам у
свичот ...каков тајминг за Кари...дупка во рекет, лесни поени
7.10 Грин апла избрзан шут за три ....Во овие моменти при таков резултат да имаш три шутери супериорни на терен а ти земаш шут ??!!......абе алал да му е на кумот како ти го погодил името Зелениката мислеше во тие моменти тој ќе ја реши и ќе се чалами
7.22 КД чека такси во рекет....дефанзивни 10 секунди...ништо ново
7.50 како само лесно го пропушти Кари Ирвинг на влез......одлично разбирање мегу Вујче и леброн
8.07 Split my clit 3...Алберто Томба ли е на Алпите или Вујко ти.....џабе Кари под кош, ќе ја дупне
Голден имаа 14 разлика на 9.35 до крај , ги спичкаа екпресно и за 8 мин. постигна само 9 поени.....колапс и дефанзивно и офанзивно
Шокантно , фрапантно, ексклузивно
Талентирани а колку само биле скромни младите НБА ѕвезди како деца, светската јавност во ШОК и неверување !!!
Дел од нивните желби за Божиќ, порачки и нарачки од Дедо Мраз, нецензурирано, 1на 1 delivered by TRT
( ма какво лепено,сечено, монтирано, прелепувано,кафански муабети ......јок, само прва рака ) Анкетата открива и многу за карактерот на овие млади таленти
"......
Сакам Дедо Мраз да ми донесе цел пакет ексклузивна тоалетна хартија со логото на Lakers, носот ми тече многу и треба да ми ги оперираат синусите .....те молам Дедо добро спакувај ја, во дупла амбалажа и пази кога ќе ја пушташ низ оџакот ........"
http://img0.etsystatic.com/004/0/5357198/il_570xN.359157036_7jpz.jpg
"......
сакам влечки од ЧИК Куманово да ме чекаат до елката од десна страна, лакирани, едно костимче како на Драги AIR (аир да не видите) Шпага и две кошулчиња со сите бои од спектарот на виножитото (ќе му даам една на J.R голтарот) И Санта дај ургирај кај кабелскава Fashion TV да ја пуштат ,жити Ирвасите...."
"......
.Ја сакам Санта да ми донесе многу постери со чичко Џеферсон и многу стек ,не е битно дали е саламурен, само да биде како тој на Порзингис што го јаде,до стекот е дефинитивно!
Може и по некое парче ослич за да бидам јак ко Леброн......."
"......
Јас Santa многу го поштуам !Овој Крисмес сакам да ми донесе една тегла мед за да иаме сила а може и по една тегла цвекло ,само ORGANIC, за другар ми Клеј, да не ни паѓа шеќерот у јуни и да не се губиме со анемични перформанси y Finals......"
"........
Santa , oh Santa , те молам 3-4 пакувања од новата формула на California Fitness за нега на зглобови, HealthyKnees,со рскавица од ајкула, капсули или прашок whatever...хитно ми е...не е за мене , ја сум само начурел и такви препарати и crap едноставно не ми трпи желудникот.......на Кари ќе му ја даам цела пратка !!!........"
".......
Абе ТРТ абе ти мајтап си тераш со мене??!!! Ај гони го и Санта и све......хохштаплер е тој и преварант......уште ли ве лажат со него, не постои ! 3-4 Крисмаси со ред го чекам за шипка за вратило да ми стаи у пакетчето...ќе го маам на клоци ако го сретнам, sooo pissed off !....."