НБА сезона 2016-2017

Кој тим ќе биде овогодишен шампион?

• Голден Стејт Вориорс

Гласови: 23 76,7%
  • Кливленд Кавалирс

Гласови: 7 23,3%

• Вкупно гласачи
    30
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
So takva gradba moze komotno i dva natprevari dnevno da igra.
Да, да нема грешка, на тие натчовечки напори робот да е ќе се расипе. Во финалната серија после утакмиците не можеше да зборува од што беше преморен.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.704
Поени од реакции
115.444
Не сакам да звучам потценувачки, пошо ги ценам и Леброн и Кливленд ко екипа, ама мислам дека ГСВ повеќе мака ќе види со Спарси/Мемфис/Клиперс отколку со нив во евентуалното финале. Како што реков на почетокот на сезонава, со доаѓањето на КД ја добија потребната димензија во нападот, односно димензија која им фалеше до лани а сепак беа блиску до совршенство и без него. Вчера цела утакмица водеа, цело време го контролираа мечот, едноставно немањето среќа (имаше контра на крај Дурант али некако се деси да не ја прифати топката и Кајри погоди вонсериски шут) и судиската грешка ги однесоа до пораз. Не гледам како Кливленд има големи шанси против нив на 4 добиени. :toe:

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.025
Поени од реакции
11.666
Хаха, дали видовте како Кид му вика на негов кошаркар да се бутне во него (а овој во рака сок со мраз) и тоа све се истури на паркетот (патем, губеле 2 разлика на 8 секунди пред крај Нетс против Лејкерс и биле без тајм-аут). :D :D

Член од
23 февруари 2015
Мислења
1.119
Поени од реакции
2.021
Kevin Durant e nesomneno broj 2 igrac vo ligava od 2010 pa navaka :) samo tocno e da, dobija ofanzivno mnogu so nego ama celosno ja izgubija hemijata, e sea jas ako se prasuvam bi go odbral ona vtoroto :) od toa sto bese do lani samo draymond se drzi do sistemot kako treba da izglea vakov tim so vakvi igraci. Durant ako ne primetuvate si zima 10 do 15 napadi pak na negova izolacija :)

Член од
10 мај 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
1.990
Па добро, колку добија ГСВ офанзивно со КД, толку изгубија дефанзивно, пред се мислам на центарска позиција. И јас исто мислам дека повеќе проблеми би имале со САС, па и Мемфис би можеле да им прават проблеми. Марк и Ламаркус би им биле многу тешки за затварање. Иначе за вчера мечот да викате дека психолошки ги јаделе или незнам ти што, се чисти глупости. Па добро цело време водеа ГСВ, овие се на се водеа 44 секунди, со еден меџик потег на Кајри победуваат, и ги правите дека биле појаки. У право е Џони, серијата од лани се повторува еднаш на 100 години, а богами и потегот на Кајри секако дека не е секојдневен, ниту па паѓањето на КД, дали имаше фаул или не, не коментирам.

Сепак според мене Сан Антонио ќе бидат и те како закана за ГСВ, типувам и на нивно финале со Кавс

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.832
Поени од реакции
11.964
Хаха, дали видовте како Кид му вика на негов кошаркар да се бутне во него (а овој во рака сок со мраз) и тоа све се истури на паркетот (патем, губеле 2 разлика на 8 секунди пред крај Нетс против Лејкерс и биле без тајм-аут). :D :D
Via Internet Explorer[DOUBLEPOST=1482785258][/DOUBLEPOST]
Via Internet Explorer

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Не сакам да звучам потценувачки, пошо ги ценам и Леброн и Кливленд ко екипа, ама мислам дека ГСВ повеќе мака ќе види со Спарси/Мемфис/Клиперс отколку со нив во евентуалното финале. Како што реков на почетокот на сезонава, со доаѓањето на КД ја добија потребната димензија во нападот, односно димензија која им фалеше до лани а сепак беа блиску до совршенство и без него. Вчера цела утакмица водеа, цело време го контролираа мечот, едноставно немањето среќа (имаше контра на крај Дурант али некако се деси да не ја прифати топката и Кајри погоди вонсериски шут) и судиската грешка ги однесоа до пораз. Не гледам како Кливленд има големи шанси против нив на 4 добиени. :toe:
Добија во нападот, но добија и на лузерство со КД, све води кон тоа дека доколку стигнат до финале против Кливленд а не променат ништо драстично во пристапот (не во начинот на игра), нема да имаат ни 2 победи во финалната серија. :D

Член од
23 август 2010
Мислења
39.704
Поени од реакции
115.444
Добија во нападот, но добија и на лузерство со КД, све води кон тоа дека доколку стигнат до финале против Кливленд а не променат ништо драстично во пристапот (не во начинот на игра), нема да имаат ни 2 победи во финалната серија. :D
Немој и ти со детскиве муабети жити мене. :D[DOUBLEPOST=1482790334][/DOUBLEPOST]
Па добро, колку добија ГСВ офанзивно со КД, толку изгубија дефанзивно, пред се мислам на центарска позиција. И јас исто мислам дека повеќе проблеми би имале со САС, па и Мемфис би можеле да им прават проблеми. Марк и Ламаркус би им биле многу тешки за затварање. Иначе за вчера мечот да викате дека психолошки ги јаделе или незнам ти што, се чисти глупости. Па добро цело време водеа ГСВ, овие се на се водеа 44 секунди, со еден меџик потег на Кајри победуваат, и ги правите дека биле појаки. У право е Џони, серијата од лани се повторува еднаш на 100 години, а богами и потегот на Кајри секако дека не е секојдневен, ниту па паѓањето на КД, дали имаше фаул или не, не коментирам.

Сепак според мене Сан Антонио ќе бидат и те како закана за ГСВ, типувам и на нивно финале со Кавс
:facepalm:
Извини ама морам. Како бе изгубиле дефанзивно со Дурант? Дурант сезонава е во топ 10 блокери, прв пат во својата кариера. Ајде на страна тоа, друга ствар што ја добија со него во одбрана е што може да чува 5 позиции, нешто како помека верзија на Леброн. Не заебавај/те, со Дурант добија и во напад и во одбрана, баш тие изолации што ги спомна членот над тебе се добра ствар за ГСВ, они до лани немаа таков играч што може апла сам да искреира и да погоди преку тројца, Томпсон сите знаеме каков играч е, треба да се игра за него, Кари сепак е плеј и ги нема атлетските квалитети на Вестбрук па не може скроз на него да се потпрат кога ќе дојде тесно. Како ќе заврши Кари 1 на 1 преку Леброн? Затоа КД може и он е токму тоа што им требаше.

И не гледам искрено кај изгубиле на хемија, одлично делуваат, добро им се распоредени поените на сите, гледате дека триото има 20+ поени во просек што е одлично, Дрејмонд е командант на одбраната и општо на екипата, Игудала на клупата... Некако премногу потценувачки се гледа на ГСВ на темава, барем јас таков впечаток добивам.

Инаку оној Лигинс од Кливленд ми е солиден одбранбен играч, од каде само го ископаа... :D

Последно уредено:
Член од
10 мај 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
1.990
@Stefan-kobe

Не мислев на тоа дека Дурант е слаб дефанзивец. Мислев на тоа дека ради неговото доаѓање мораше да заминат одреден број играчи пред се мислам на Богут кој одличен беше во дефанзива. Сега Пачулиа и МекГи неможат никако да го заменат. Многу јасно не мислев на Дурант како слаб у одбрана.

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Сан Антонио со моменталнава одбрана што ја играат лесно ќе изгубат од ГСВ 4-1.

Член од
1 септември 2014
Мислења
5.155
Поени од реакции
7.858
Од каде само тоа дека Дурант бил лузер не сфаќам..[DOUBLEPOST=1482795835][/DOUBLEPOST]League's ref report says Jefferson should've been called for foul on KD on final play & LeBron should've received tech for hanging on rim

Последно уредено:
G

garthok

Гостин
"I think that kid has a great chance to be the best in the league... After I retire"
Буги за ембиид, инаку со клач тројка на крај. Мое мислење е дека играат многу подобро без Геј, некако како да го успорува тимот како да ја руши хемијата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom