Злате, ова е најдобрата тема на форум за годинава, не може некој да ме убеди поинаку. Фала ти што направи ваков концепт каде формиравме виртуелен кино клуб кој може да се пофали дека е поатрактивен од сите обиди кај нас, дали во живо или на интернет. (а сум учествувал во кино дебати и не се мерат со квалитетот на членовите овде)
Благодарност човеку, твоето дело на форумов е
Жал ми е што годинава мислев дека ќе сум поактивен, а не бев, но се надевам дека во 2017 ќе се поправам. А сепак, мислев дека колку толку ќе бидам предвидлив за предлогот за филм, што се изненадив кога видов дека не сум
Морам да кажам дека темата, исто така, е главен „виновник“ за листите во Мувиспотинг каде сум искрено изненаден од тоа колку многу филмови се гледаат и колкав е интересот пред се за гледање квалитетни филмови.
Кога ќе видам на пример колку филмови изгледал Џонтра, кој и сам рече дека пред скоро почнал да гледа, знам дека овде се прави нешто добро.
Најважна е енергијата која ја пренесуваме и се надевам ќе остане така и следната година!
Што се однесува до мојот предлог, одбрав еден филм за кој сум напишал рецензија на форумов во 2011 година. Го даваа на тв тогаш (мислам на телма) и случајно го фатив.
http://www.imdb.com/title/tt0496319/
Го одбирам затоа што филмот е пред се,
едноставен малечок филм. Понекогаш ми е мака што ние како кинематографија не можеме да понудиме ниту ваков филм, мака ми е што се уште ја немаме поминато бариерата на тоа што е квалитетна приказна и секогаш големите приказни ги поврзуваме со епски битки и илјада сетови и не ни е гајле за индивидуалецот туку за приказната. Секогаш е заради некоја приказна а сите приказни се веќе раскажани.
Филмот е
авторски филм на Ethan Hawke кој го направил според неговата автобиографска книга, а авторски филмови како овој, особено амерички, се малку реткост
Филмот е цело време во движење, изобилува со дијалози, природен е и не е претенциозен. Мене тоа ми е важно за крај на ова година, да не биде нешто претенциозно, да биде - обично и со доза на љубов. Ни повеќе ни помалку
Филмот никој од моите пријатели на letterboxd не го обележал како гледан
Филмот има многу убава музика.
Филмот би сакал да беше мој и мислам нема поважна причина од тоа.
Се надевам ќе уживате во филмот и ќе ве „испровоцира“ доволно за да напишете коментар на темата.
Јас ќе го репризирам вечерва за да ми биде свеж.
p.s. Има еден двдрип на rutracker, кој е 1.73 гб, кога ќе го спуштете подесете англиско аудио (снимката не е нај, али тоа е...
)
превод имате овде
https://www.podnapisi.net/subtitles/en-the-hottest-state-2006/Yiwg