jamajka
mode: Calm
- Член од
- 28 април 2007
- Мислења
- 19.499
- Поени од реакции
- 27.318
Блазе си ти чим државната администрација ја нарекуваш крем на државата. Мора да имаш високи очекувања во животот.[DOUBLEPOST=1481970915][/DOUBLEPOST]Pa i ne bi se slozil bas so konstatacijava, mozebi poveketo se so selski koreni. Inaku ovie so maftaat pred dik a pred toa i po mitinzite se taze kremci to est guster administativci i onie so cekaat na svoeto stolce ili tender.
A vo drugiot tabor pa vazi parolata da nu crkne kravata na komsijata ako jas nemam. I taka natamu....
Види, во случајов вие сте релативизаторите на криминалот што се случувал пред 10 години. Тоа што Владе и неколку други го укажуваат, е дека ниту ќе лежи Грујо во затвор, ниту ќе престане Зајо да краде. А пошто е човекот по природа суетен, доколку Зајо оформи влада, истите вие после 4 години ќе продолжите да ги браните криминалите на Зајо и ќе излагате да се пенавите пред дик дека сакаат да ви ја украдат победата. И ќе плачете како Русија или некој друг курац се мешал во Македонија, и како без докази некое си друго специјално обвинителство сака да го осуди преподобниот Зајо. Незнам колкав си, ама мене ситуацијата ми е дежаву.Види, структурава на „бранителиве“ е многу разновидна.
Овие ти што ги наброја, сите имаат поинакви методи, ама прдат у иста тиква. Владе ти е релативизатор, тој со најхард-кор пљукачи на фамилијата се објаснува дека сдс носи црни товари како тат и слични криминали на сдс и дека поради тоа ок е сега и овие сатар да маваат - нека си крадат бе, што има врска. Брутус во бели ракавици си ја носи водата накај себе - според него дпне е од господ бог лично даден на народов, а божја волја е и волја на народот и тоа е тоа, нема што ние да скокаме против нив. Глагол се обраќа кон делот од членството кој е лоботомиран, ама не со сецнато делче, туку со оставени 1% од мозокот у черепот - он покушава нив да ги анимира со ќосето, крв ќе падне исл., а не знае дека тие уствари не се на форум, туку пред дик се во моментов (т.е сега додека пишувам спијат у некој усмрден автобус и чекаат инструкции за маневрирање). Ireal е секогаш тука да извади некоја вест од неолит - тенковски делови, Трајан Беќиров што „го убива комуњарите“ или некоја "тешка" геополитика у која се уплеткани Трамп, Сорос, украинско сценарио, бермудски триаголник - Чомски, ама на трипови, преведен од мирко велиновски.
Да не го спомињам оној австралиецон од УМС на ОШ Карбинци, што само куртони му вртат низ глава, он ти е стрејт хејтер. Пишува на форумов од „дискотеки“, „егзотични плажи“, wc-а, под биро у штаб - ама строго хејт. Собира кеш за бомба да им џитне на комуњарите, ама пошо по 100-че од дома му даваат нередовно, тешко му иде собирањето.
Практично аргумент асален од страната на бранителите на криминалот не можеш да прочиташ. Те анкета не им чинела, те сме навредувале, те Сорос плаќал, Бејли се мешал, СЈО немале појма, а сите фамилијарни контра-мерки што ги превземаат криминалциве се сосема легитимни. Ваквите ни у маало, ни у школо, ни на факултет не сме ги есапеле за живи. Треба фала да кажат што ги удостојуваме со какви било реплики, само не верувам дека концептот на достоинство им е воопшто познат.
Според ова, ако казната за украдени неколку милијарди ќе биде да не ме гласа народот, тогаш секој што би седнал на фотеља е пред тежок избор....
И прашањето за 1М гласи, како и зошто лоповлуците стари да бидат заборавени ?
Последно уредено: