Дечки збориме за сув кеш, што ви е на вас какви профити какви реинвестиции. На база на SLA Белизе си крцка. Ама ја сум дојден тука за секој случај, не сум писмен да ви објаснам. А да, и Унгарија не признала завчера.
од кај знаеш колку сув кеш е изнесено ??
5 милиарди евра, што сдсм, левица и други ги користи во изборна програма (
а не знае за што лае) е сумата пари изнесена преку банки од РМ од
1,01,2005 до
1,01,2015. имаше
преглед за сите држави, РМ по глава на човек не предничи во регионот ...
Само хохштаплери може да ветува дека ќе вратат изнесен кеш, а за кого нема никакви податоци. Друго е да е е запленет на граница, за тоа си има закон. Па запленија неколку пати кеш на српска граница, имаше шпекулации дека сдсм што го исплаќа
канвас тајно, со кеш по коли.....
А не може да се вратат лесно ни пари што некој ќе ги изнесе и вложи во Швајцарија и да има судска постапка со докажани работи, а за другите држави да не кажувам...Па познато е од 1941 како се изнесуваа пари и злато од СХС, СФРЈ ништо не врати туку национализира рудникот во Бор и некој други странски фирми[DOUBLEPOST=1481968622][/DOUBLEPOST]
Протест против криминалци и бандити. Тука протест против што?
Против ДИК кај што имаат они мнозинство? Кај што со помош на клетите Албаници се одбиваат сите приговори на опозицијата?
Пак ќе кажам...
какво мнозинство кога сите албански лидери отидоа кај Рама ( а ден пред тоа директорот на ЦИА му даде на Рама инструкции)
Се е наместено и договорено, фактички ова со циркусантстко прегласување и непотребни протести е дел од куклениот театар за народот..
Ако Аљи не смее да коалицира со дпмне, а Беса не сака, извесно е дека ќе има хаос, т.е. широка коалиција ( безвластие)
Јас дадов еден добар начин да се спречи тоа ( но тешко е остварлив бидејќи зајко ги остави на листите само пиончињата ).
Тоа би било излегување на фракции од по 30на пратеника од македонските партии, без врхушката, кое би формирало влада на национален спас, со тоа што во таа влада би можеле да коалиционираат и помали партии, но без уцени и услови наметнати од РАМА....
Е сега ако тоа би станало, извесно е дека циа преку бондстил би активирала тероризам, затоа ова влада на национален спас со носители фракции од македонски партии треба да се направи по устоличувањето на Трамп, кога тој ќе го смени директорот на Циа ( тој што беше сега кај Рама)