- Член од
- 12 март 2009
- Мислења
- 20.778
- Поени од реакции
- 17.009
Pa ushte koga ke dodadesh na toa isto tolku "Shareni" koi zamizhaa na redefiniranje i preureduvanje na Republika Makedonija vo nekoja "sharena", novoimenuvana tvorevina bez identitet i istorija.... ne znaesh koj e poglup...imame alarmantna situacija na poglupavi od glupavite.Македонија е земјата со убадливо најглупиот народ... Кога 430 000 опицни замижаа на криминалот Македонија дефинитивно нема иднина и ќе биде распрачена.
Ааа чекај извини, како ми кажа ти на мене дека сум посакувал граѓанска војна? А ти што е ова сеа?[DOUBLEPOST=1481612819][/DOUBLEPOST]mislis li deka se ke bide taka mirno?
1. Да ама не ја ни спречи, а ги гласавме во 2006та да го направат тоа али ПРЦ дури и повеќе им дадоа.Аман бе веќе со тоа дека имало двојазичност.
1. Да, веќе има двојазичност, но благодарение на СДС и територијалната поделба. ВМРО не ја воведе.
2. Тоа што им е веќе „освоено“ не може да се врати освен со војна. Како одеднаш двојазичноста толку ви смета, а до вчера (во кампањата) викавте дека не е страшна?
3. СДС ветуваат двојазичност на цела територија, тоа значи да влезе во устав, губење работа за кој не знае албански во јавна служба на цела територија на РМ, а имаше и други ветувања за кантонизација (локална Арачиновска полиција anyone?).
4. Албанците не гласаа за СДС поради демократски капацитет, туку за да ја остварат таа цел. Во прва прилика ќе го шутнат, кога ќе завршат работа.
5. За нив таа цел не е двојазичност, туку еднојазичност (освојување/обележување територија), а СДС не може или не сака да го види тоа.
6. ВМРО барем некогаш се борело против двојазичност (референдумот), СДС никогаш.
7. Ете, дали е подобра двојазичност со ВМРО или еднојазичност со СДС?
Верувај , БЕСА моментално е партија најсклона на милионите шо ќе пробат да им ги бутнат под маса. Ако земеме во предвид кој ја спонзорира , многу големи се шансите да влезе у влада со Вмро и ДУИ.БЕСА е со СДСМ
A vo albanskiot del ke ostanat samo sorosoidi? Ama vie ste naviknati da sedite na nivniot.Ги жалам бугарите за 3-4 години пошто у нивниот дел ќе бидат грото вмровци : )))
Шо ти е гајле ќе си мцкаш копар со сеA vo albanskiot del ke ostanat samo sorosoidi? Ama vie ste naviknati da sedite na nivniot.
Почна да шириш нозе одново, како ти издржаа досеа незнам, колена челик!Побенигно е ДПМНЕ да дадат некои министерства до новите предвремени избори.
Ги жалам бугарите за 3-4 години пошто у нивниот дел ќе бидат грото вмровци : )))
Ааа чекај извини, како ми кажа ти на мене дека сум посакувал граѓанска војна? А ти што е ова сеа?[DOUBLEPOST=1481612819][/DOUBLEPOST]
1. Да ама не ја ни спречи, а ги гласавме во 2006та да го направат тоа али ПРЦ дури и повеќе им дадоа.
2. Двојазичноста не ни смета, дволичноста на ВМРО ни смета.
3. Не дека ги бранам СДС али едноставно не е точно.
4. Албанците искочија 100 пати политички поосвестени него ли вие со бугарски пасоши. Утре ДУИ да вети ревидирање на Рамковен во наша корист вие пак нема да ги гласате.
5. Муабетот ти е од 19ти век, со цела Америка на нивна страна до сега ќе го направеа тоа, ама видоа дека Косово е пропаднат проект, па ќе си цицаат од буџетчето кое го плаќаат редовно Македонците благодарение на ВМРО.
6. Се борело курац се борело, на ден на албанското знамето мислиш у Елбасан си од што се бореле ВМРО.
7. Се што е без ВМРО е подобро, али и тоа е дискутабилно бидејќи со нивна власт одиме забрзано кон тотален банкрот и евентуално угинување на државата ко таква, па затоа ова ти го рачунам за трик прашање.
Hold your horses. Мојот пост нема врска со поплавите или дека ради тоа требало за сдсм да гласаат. Само констатирам дека во Гази Баба од независност до денес константно се гласа за дпмне иако општината е инфраструктурно за нијанса е подобра само од Шуто Оризари и Сарај во Скопје.Јас ви пожелувам и на двајцата сите што ги навредивте да ви ги изнаебат сестрите, и јас гласав против Грујо, гласав за сдс, али вие сте умоболни дебили, фашисти, продавате муда за бубрези на форумов за белосведски демократии, а сте најголеми недемократи, гласале лугето по сопствен избор нивно право, кој кур сте вие да ги колнете и навредувате ако тоа не ви се допаѓа? тоа ли е демократија така ли ја разбирате?
А ти би сакал твојот дел да излегува на Јонско море а ?Се надевам нашиот дел ќе биде поголем![]()
Дајте му време на Бог или небесните сили или кармата(без разлика кој како ги нарекува) период од 40 дни.Тоа што го посакува на друг,ќе и биде испратено во нејзиниот дом.Дали ќе биде радосна и задоволна кога ќе го носи крстот на своето најмило?Кармата е таква,тоа што го посакуваш за тој што го мразиш,ќе ти биде дадено да го искусиш за тој што највеќе го сакаш.Заради овакви несовесни мајки,нивните деца не дочекуваат зрелост.![]()
Што сакате повеќе?
До кај сме со прикаските за фантоми,починати,од пустец домкнати и слични гласачи на вмро?Деновиве ќе добиеме потврда на фразата политика е курва. Некои ќе се најдат навредени од нивниот избор односно кој со кој коалицирал, али тоа брзо ќе се заборави пошто на национално ниво страдаме од деменцијаСДС со бомбите дефакто успеаа да активираат многу неопределени кон нивна страна заедно со албанските гласови, ВМРО мора да им се честита што и покрај сите срања успеваат да хипнотизираат 450.000 гласа, секако хипнозата ќе трае уште година две додека не почне да се касни со плата и пензија.
Аман бе па и ти, маж рекол маж одрекол. Синкир прват ке му биди.За кога е закажано враќањето на Заев кон децата и жената ?