Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
D

Darko_ufo

Гостин
Далеку од тоа дека сакам да се подели државата.
Но не за џабе последни на балканот направивме држава и први ке ја изгубиме. Не е то туку така.
Не ти бега Албанизација сега со Грујо на чело, се ке прифати од ДУИ, едино у најдобра рака можеш да завршиш во Бугарија, пошто сите патриоти сте со Бугарски пасоши.

Член од
27 септември 2010
Мислења
5.076
Поени од реакции
7.163
Не ме чуди дпмне да прифати Голема Албанија само за да остане на власт. Е сега прашање е како да им го испере мозочето на своите гласачи.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Ми е мака да образложувам во ниедно доба ама мислам дека грешиш. Ваква шанса не се пропушта.[DOUBLEPOST=1481591993][/DOUBLEPOST]
Додуша и то што велиш. Си излезе народот си гласаше. Имаше доволно време да се информира кои се опциите. Па и 2004 не беше така далеку па толку брзо да заборават.
340.000 да ти гласаат за партија која нуди двојазичност.

D

Darko_ufo

Гостин
Не ме чуди дпмне да прифати Голема Албанија само за да остане на власт. Е сега прашање е како да им го испере мозочето на своите гласачи.
Многу е лесно на слепци да им го испере мозокот, ќе им каже само Зајко е крив и толку им треба.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Не се тие СДСМ.

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.659
Поени од реакции
1.293
Законите за јазици, локална самоуправа, знамиња, територијална поделба се носат по Бадинтер и може да се сменат ако само над 50% од албанските пратеници во собранието гласаат за нив. Затоа што направил СДСМ во минатото со законите по Бадентер, ДПМНЕ не може да промени и ако има 115 пратеника. Ама гледам тебе тоа не ти смета, ми се чини ги обожаваш СДСМ кои пак си збореа за кантонизација.
Jа сум будала што се упуштам у дискусија со тебе, али уште ова и не ме замарај више.

По Бадинтер ли се одлучува да нема МАКЕДОНСКО знаме на ден на ослободување на градот ?
По Бадинтер ли и помогнавте на Теута да дојде на власт и да ни ебе мајката овде?

Ти знаеш дали ми смета или не ми смета што у МВР за лична карта/возачка прво ми се обраќаат на јазик кој не го разбирам па после на мојот јазик и тоа за време на владеење на ДРПМНЕ. Ти знаеш дали ми смета или не што на денот на Албанско знаме се осеќам како да сум у Тирана, исто за време на владеење на ДРПМНЕ. Море бегај таму.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Добро бе овај битушанец толку ненормален е?..страмота е ова што го пиши бе..дај човече не се резили те молам..ни ги потече со тоа кантонизација и федерализација со двојазичност..дај кажи нешто за економијата и сиромаштијата што живеат секој ден луѓето во државата или за тоа не ти се слуша?//кажи нешто за ниските плати,никаквите права на работникот(што се залагаше Левица),има фирми на Камчев (полтролникот на Мијалков и Груевски) што работат работници за мизерни плати од 11 .000 по 12 сати на ден и ги третираат како робој,а ти за јазиците се фати.

Дете Вмро имаа 10 години да ги решат сите овие циркузи што настанаа во времето на СДСМ а тие ги продлабочија и доискрадија,направија споменици,панорамски тркала,барок фасади на сред Скопје и на вчерашните избори јадоа шамар токму во Скопје од граѓаните на Центар,Карпош и Аеродром каде е вложено најмногу пари ..знаеш кој удар е тоа за политиката на ДПМНЕ?....потрошија милиони за ништо а здравството и образованието ни е на најмизерно ниво..не дај боже близок да ти се разболи некој оние неспособните партиските газолижачи на ДПМНЕ ќе те умрат бидејќи сите до еден се неспособни..

За учителките и наставниците се е кажано..кога ќе ја видам онаа Жанета со крстот за Заев е болна работа,мислам навистина болна..и онај од Могила со кравите кога извади таков крст за Груевски го критикував бидејќи не е убаво да посакуваш ничија смрт(освен ако те падни некоја екипа вкладилница), без разлика што на чоекот душата му ја извадоја и цел капитал му го конфисковаа(во превод на суво го ебаа),а на таа Жанета ороспијата и сличните ороспии како нејзе во Унијата на Курви на Дпмне ништо лошо не видоа од Заев ама бидејќи мора да пушат курој на централата тие ќе прават онакви ретардирани потези што се типични за лица со даундров синдром

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Цццц ех бе вморвски гниди едни само со национализам и популизам се занимавате бе скапани едни...како може бе народот да ги гласа,како бе немие јасно?

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.536
Поени од реакции
9.430
Цццц ех бе вморвски гниди едни само со национализам и популизам се занимавате бе скапани едни...како може бе народот да ги гласа,како бе немие јасно?
Bas me interesira so sto vie se zanimavate. Znaci do tuka stignavme Albanec da obvinuva za nacionilzam.

macedon89

Провокатор по вокација
Член од
22 јули 2008
Мислења
783
Поени од реакции
582
Сакаш да кажеш дека е лошо што ДПМНЕ се грижи за Македонците од тетовскиот крај и ги вработува по државните институции?

А каква е состојбата со Тетово, ќе треба да ги прашаш СДСМ зошто во нивно време во 90те се населиле илјадници косовски семејства во Тетово и ја измениле демографската слика, а исто така ќе треба да ги прашаш СДСМ и тогашниот пратеник Зоќи зошто донеле таков закон за локална самоуправа, јазиците и знамињата од 2005 година, кои не може сега ДПМНЕ да ги смени оти се носат по Бадинтер.
upload_2016-12-13_3-14-54.png
Пробај 71ва...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom