Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 август 2011
Мислења
10.384
Поени од реакции
18.528
Вредеше прославата за фацата на грујо,ѓорчев и на сите полтрони по телевизииве :kuracc: Нека коалицираат сеа со дуи,да видиме како ќе функционира таа влада.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.429
Поени од реакции
39.042
Писмените граѓани и вистинските патриоти со голема интелегенција гласаат за двојазичност (читај албанизација) и федерализација на Македонија? Прашањето е само чии се тие патриоти, зошто само македонски патриоти сигурно не се.
Па кога ќе видиш дека рејтингот на Груевски е скоро недопрен , јасно е чиј патриотиња се. Во 2014 околу 480.000 гласа , во 2016 има 445.000 на 98 % обработени. Дури и да не успее да формира влада ( шо шансите се минимални ) , гласачкото тело му стои на готовост за наредните избори и пак ќе биде нокаут кога Сарај и Арачиново ќе видат дека Заев нема да одработи ни 10 % од тоа шо им го вети.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
А колку лапна предавничкото вмро на љубчо и љубе?
Тие гласови ги ставаш на кантар
Вмро на љубе и љупчо беше составено со таа намера да му ги земи гласовите на Дпмне,тие гласови посекако немаше да одат во СДСМ бидејќи за нив гласаа стари Вмровци и патриоти што не се менуваат..ама Левица беше со намена да влези во парламентот и беше дури порадикална од СДСМ во ставовите против режимот..ги плукаа кај шо стигнаа а на крајот тие ја решија ИЕ 5 во корист на режимските партии

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
За малку ќе имаа 63 пратеници. Реални биле 59-60, а се бореле за 63.

:pos::pos:

Посебно ми е драго за Битола, го примија до кочанка. Следниот пат пак Двојче да го кандидираат за градоначалник, најмилото да му го ебам.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.384
Поени од реакции
18.528
Па кога ќе видиш дека рејтингот на Груевски е скоро недопрен , јасно е чиј патриотиња се. Во 2014 околу 480.000 гласа , во 2016 има 445.000 на 98 % обработени. Дури и да не успее да формира влада ( шо шансите се минимални ) , гласачкото тело му стои на готовост за наредните избори и пак ќе биде нокаут кога Сарај и Арачиново ќе видат дека Заев нема да одработи ни 10 % од тоа шо им го вети.
Во тоа гласачко тело имаш добар процент кој ќе се продадат за најдобрата понуда. Стефчо Јакимовски е лојално гласачко тело?

T

templar55

Гостин
Реално никој не победи вечерва. Џабе искачање по улици и слични срања. Дури и јас како подржувач на владата не верував у тие 63 пратеници. Ни они самите не веруваа ама ете мора така да збориш. Се надевав на 4% до макс 5% предност ама ете да ти била ептен минимална.
И сега после сите овие срања да се формира влада ВМРО-ДУИ мислам дека Заев треба да си оди ама и Груевски исто. Најдобро ке биде да отстапат место на нов кадар и нови генерации ама чисто сумњам дека психопатот Заев ке си оди пошто он веќе слави по улици. Ако не го признае овој каков и да е минимален пораз тешко ни се пишува.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Абе да не го виде некој Амди и кафезот за Заев? :pos:
Ти ебам циганскиот.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.783
Поени од реакции
44.021
Браво за него, браво за сите вас што сте гласале за него. Жив и здрав да е Грујо уште 100 години, еве цела година плачеш од државата во ДК, ама битно си горд што рејтингот на големиот Никола не е допрен. (y)(y)

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.429
Поени од реакции
39.042
Браво за него, браво за сите вас што сте гласале за него. Жив и здрав да е Грујо уште 100 години, еве цела година плачеш од државата во ДК, ама битно си горд што рејтингот на големиот Никола не е допрен. (y)(y)
Не бе , за неарниот ќе гласаме шо сака во 99 % чиста Струмица да воведува двојазичност. Овој па погоре зошто во 6ка не гласале за Заев кога веќе таму и без тоа било двојазничност. :pos:

Во тоа гласачко тело имаш добар процент кој ќе се продадат за најдобрата понуда. Стефчо Јакимовски е лојално гласачко тело?
Се виде гласачкото тело на Стефчо , сдс бришеа прашина со дпмне во Карпош. Небитен фактор е после овие избори.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.384
Поени од реакции
18.528
Реално никој не победи вечерва. Џабе искачање по улици и слични срања. Дури и јас како подржувач на владата не верував у тие 63 пратеници. Ни они самите не веруваа ама ете мора така да збориш. Се надевав на 4% до макс 5% предност ама ете да ти била ептен минимална.
И сега после сите овие срања да се формира влада ВМРО-ДУИ мислам дека Заев треба да си оди ама и Груевски исто. Најдобро ке биде да отстапат место на нов кадар и нови генерации ама чисто сумњам дека психопатот Заев ке си оди пошто он веќе слави по улици. Ако не го признае овој каков и да е минимален пораз тешко ни се пишува.
Mislam zaev izjavi deka bi se povlekol ako se povlece i grujo. Koj i da doe korupcijata i podelbata e vekje navlezena kaj site,malcinstvo se onie bez clenska a neopredeleni i recisi nema.

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Како и да е, ова е сериозен удар, на раб на нокаут за груидите.
И не, не е Левица таа што го одржа режимот на власт, туку посраната источна Македонија и посраните глупи сељандури.
ИЕ 3 разликата е 20000 гласа, барем да беше 10000, сега дефинитивно ќе речевме збогум на грујо и компанија.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.783
Поени од реакции
44.021
Не бе , за неарниот ќе гласаме шо сака во 99 % чиста Струмица да воведува двојазичност. Овој па погоре зошто во 6ка не гласале за Заев кога веќе таму и без тоа било двојазничност. :pos:

Се виде гласачкото тело на Стефчо , сдс бришеа прашина со дпмне во Карпош. Небитен фактор е после овие избори.
Ако бе, ама од утре кога и да се разочараш од државата место да плачеш во Драга Кајгана, мавај си по еден шамар, оти ти си крив што државата ни е таква. :)

T

templar55

Гостин
Mislam zaev izjavi deka bi se povlekol ako se povlece i grujo. Koj i da doe korupcijata i podelbata e vekje navlezena kaj site,malcinstvo se onie bez clenska a neopredeleni i recisi nema.
Јас за едно нешто ке кажам дека немам појма, па ако има некој упатен нека ми објасни.
Дали масовната излезност беше заради одличната програма која ја има СДСМ за некој живот или затоа што на народот му е преку глава да слуша за Груевски без разлика добро ли е или лошо.
Значи прашање ми е, дали денеска народот гласаше против Никола Груевски или за СДСМ (колку и да ви звучи лудо ова се два различни поима) .
Не ме сфаќајте погрешно ама ваљда многу овдека знаат дека јас сум за ВМРО и не планирам да го сменам ставот/партијата.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.801
Поени од реакции
12.186
За малку ќе имаа 63 пратеници. Реални биле 59-60, а се бореле за 63.

:pos::pos:

Посебно ми е драго за Битола, го примија до кочанка. Следниот пат пак Двојче да го кандидираат за градоначалник, најмилото да му го ебам.
63 пратеници ни самиот Грујо нема очекувано да освои. Реалните проценки им беа 53-54 пратеници и евентуално 1 од дијаспората па да стигнат до 54-55 што ќе беше полна капа во вакви услови. Остај ги ти најавите на Груевски дека ќе освојувале 63 :coffee:
Инаку солидно поминаа на избориве ако збораме реално. Со меѓународна против нив, со Америка против (ќе видиме сега со Трамп али Хилари ако тепаше веројатно ќе летал Грујо) со сите пиздарии што излегоа на виделина, бомби курци палци, со Заев и албанците на негова страна, со имбецили како Двојче на плеќи ова и не е лошо. Битола и Скопје очекувани порази

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.429
Поени од реакции
39.042
Ако бе, ама од утре кога и да се разочараш од државата место да плачеш во Драга Кајгана, мавај си по еден шамар, оти ти си крив што државата ни е таква. :)
Државата е 25 години неарна , баш Заев ќе ја оправи и се ќе цвета со ружата шо им е на логото. :LOL:

Еве на тебе ти пречи вмро затоа шо најверојатно живееш во град каде што го пустошат со години.
На Ставро му пречи двојче кој е заглибан до гуша во криминал , и од тука ќе гласи и за црниот ѓавол само да е против режимот.
Епа и на мене исто ми пречи и создава одбивност и омраза да го гледам Заев 12 години како стануваше ага во Струмица со порше од 300 илади евра , и узурпирана секоја поголема фирма со тендери од неговите полтрони.
Од сопствениот двор се создава слика.
А за муабети дека кога ќе се смени политичка гарнитура и се ќе биде супер , ни во градинка не проаѓаат. И се изнаредија разни безобразни во минатите 25 години , ни господ не ја оправа.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
Како ги лажат по комитети...2+2=5:icon_lol:. Страшно е што од вистински профил е статусов, не е лажњак....уште се лутат кога ги "навредуваат" за капацитетот.

upload_2016-12-12_4-39-20.png

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom