Кладилница (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Топче
  • Време на започнување Време на започнување
а како беше од 2011 до 2013 некаде нека расчепкаат во другата тема тип на денот помладиве членови практично оваа тема се отвори зошто таму почнаа да ја мувлаат таа тема им отворија и посебна за поплаки али исто тераа ја профилов на Кајгана ради тоа и го направив најпоке сеа е тажно низ темава се има само типови нема

Да да у право си се сеќавам дека прво беше таа па оваа стана како за неформални мубаети. Како и да е се сеќавам дека почнаа некои солења памет кој како да игра па натпревар кој бил бољи типстер па уште и префрлања кон членови ако те зезне некој нивни предлог. Затоа и многу луѓе кои беа активни тука веќе ги нема. За жал некои не сфатија дека оваа тема е за предлози за играње, за можни сугестии како да се игра и дека ако препишеш некој тип не ти е крив тој што го ставил ако не искочи така.

Еве од мене:
Лестер - Сити х2
Херта 1
Тулуз 1
ПСВ 1
Лас Палмас 1х

Зборите дека кладењето на играчи било дебилно, а после тоа се пишуваат 3 страни за ДОТА. :pijanco:
bookmakerive use ne se uhodani so dota 2 koeficientive i vo globala gi postavuvaat mehanicki odnosno po aktuelnite rezultati, ne veruvam deka gi gledaat natprevarite i imaat ogromno poznanstvo i iako e igra se naojgaat mn value parovi za nekoj sto sledi podolgo vreme i znae kako stojat rabotite... za razlika od nba igracive kade sto imaat mn povejke informacii i navremeno gi pomestuvaat granicite i gi pajgaat koeficientite, ali prodolzete slobodno so lotariskite tipovi na igraci kade sto imate prolaznost na 1 od 10 tiketi.

Druze u koja kladza gi ima ovie igri?
Sportlife

Pred da pocnam da napomenam ne e za rekreativni oblozuvanja.

Znam deka ke vi bide neinteresen i nevazen postov ama onaka raspolozen sum da napisam neso , licno mi pomaga da digestiram odredeni raboti i relaksira.

Vo oblozuvanjeto ne postojat sigurni kladbi i koga nekoj ti kazuva poradi ovie i ovie pricini nekoj rezultat ke ispadne, prvo se laze samiot sebe vtoro i vas (osven ako ne e namesteno, duri i togas dosta gluposti se desavaat samo da se digne kvotata), potocno e da vi kaze so sekoj bet sto go pravime imame equity odnosno kolku vrednost imame vo toj vlog, poednostavno da receme koga se kladis na liverpul da pobedi na 2 koef i koga postoi fundamentalna pricina deka liv ke pobedi nad 50% togas e profitabilen bet (realno ti treba nad 50% ako go fakturiras i danokot) e sega ako si reces da liverpol sigurno ke tepa nad 50% zaso Klop e sarmanten mnogu ne dava realna vrednost. Glavnoto prasanje e sto e toa sto ke ti dade dovolno equity vo eden bet za da bide profitabilen, a toa ne e formata od poslednite 3 natprevari ili detalna analiza od prethodniot natprevar ili jas mislam liverul mora da tepaat ovoj natprevar poradi ova i ona, da tie raboti imaat uloga i se vo tvoja korist odreden procent, no na dolg rok potrebna ti e statisticka osova ili druga fundamentalna informacija koja ke ti ja dade potrebnata prednost za na dolg rok si profitabilen, vo drug slucaj samo si go gubis vremeto i go polnis budgetot na krajot od denot zavrsuvajki vo minus.

Kako se kreira vrednost vo oblozuvanjeto, kako prvo ne preku prepisuvanje tipovi, slusanje na analiticari ili deckoto od onaa fun page sto pogodi 5 po red. Postojat Tehnicki i Psiholoski faktori vo igra, obostrano se mnogu vazni ednoto bez drugoto nema da kreiraat uspesen oblozuvac na dolg rok, no tehnickata strana e mnogu pobitna za pocetnicite, zatoa so nea ke pocnam.

1. Statistika - tuka spaga, kakvi se rezultati na ovoj tim vo poslednite 20 godini, kakvi se rezultatite na ovoj tim na domasen ili gostinski period vo poslednite godini protiv vakov tip na protivnik vo poslednite godini. Dali statisticki imam vrednost ako se kladam na ovoj natprevar gledano od poslednite 20 godini. Primer ako barsa tepa doma 85% protiv vakov tip na protivnik doma vo poslednite 20 god a koef e 1.15 togas nemas vrednost ili EXPECTED VALUE vo toj bet. Zavrsisija domasnata ne se kladi od custvo e prva lekcija.

2. Money management, sekoj treba da znae deka moze da izgubi ili dobie 10 utakmici po red i treba da bide spremen da gi podnese ako saka da bide uspesen na dolg rok.

3. Fundamentalni promeni vo klubot, tuka moze da vklucite dali se slucile nekoi fundamentalni promeni vo timot sto moze da se odrazat vrz statistickata verojatnost. Primer ako se sluci promena vo filozofijata na finansiranje na klubot ili promena vo sopstvenickata struktura, promena na dolgorocen trener itn. Se raboti koi moze da ti pomognat vi verojatnosta na statistickata tocnost.

4. Forma, postava i vaznost na mecot isto taka igraat uloga.

5. Cross check betting ili naoganje prednost preku razlicni kladilnici primer na edno mesto ja igras 1, na drugo 2, na treto x i bez razlika na rezultatot imas miminalna dobitna vrednost. Iskreno jas uspevam da najdam mal broj na vakvi betovi no nemam tolku golem bank za da izlvecam nesto profitabilno obicno prednosta se dvizi okolu 0.1% taka da ti treba pogolema suma da izivleces neso.

Za psiholoskite faktori nareden pat. :)

P.S Bet na DENOT - zavrsisija domasnata. Nema lesni pari iako kladenjeto nekogas pravi da se osekjame kako bogovi za naredniot den da bideme najgolemi luzeri.

Се попедерчија, почнаја да наплатуваат..
E da, ama pa i ne e nekoja golema suma. Na Tipodrom e 20 evra mesecot, a na betrush e 30 evra. Kolku sto pratam i na dvete, premium tipsterite imaat dosta dobra statistiki, i site tipovi im se aktivirani. Se mislam da gi probam od Januari.

Херта не можеа голот од Вердер да го видат скоро 45 минути и таман пред крај на полувреме Ведад Ибишевиќ излага еден на еден со голманот и ја лупна стативата.:boksix:

Ај можда ќе се отворат сега бидејќи губат,ама тешко до 2 гола, штом во прво не направија скоро па ништо.

Herta T1 @ 1.77 = Мислам дека е доста лесна утакмица, коефицентот е подарок

Може да се проба Т12+ Прво @ 5.25 и/или 1-1 & 2+ @ 3.25
Експертски ти е типот, ама јас уште поексперт што ја пишав :D

• Ми се допаѓа
Reactions: L.A
Може да се проба и 2;0 на 2.45 доста солиден коеф. Според мене DC се 3 класи подобри од Грциве, премногу грешки прават. Плус хероите на Грциве се они кои што ги играат DC и знаат како да изиграат против истите.

Изгледа за малце ќе погодевме. Како изиграа Грциве...

Грциве здравјето им го земаа на DC

Те тестирав вчера, да видам што ќе пишеш :D Добар throw на ВП втората партија, иначе ќе имаше свашта третата. Денес очекувам ЕГ да изгубат, како и обично кога се фаворити. Eптен некако потценувачки влегуваат во такви дуели, а го нема ППД да им залепи по еден шамар :icon_mrgr:
Изненадувачки висок коефициент на ДЦ 2:0 лагано мислам ќе си дојде. Подобар драфтер, подобар тим.
:cool:
DC:busi:

За утре:

Челзи-ВБА 1и0-2 гола. 3.6 квота

Челзи до сега играше против екипи што беа поотворени па лесно им беше да бидат дел од мечеви со 4+ голови. Утре играат против ВБА, екипа што богами знае како да ги намачи Челзи. Мислам дека сепак Челзи и те како се во добра форма и не би требало да примат гол од ВБА, но мислам дека не можат ВБА 90минути да издржат против Челзи. Не ми се верува да имаат премногу шанси утре, така да ако ВБА не даде гол, не верувам од друга страна и дека Челзи би изиграле 0-0 или 3+-0. Квотава ми е супер, мора да се проба.

Реал Мадрид-Депортиво Ла Коруња Азиски 2ка +2 гола, 1.7 коеф.
Денес според информации што најдов на интернет нема да играат Роналдо, Модрич и Бензема, Бејл е повреден исто и тој отсуствува од натпреварот, а еве и според она што излезе како состав за вечерва овие играчи ги нема во состав.

http://www.rezultati.com/utakmica/vHKpbZbg/#postave;1

Реал е силен и без овие, али мислам дека повеќе вреди на овој тип, отколку хендикеп на Реал.

Експертски ти е типот, ама јас уште поексперт што ја пишав :D
Се беше на страна Т1 да влезе, Херта на домашен терен од 6 натпревари сите 6 им беа со најмалце 2 гола дадени, додека Вердер на гости од 6 натпревари сите 6 им беа со најмалце 2 гола примени. Од друга страна Херта имаат добар тим и добра игра, меѓутоа еве се случи тоа што се случи.

Се беше на страна Т1 да влезе, Херта на домашен терен од 6 натпревари сите 6 им беа со најмалце 2 гола дадени, додека Вердер на гости од 6 натпревари сите 6 им беа со најмалце 2 гола примени. Од друга страна Херта имаат добар тим и добра игра, меѓутоа еве се случи тоа што се случи.
Затоа и ставив смајли на крај, откако ти ја пиша ја отворив да видам во која форма се тимовите, имаа доста повредени Херта, но сепак се одлучив да ја одиграм на голови, очекував дека ќе паднат голови, ја имав врзано со Хал ГГ и Лестер ГГ, али тоа е тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom