Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

najbugetniot model na Fujitsu podobro gree na -15C od -7C 

новиов римејк, или стариот римејк на 7те самураи?Величествените филмчиште

Se slagam deka edno od moznite objasnuvanja e ova na @PinkyTheGreatВеројатно firmware-от им дава можност на комресорот и надворешниот вентилатор да работат со повеќе вртежи на температура околу -15, а ги лимитира вртежите на "нормални" температури за да постигне повисока класа ефикасност.

[DOUBLEPOST=1481059452][/DOUBLEPOST]
Ke dojdeme i do toj moment@Strelec ova drugarceto sto barase twin-rotary kompresor vo klimata ja ima kupeno ama go nema da kazi sto e kako e
http://forum.kajgana.com/threads/Најекономично-греење-затоплување.39011/page-708#post-7882307

Hunt for the Wilderpeople не ти се допадна или го немаш уште гледано?И јас го гледав вечерва, под силни импресии. Најдобриот на Денис, дефинитивно. Музиката на
Jóhann Jóhannsson
Иначе има неколку емотивни моменти, за момент ме потсети на Interstellar. Во секој случај маестрално направено.
2016 фајнест засега:
I Daniel Blake
Arrival
Captain Fantastic
The Pearl Button
The Handmaiden
Од мобилен си веројатно сега видов и кај мене не сака, на компјутер ги отвара сите.Од 2015 is not available.![]()

Probaj da ja iskljucis od napon, utikacot od struja izvadi go, pocekaj 5min i pak vkluci ja i vidi dali ke ima promena. I zasto ne se javis kaj pretstavnikot na Beko ili tamu kaj sto si ja kupil klimata, potocno kaj onie sto ti ja izdale garancijata?[DOUBLEPOST=1481149075][/DOUBLEPOST]Здраво, имам клима-инвертер 2.5 Беко.
Кога почна зимава два три пати ја пуштав и се добро си работеше, после некое време не ја користев, па сега кога залади пак, проблемот е што сега воопшто не дува топло.
Ладно си дува се нормално, ама топло не. Ја оставав по 20-30 минути да видам дали ќе се оправи, ама ништо...Само од време на време ке испушти воздух еднократно и толку е.
Исто така, кога работи нормално се нормално си светат степените и мод-от горе на климата, а сега кога не работи, степени трепкаат постојано...
Дали имал некој нешто слично со иста/слична клима? Што може да е?
Toa sto si go videl e krajot na Defrost ciklusot i e najnormalna pojava vo zima pri greenje....se otopuva mrazot na isparuvacot na nadvoresnata edinica i koga ke se istopi celoto se vklucuva ventilatorot za da go isusi izmenuvacot....koga se vklucuva ventilatorot izduvava kako magla ili cad no toa e samo parea, nisto strasno iako strasno mozebi ti izgledalo kako za prvpat...ke se naviknes normalna pojava e, sto poretko gi gledas toa podobro.Drugari imam golema dilema sto klima da zemam pa bi ve prasal za mislenje, da gream okolu 35 kvadrati bez spalna i kupatilo so ne bas jaka izolacija ovaa godina se nadevam narednata so 10 stiropor. Se mislam i za varijanta lomo3,5 35000den. Vivax aeri 3,5 30000 den. Ili ako ne zadovoluvaat ovie vivax aeri 5,5 43000denari ovaa nekako mi izlevuva od ramkite na budzetot. Mislam deka podobro 3,5 vo dnevna i ponataka uste edna pomala vo spalna i zavrsena rabota.