Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
The Firm или Фирмата, само една сезона е? Има некој поупатен што знае дали е укината или....?

Не знаев кај да го ставам ова па ај тука

npLod.jpg

Dekemvri 11.000
Januari 15.200
Februari 9.400
Gream kolku sakam, ne stedim i plus 6x super kompjuteri rabotat bruteforce za nokia telefoni a koga nema rabota za nokia, rabotim za bitcoini. Kompjuterite mi trosat nesto povece od 4kw/h 24/h day...

Dekemvri 11.000
Januari 15.200
Februari 9.400
Gream kolku sakam, ne stedim i plus 6x super kompjuteri rabotat bruteforce za nokia telefoni a koga nema rabota za nokia, rabotim za bitcoini. Kompjuterite mi trosat nesto povece od 4kw/h 24/h day...
Не наведе какви уреди за затоплување користиш... Веројатно не користиш клима уреди ( топлотни пумпи ) Пагледни во истава тема, има многу постови во кои се опишани заштедите кои на тој начин се добиваат

вот со нов аватар!

чудна промена, од паметен, dark, deep во нај(глупиот?) лик :D

вот со нов аватар!

чудна промена, од паметен, dark, deep во нај(глупиот?) лик :D

It's good for me image you knobhead. :D Plus I've always wanted to kick a duck up the arse.

Arenabg ме преебаа месецов, им текна класици во блуреј да аплоадираат.
Вчера ги глеав Breakfast at Tiffany's и The Birds. Следни 8 1/2, Notorious, The Third Man и White Heat.

Затоа со неандраталци за аватари, да нема хипстер оверлоад. :D
Eве ти идеја за I can haz cheeseburger слики, или мемиња или како и да ги викате вие младите.
You wont survive the night humanz илислично. Сум прснал на сценава. :D

6IIZVF7.jpg

^ За вакви работи бан од тема ќе следеше ама Ио пеерче си се откажа од одговорноста.

И сега одма карма го следи Интер нема европа да игра догодина :D :cool:

^ За вакви работи бан од тема ќе следеше ама Ио пеерче си се откажа од одговорноста.

И сега одма карма го следи Интер нема европа да игра догодина :D :cool:
ама според psyside критериуми добра оцена е тоа :D

Не можете да ме убедите никако,јас живеаам во 60 квадратен стан ...четворица, со парно и сметката за струја ми се движи од 2500 до 3100 денари и тоа само за нормални работи...кујна,бојлер,сијалици.Истото е и кај сите мој пријатели и познаници,без исклучок...+...-.
Е сега,тоа вие што го кажувате или шдедите многу(да некажам седите на свеќи и јадете леб и вода,да не навредам некого) или ...хм нешто тука не ми штима.
А зошто ти не си направиш по дома една анализа, каде ти се троши најмногу струја и нешто да промениш, наместо да се убедуваш дека постираме лажни бројки?
Кога не грееме/ладиме, просечната месечна потрошувашка ни е некаде 250-300КWh. Оваа зима, бидејќи беше блага, само декември имавме накај 800, останатите месеци околу 600-650 KWh. Дневна/кујна/трпезарија се грее 24/7 и просек е 22-23 степени. Спалната и купатилото навечер и рано наутро. Летово планираме да го „осамосталиме“ малиот во негова соба, па следната зима ќе треба и таму да се грее, досега таму не сме грееле затоа што нема потреба. Инаку сме тројца, во барака 60+ квадрати.

А зошто ти не си направиш по дома една анализа, каде ти се троши најмногу струја и нешто да промениш, наместо да се убедуваш дека постираме лажни бројки?
Кога не грееме/ладиме, просечната месечна потрошувашка ни е некаде 250-300КWh. Оваа зима, бидејќи беше блага, само декември имавме накај 800, останатите месеци околу 600-650 KWh. Дневна/кујна/трпезарија се грее 24/7 и просек е 22-23 степени. Спалната и купатилото навечер и рано наутро. Летово планираме да го „осамосталиме“ малиот во негова соба, па следната зима ќе треба и таму да се грее, досега таму не сме грееле затоа што нема потреба. Инаку сме тројца, во барака 60+ квадрати.
Бараките се карактеризираат со одлична изолација и мал топлотен капацитет што ги чини наповолни за греење
Ако добро Ве разбрав Вие сте потрошили само за затоплување во декември 500 KWh, во јануари и февруари по 400 KWh, a во ноември и март претпоставувам по 250 KWh
што значи за цела сезона 500 + 2 *400 + 2 * 250 = 1800 KWh
Ако сте затоплувале 40 м2 тоа е 45 КWh по метар квадратен за сезона.
Дали за затоплување сте користеле клима или термо печка или друго грејно тело?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom