Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Не знaм кaј дa прaшaм пa еве тукa

Бев у Албaнијa, знaчи пoминувaш грaницa и се пoврзувaш нa нивнa мрежa и интернет кoристев сaмo нa вифи у хoтелoт. Oпцијaтa зa рoaминг беше исклученa и имaше известувaње декa aвтoмaтски е исклученo.

Кoa се врaќaв дoдекa чекaвме нa грaницa се пoврзaв нa телекoм мк и бев нa нет.
Немaше никaквo известувaње.
Чим сум пoврзaн нa телекoм мк oкеј е?
Или дa чекaм сметкa oд 5000-6000?
Штом си бил поврзан на наша мрежа не се секирај за сметка, обично и на самите телефони по дифолт е наместено да неможе да се користи мобилен интернет додека си во роаминг.

Штом си бил поврзан на наша мрежа не се секирај за сметка, обично и на самите телефони по дифолт е наместено да неможе да се користи мобилен интернет додека си во роаминг.
T mobile mk GSM
T mobile mk WCDMA

И мене ми е лoгичнo кaкo штo викaш ти. Кoгa бев у Албaнијa беше пoврзaнo нa нивен oперaтoр и имaше известувaње aкo јa уклучиш рoaминг ќе нaстaнaт знaчителни трoшoци.
А не кoристев пoвици и нет, oсвен вифи oд хoтелoт.[DOUBLEPOST=1480420888][/DOUBLEPOST]
T mobile mk GSM
T mobile mk WCDMA

И мене ми е лoгичнo кaкo штo викaш ти. Кoгa бев у Албaнијa беше пoврзaнo нa нивен oперaтoр и имaше известувaње aкo јa уклучиш рoaминг ќе нaстaнaт знaчителни трoшoци.
А не кoристев пoвици и нет, oсвен вифи oд хoтелoт.

Малку помош.Имам Lenovo A319 и пред некој ден кога вклучам камера се појавува само предна камера а иконата за промена на задна и предна камера се изгуби.Пробав и ресет и фабрички подесувања но пак е исто,дали е до камерата или нешто друго е проблемот.

Pozz decki sakam da si smenam telefon.. Mi nudat Huawei P8 zemen od vip pred 6 meseci. Prasanjeto mi e dali ima sansi preku vip da se dekodira i ako ne kolku ke kosta taa procedura i dali vredi da se smeni so iPhone 5S 16gb so negova doplata??

Кога симнувам песна од YouTube на youtube-mp3 го копирам линкот и го пастирам. И песната покажува дека се симнува и подоцна е симната. И одам во Groove музика и ми покажува дека нема ниедна песна.
Ако може некој да каже некое решение. Инаку телефонот е Microsoft Lumia 550

Самсунг Ј3, Хуавеи Y5 што ќе кажете за тие телефони?

Добри се ако се Ј3 2016 а овој У5 II ,од овие 2 би го одбрал Ј3 2016 :)

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

Добри се ако се Ј3 2016 а овој У5 II ,од овие 2 би го одбрал Ј3 2016 :)

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
Да да тие се телефоните. Не се разбирам којзнае колку, па затоа прашувам што како :D

Самсунг Ј3, Хуавеи Y5 што ќе кажете за тие телефони?
Секогаш пре би Самсунг, но сепак со другиов немам искуство. Со Ј3-ката имам искуство, телефончето е одлично за цената, си работи мазно, камерата задоволителна, а батеријата - таа е феноменална (дури и премиум уредите можат да и подзавидат). Минус е што маската е од некоја пластика која мора да се заштити со футрола, нема ауто-брајтнес и нема нотификационо светло.

Ј3(2016) е со слична цена со Ј5(2015) со тоа што ј5-ката има многу побрз процесор(четири -А53) во однос на Ј3(четири -А7) и многу подобра камера. Сум ги споредувал двата истовремено, и разликата во брзина е евидентна

кога оклучувам камерата на самсунг ј7 2016 год купен пред 2 недели ми илегува како црна точка. кога ја гледам камерата кај што е се приметува бела точка во внатрешноста на камерата. што може да е проблемот планирам утре да го однесам во вип телефонот одкај што го купив ?

кога оклучувам камерата на самсунг ј7 2016 год купен пред 2 недели ми илегува како црна точка. кога ја гледам камерата кај што е се приметува бела точка во внатрешноста на камерата. што може да е проблемот планирам утре да го однесам во вип телефонот одкај што го купив ?

Вероватно откинато парче внатре од камерата(прашинка или слично нешто) или евентуално неправилност во лиењето на леќата(меур).

Барај им нов телефон

Влегла прашинка помеѓу стаклото и камерата
за тоа не верувам дека ќе ти го отвараат и сервисираат во гаранција ама пробај

Секогаш пре би Самсунг, но сепак со другиов немам искуство. Со Ј3-ката имам искуство, телефончето е одлично за цената, си работи мазно, камерата задоволителна, а батеријата - таа е феноменална (дури и премиум уредите можат да и подзавидат). Минус е што маската е од некоја пластика која мора да се заштити со футрола, нема ауто-брајтнес и нема нотификационо светло.
Благодарам.

А со овој HTC desire 530 има ли некој искуство што и како? И Lenovo K5?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom