- Член од
- 30 март 2012
- Мислења
- 377
- Поени од реакции
- 234
Druga slika sega e, aj sto gree cak I na onie -6 sto bea pred nedela bez maka, nego najbitno e sto temperaturata ja odrzuva snajperski precizno na auto fan bez funkcija "I feel" na zadadeni 23c. Seaga e postavena vo Prva brzina I samo eden stepen podolu ja drzi of zadadenite 23c. Edinstveno problem e sto raboti kako on/off bidejci spalnata mi e 16m2 I brzo ja zasituva, ako voopsto moze da se kaze deka e problem bidejci temperaturni oscilacii ne se osecaat, znaci pocnuva so ~460w, tera postepeno do ~1100w, namaluva postepeno na ~460w I gasi, se toa trae okolu 7 minuti pa pauza od ~10 minuti. Momentalnata potrosuvacka I e okolu 1000-1200 denari mesecno so toa sto zena mi ne ja ostava po cel den taka da pauzira od 13-18h. Koga bi rabotela 24h mislam deka potrosuvackata pak bi I bila tuka nekade. Defrost samo 3 pati sum ja primetil od koi 2x na samo vklucuvanje. Dolzina na NOVITE cevki e nesto nad 3m so sifon pozadi nadvoresnata. Sobata e agolna I zidot kade sto e montirana e polna cigla ~40cm a kaj prozorite imam vnatresen stiropor 5cm bidejci I samiot zid e potenok pa staviv koga ja renovirav sobata. Pod mene I nad mene nikoj ne greeSe razbira koja ke ti ja preporaca micubisito fh35ve ako ti dade nepovratni uste 500evra.
Tuku kako Gree Change raboti otkako go premesti me interesira?
Planiram I za vo detska soba koja e ista kvadratura I najverojatno ce zemam Gree Lomo 3.5kw LCLH ili ce go prasam @Strelec mozebi za nekoja druga marka ce me ubedi

Eden clen od ES-forum napisa za mala prostorija gledajte klimata da ima mala minimalna potrosuvacka, taka da on napisa fujitsu 3.5ka so minimalni ~200w e podobra od mitsubishu 2.5ka so minimalni ~400w
P.S @Strelec uste gi nemam videno tie minimalni 220w a sega ne e klimata vo izlog promaja I tavan od 5m, a boga mi I kompresorot go nemam videno vo nadvoresnata od toa servisno sto ti mi go posoci http://forum.kajgana.com/threads/Најекономично-греење-затоплување.39011/page-213#post-6427882
Последно уредено:

najbugetniot model na Fujitsu podobro gree na -15C od -7C