Arwen Undómiel
don't quit the chase
- Член од
- 28 јануари 2016
- Мислења
- 209
- Поени од реакции
- 429
Некаде низ кафулињава некој да приготвува мача?
Втора рака е ништо страшно во споредба од тие илјадници раце и така ќе се переДали би купиле облека која е веќе користена, т.е. second hand облека? Повеќе мислам на тоа дали има шанса да се пренесуваат некакви зарази со оглед на тоа што се носи којзнае каде од светот и којзнае кој ја носел или евентуално да носи некаков баксуз?![]()
По правило се пишува со ,,Ѕ" ѕвони ,ѕид итн.Зошто поголемиот дел од луѓето во Македонија кога пишуваат на латиница велат "zvoni" наместо "dzvoni"? Има многу случаи и на кирилица да пишат "звони". Јас колку што знам, сите сме учеле и латиница во основно. Слично е и за "зид", "звоно"...
Изгледа толку читаат и знаат или на тастатурата немаат македонска кирилична подршка па затоа така си пишуваИстото и јас го реков...Само не ми е јасно зошто сите овие зборови ги пишуваат со "З".
Мислам дека "dz" е всушност Џ на латиница нека ме поправи некој другСите имаме учено латиница во основно, заедно со тоа и како се пишува "ѕ" на латиница..."dz". Така да, според мене не е до кирилична/латинична поддршка. И во двете варијанти јасно е како се пишува. Дали е до писменоста или само затоа што им е полесно на луѓето како "z" да пишат? Еве некој таков нека се изјасни![]()
Тоа е нешто како одзатнувач на природен начин и прочистувач оригинални сода бикарбона е по аптеките ,а по продавници се ефтини со додадени адитиви и глутеини.sho e usvari soda bikerbona
Би требало да е во Југославија ова, чичко Анчо.