Сакам да знам!

Arwen Undómiel

don't quit the chase
Член од
28 јануари 2016
Мислења
209
Поени од реакции
429
Некаде низ кафулињава некој да приготвува мача?

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
Дали би купиле облека која е веќе користена, т.е. second hand облека? Повеќе мислам на тоа дали има шанса да се пренесуваат некакви зарази со оглед на тоа што се носи којзнае каде од светот и којзнае кој ја носел или евентуално да носи некаков баксуз?:D
Втора рака е ништо страшно во споредба од тие илјадници раце и така ќе се пере

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Член од
27 март 2014
Мислења
50
Поени од реакции
18
Зошто поголемиот дел од луѓето во Македонија кога пишуваат на латиница велат "zvoni" наместо "dzvoni"? Има многу случаи и на кирилица да пишат "звони". Јас колку што знам, сите сме учеле и латиница во основно. Слично е и за "зид", "звоно"...

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
Зошто поголемиот дел од луѓето во Македонија кога пишуваат на латиница велат "zvoni" наместо "dzvoni"? Има многу случаи и на кирилица да пишат "звони". Јас колку што знам, сите сме учеле и латиница во основно. Слично е и за "зид", "звоно"...
По правило се пишува со ,,Ѕ" ѕвони ,ѕид итн.

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Член од
27 март 2014
Мислења
50
Поени од реакции
18
Истото и јас го реков...Само не ми е јасно зошто сите овие зборови ги пишуваат со "З".

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
Истото и јас го реков...Само не ми е јасно зошто сите овие зборови ги пишуваат со "З".
Изгледа толку читаат и знаат или на тастатурата немаат македонска кирилична подршка па затоа така си пишува

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Член од
27 март 2014
Мислења
50
Поени од реакции
18
Сите имаме учено латиница во основно, заедно со тоа и како се пишува "ѕ" на латиница..."dz". Така да, според мене не е до кирилична/латинична поддршка. И во двете варијанти јасно е како се пишува. Дали е до писменоста или само затоа што им е полесно на луѓето како "z" да пишат? Еве некој таков нека се изјасни :)

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.876
Поени од реакции
1.633
Сите имаме учено латиница во основно, заедно со тоа и како се пишува "ѕ" на латиница..."dz". Така да, според мене не е до кирилична/латинична поддршка. И во двете варијанти јасно е како се пишува. Дали е до писменоста или само затоа што им е полесно на луѓето како "z" да пишат? Еве некој таков нека се изјасни :)
Мислам дека "dz" е всушност Џ на латиница нека ме поправи некој друг :) Во никој случај латично Ѕ не се пишува "z" тоа што некој пишуват така е што сеуште сме под влијаније на српскиот јазик каде така се изговара и пишува зид, Звонко и слични.

Член од
21 септември 2016
Мислења
831
Поени од реакции
1.136
Dz e Ѕ како (dzver) a Џ се пишува Dz али z-то е со капаче всушност како ж латинично го неам како такво на тастатурава.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
sho e usvari soda bikerbona
Тоа е нешто како одзатнувач на природен начин и прочистувач оригинални сода бикарбона е по аптеките ,а по продавници се ефтини со додадени адитиви и глутеини.

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.604
Поени од реакции
15.409

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.876
Поени од реакции
1.633
Дали е во функција планинарскиот дом Копанки во Битола и до каде се оди со автомобил?

Kajgana Shop

На врв Bottom