Хоуп
ümid edirəm
- Член од
- 13 април 2012
- Мислења
- 2.494
- Поени од реакции
- 9.494
Малце налудничаво е да растеш и воспитуваш дете со прераскажување на филмовите на овој режисер, но мајка ми беше опседната со него и скоро секој ден слушав за филмовите што толку ја восхитиле. И ете круша под круша паѓа и 20 и нешто години подоцна истото ми се случува и мене. Само тој дел со желбата за раскажување на мали деца ќе го прескокнам, за другото се осеќам потполно како неа и сега ми се јасни повеќе работи за мене на кои не можев да им најдам од каде потекнуваат : ))
Dario Argento
Ако ја земеш неизвесноста и напнатоста од филмовите на Хичкок, налудничавите ликови од филм на Полански и боите и атмосферата од филмовите на Линч, и плус ќе додадеш совршена музика, ќе добиеш филм на Argento.
Сигурно сите знаете за него, или знаете за неговите филмови, сигурно барем два сте гледале најмалце, а aко не, мило ми е што ве запознав, седнете и гледајте си, уживањето ви е загарантирано. Посебно ќе уживате во визулените совршенства, боите, ситниците, ентериерот, архитектурата и атмосферата. И музиката!
Само Џонтра нема да ужива, зошто за него се филмови со језива музика и мрднати жени што вриштат наоколу. Него не му ги препорачувам.
Dario Argento
Dario Argento иначе е италијански режисер кој скоро сите дела ги посветил на жанрот хорор. Најкреативен и најдобар во друштвото режисери на хорор филмови.I make a film - and once I've made it, everyone comes along and says 'Ah! This is a film that's political, or social', or whatever. But I'm not telling the story that they see. I made a film, told a story, but I wasn't thinking about exactly what it all meant.
Ако ја земеш неизвесноста и напнатоста од филмовите на Хичкок, налудничавите ликови од филм на Полански и боите и атмосферата од филмовите на Линч, и плус ќе додадеш совршена музика, ќе добиеш филм на Argento.
Сигурно сите знаете за него, или знаете за неговите филмови, сигурно барем два сте гледале најмалце, а aко не, мило ми е што ве запознав, седнете и гледајте си, уживањето ви е загарантирано. Посебно ќе уживате во визулените совршенства, боите, ситниците, ентериерот, архитектурата и атмосферата. И музиката!
Само Џонтра нема да ужива, зошто за него се филмови со језива музика и мрднати жени што вриштат наоколу. Него не му ги препорачувам.
- Suspiria (1977)
- Inferno (1980)
- Deep Red (1975)
- Tenebre (1982)
- Phenomena (1985)
- Opera (1987)
- Demons (1985)
- Do You Like Hitchock? (2005)
- Trauma (1993)
- The Bird with the Crystal Plumage (1970)
https://www.youtube.com/watch?v=QkZ2rdbDHM4Is it right to be obsessed with looking at terrible things and sharing them with other people?