Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување

Подобро на половно да купиш од отпад кај што растураат опелови по плацови оти се оригинални ,а новите кои знае дали се оригинални.?

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Добар механичар за форд низ Скопје?

Фокусот на тетка ми го правам кај Тони, во Волково има гаража. Двајца дечки се,во мида работеа,па така ги запознав. Еве ти бројче од Тони контактирај го 075461562

Го поправив алтернаторот во саботата во сервис Искра-Д кај олимписки. Го заменија реглерот заедно со диодната плоча, тоа беше проблемот. Реглерот ме кошташе 3000 ден (италијански) + работна рака 1200 ден. Нема врска тоа што има вакумска пумпа, баш гледав додека го поправаа дека алтернаторот се растура на повеќе делови и секој си е горе-долу независен (променлив) дел.
Со добар мајстор се се поправа.
Поздрав

Сакам да ја остаам колата у официјален сервис на сервисирање. Стално ја сервисирам таму, од кога е купена. Но, никогаш не сум ја оставил. Сега ќе треба (затоа што е поголем сервис кој трае)
Дали некој има некакви информации/гласини околу ова:
- дали имате доверба во официјалниве сервиси за да им ја оставите колата?
- дали праат срања, ако им ја остаиш, по сервисиве, некаде?
- се остава ли така кола?

Сакам да ја остаам колата у официјален сервис на сервисирање. Стално ја сервисирам таму, од кога е купена. Но, никогаш не сум ја оставил. Сега ќе треба (затоа што е поголем сервис кој трае)
Дали некој има некакви информации/гласини околу ова:
- дали имате доверба во официјалниве сервиси за да им ја оставите колата?
- дали праат срања, ако им ја остаиш, по сервисиве, некаде?
- се остава ли така кола?

Не праваат срања туку сечат глави односно ќе ве одерат за висока цена од реалната.

Не праваат срања туку сечат глави односно ќе ве одерат за висока цена од реалната.

Тоа го знам. Околу 200 евра ќе ме кошта овој сервис.
Мене ми е да не вадат делови или што ти ја знам, да расипат нешто намерно или било што друго такво. Делува параноично, знам, ама ние живееме во Македонија и барам информации од луѓе кои се поискусни во оваа област, да ми кажат.

Мене ми е да не вадат делови или што ти ја знам, да расипат нешто намерно или било што друго такво. Делува параноично, знам, ама ние живееме во Македонија и барам информации од луѓе кои се поискусни во оваа област, да ми кажат.
прават срања имам слушано и гледано и во сервиси со коли и за компјутери и се остало таква држава сме боље сам да си научиш и да си праиш сервис како јас што си правам :D

Epa računajte mene me fati promena na regler zaedno so se rabotna raka 700 denari kaj majstor vo Kičevo(Citroen ax).

Sporedete so ceni vo ovlasteni saloni

Ако е од официјален сервис и не праваат срања затоа немај гајле туку само некои од локалните праваат срања освен ако механичарот е фер и коректен тоа е друга работа инаку од официјалниот сервис не смее да прави такви срања.
И патем чинат околу 16.000/18.000 денари испод нема шанси. А околу 200 евра само оние локалните толку платив на мојот за Ауди А4

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

За што кола? што ќе ти менуваат и каде во кој сервис?

За што кола? што ќе ти менуваат и каде во кој сервис?
Тојота.
Вообичаено ми менуваат масло, филтри некои од ер-кон и сл. Обично ми наплаќаат околу 50-100 евра. Сега околу 210 (глицерин, масло во менувач, масло мотор, филтри еден куп за се и сешто, фреон рециклирање... ).
Не ми е за цената уопште, за двербата ми е. Пошто до сега не сум им ја оставал. Па ме занимаше дали праат некои "македонски работи" (од типот на менување делови или други заебанции), кај нас по сервисите, ако им ја оставиш.

Има начин како да проверам што и правеле, ама еве зошто да не прашам поопитни пред да ја однесам.

Во овластен сервис во гарантен рок имам однесено и оставено САМО ЕДНАШ и никогаш повеќе

Во овластен сервис во гарантен рок имам однесено и оставено САМО ЕДНАШ и никогаш повеќе

Ајде сподели ни зошто никогаш повеќе и за кое кола се работи???

Имам проблем со Опел Корса 1.0.При додавање на гас се дешава сецкање и трокирање во било која брзина.Дали се работи за гршка во електрониката???

Ајде сподели ни зошто никогаш повеќе и за кое кола се работи???

Форд фузион,му менував масло филтри за гориво,воздух,полен а кога им ги побарав деловите што ги замениле ми рекоа дека ги фрлиле.
Ме копкаше па кај еденпријател во маалски сервис проверивме и се уверивме дека ништо не смениле туку само ме олесниле за 6к денари[DOUBLEPOST=1479761262][/DOUBLEPOST]
Имам проблем со Опел Корса 1.0.При додавање на гас се дешава сецкање и трокирање во било која брзина.Дали се работи за гршка во електрониката???
свеќици,кабли имаш сменето

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom