Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Со скршени ги користат, ти се секираш што ти било изгребано [emoji3] Доколку не е ептен во лоша состојба стави стаклена фолија, но на крај сепак се сведува на твоја одлука, доколку ти смета, менувај.
Па има само една линија не е страшно ама сепак да си се информирам како и да е фала заштитна маска ми изгледа најдобро

Мислење за Microsoft Lumia 550, дали кочи, багира, некој друг проблем? За апликации не ми е гајле што имаат мањак, зошто за татко ми е, а он само вајбер и скајп користи.
Прифаќам и препорака за други телефони до 200евра, само да не се дуги, муги, елефант и други кинески оти од т-мобајл ќе зимам, а овие таму ги нема.

А што не земеш самсунг галкси А3-2016 и јас ќе земам таков за татко ми инаку користел Лумиа 535 и апдејтиран на виндоус 10 и вибер не е тоа како што треба како кај андроиди и иОС односно некои опции ги нема како кај андроиди. А исто така гломазен е и нема да му се допаѓа на татко ти исто како и татко ми.

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Kupiv od vip Huawei P8 Lite. Spored karakteristikite od gsm bi trebalo da podrzuva dual sim(slotot za microSD da se iskoristi za nano card), ama na ovoj ne raboti. Citav na internet deka najcesto operatorite ja blokiraat ovaa opcija. Dali moze nekoj da mi pomogne? Fala odnapred!

Kupiv od vip Huawei P8 Lite. Spored karakteristikite od gsm bi trebalo da podrzuva dual sim(slotot za microSD da se iskoristi za nano card), ama na ovoj ne raboti. Citav na internet deka najcesto operatorite ja blokiraat ovaa opcija. Dali moze nekoj da mi pomogne? Fala odnapred!
Обично кај нас се продава single sim верзијата.
(опратор неможе да го блокира вториот сим слот,
доколку телефонот има два сим читачи, ќе си чита 2 сим картичка-логично :) )
(бар телефониве од Xiaomi што ги користам се Дуал Сим со хибридна фиока и така функционираат, на слот 2 си бираш сакаш нано сим, сакаш сд картица)

Ако телефонот ти има "кодно име"

ALE L21 тогаш е single sim варијанта.

Ако има "кодно име" ALE L04 тогаш е dual sim варијанта.

Дуал сим верзиите со хибридна фиока каде што во вториот слот може да се користи нано сим или сд картица се за Азија/Кина /Индија /Малезија пазар.

Кај нас скоро 100% сум сигурен дека во оператор се продава
single sim варијанта/верзија
и ПЛУС уредот е најверојатно кодиран,
односно работи САМО со Вип сим картица што е мноооогу лошо според мене.

Едит:
Сеа видов дека сум ти одговорил/пишал и на дригиот форум :)

Sent from my Redmi 3X using Tapatalk

Последно уредено:
Ukucaj *#06# i ako ti izvadi samo eden Imei, telefonot e za samo edna Sim. A ako izvadi dva Imei .....

^
Не мора да значи.

На Xiaomi Redmi Note 3 Pro и на многу други уреди без CE сертификација за дуал сим стандард(наменети за Азија пазар)
Има само еден IMEI
Коа ќе убациш втор сим, генерира виртуелен IMEI за втората сим карѕица и нигде не го прикажува вториот IMEI.

(ретко кој уред кај нас од оператор е дуал сим,
Чат пат по некој "залутан" Lenovo, мада и тие се претежно сингл сим)

(бар телефониве од Xiaomi што ги користам се Дуал Сим со хибридна фиока и така функционираат, на слот 2 си бираш сакаш нано сим, сакаш сд картица)

Дуал сим верзиите со хибридна фиока каде што во вториот слот може да се користи нано сим или сд картица се за Азија/Кина /Индија /Малезија пазар.

Едит:

Fala mnogu. Proveriv i definitivno e single sim varijanta.[DOUBLEPOST=1479747762][/DOUBLEPOST]

Едит:

Fala mnogu. Proveriv i definitivno e single sim varijanta.

Едит:

Јас знам дека на телефон од т-мобиле п8 лајтерица го флешна со друг ром официјален и си ја доби опцијата за 2сим ... така да би требало да е и од другите оператори исто софтверски "хендикепиран"

Јас знам дека на телефон од т-мобиле п8 лајтерица го флешна со друг ром официјален и си ја доби опцијата за 2сим ... така да би требало да е и од другите оператори исто софтверски "хендикепиран"
Ако е вака и кај Вип, ова е многу добра вест.

Уште у случај на вториот сим слот да се добие и втор IMEI број после флешување,
у теорија вториот сим би требало да биде отклучен/декодиран.

Е сеа не сум баш 100% сугурен дека се кодирани Huawei p8 lite, али би требале да се пошто у последниве две и кусур години,
Вип ги кодираат сите уреди.

Fala mnogu. Proveriv i definitivno e single sim varijanta.[DOUBLEPOST=1479747762][/DOUBLEPOST]
Fala mnogu. Proveriv i definitivno e single sim varijanta.
Еве Торте Мобиле пишал дека е можно да има втор сим читач, али ради фирмверот да не го чита сим 2.

Ако знаеш да флешуваш,
можеш да си симнеш официјален фирмвер за Дуал Сим верзијата, да го флешнеш и да видиш дали ќе добиеш сим 2.

Јавно да го пофалам @Torte Mobile, успеа да поправи телефон на мој колега кој многумина се испробаа но не успееја да го поправат.
Честитки:aplauz:

Последно уредено од модератор:
Нов дисплеј за Самсунг Галакси С6 колку чини?

Sent from my 6050Y using Tapatalk

Знае ли некој дали може да се декодира ајфон 6ка некаде во Македонија, кодиран на мрежа на амерички оператор? фала....

Знае ли некој дали може да се декодира ајфон 6ка некаде во Македонија, кодиран на мрежа на амерички оператор? фала....
По мобилари, види со Torte Mobile или krale од форумов

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom